MOK: koffie branden in kleine hoeveelheden op een Giesen W15
17 oktober 2018 
1 min. leestijd

MOK: koffie branden in kleine hoeveelheden op een Giesen W15

MOK is een micro koffiebranderij uit België. In 2012 opgericht door Jens Crabbé. Gestart in Leuven en uitgebreid met een tweede koffiebar in Brussel. De allerbeste koffie, dat is wat je van MOK kunt verwachten.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffie wordt ambachtelijk gebrand in de koffiebranderij. Op een grote Giesen W15 koffiebrander worden de bonen in kleine hoeveelheden geroosterd. Hierdoor heeft de barista maximale controle op het gehele brandproces. En komt ieder afzonderlijk profiel van de koffieboon volledig tot zijn recht.

De liefhebber kan terecht in inmiddels twee koffiebars van MOK. Qua styling en sfeer verschillen ze volledig. In Leuven vind je gezelligheid en een rustiek karakter in tegenstelling tot modern en levendig in Brussel. Wat echter gelijk is, is de koffie ervaring. Met liefde voor het vak bereiden de barista`s de beste cappuccino`s en espresso`s. Specialty coffee met klasse.

Koffiebonen

De koffiebonen worden uitsluitend ingekocht bij leveranciers die transparant zijn. De boeren zijn bekend en hebben een eerlijke prijs ontvangen voor hun product.
De ingekochte loten zijn klein, waardoor er veel verloop is binnen het assortiment. Wat ook veel variatie betekent. Altijd zijn er single origin coffees beschikbaar met daarnaast enkele blends.

Er is steeds volop keuze in smaak. Koffies met fruitige tonen vaak gecombineerd met het zoete van karamel en cacao. Of denk aan koffie met wat meer bloemige aroma`s en een verfijnd zuurtje in de afdronk. De moeite waard om het assortiment in de gaten te houden.

Verkoop

De koffiebonen koop je in één van de koffiebars of via de webshop. Alle soorten koffiebonen zijn voorzien van de belangrijkste informatie over de herkomst en het verwerkingsproces.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen W15

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
MOK coffee
Diestsestraat 165
3000 Leuven
België

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 19.00
Zaterdag: 10.00 tot 18.00
Zondag: Gesloten

Contact:
Telefoon: +32 495 31 67 18
Website: mokcoffee.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .