Franke A600 is alles wat je nodig hebt voor perfecte koffie op het werk
23 augustus 2023 
10 min. leestijd

Franke A600 is alles wat je nodig hebt voor perfecte koffie op het werk

De Franke A600 professionele koffiemachine is dankzij de veelzijdigheid en alle mogelijke uitbreidingen precies voorzien in de behoeftes van koffie op het werk. Zo kan je dit toestel ook gaan uitrusten met allerlei extra units om een nog intensere koffiebeleving te gaan creëeren. Naast alleen maar de keuze uit koffiesoort is er bijvoorbeeld ook de optie tot nog betere melkschuim met de coolunit en extra aroma's met de Flavour Station. Voor ieder wat wils dus!

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Franke A600 koffiemachine
Specialty coffees om te ontdekken
Plus- en minpunten
Offerte voor Franke A600 koffiemachine
Technische specificaties
Andere Franke professionele koffiemachines in het assortiment

Offerte aanvraag Franke A600 professionele koffiemachine

Belangrijkste kenmerken van de Franke A600 koffiemachine

De Franke A600 zorgt ervoor dat iedereen kan genieten van het perfecte kopje koffie op kantoor dankzij de geavanceerde technieken van deze professionele koffiemachine en de twee bonenreservoirs. Het apparaat is van middelgrote capaciteit en kan ongeveer 120 koppen koffie bereiden in een uur tijd. Hierdoor is dit toestel uiterst geschikt voor 10 tot 45 mensen. Het 8 inch kleuren touchscreen zorgt voor een zo gemakkelijk mogelijke bediening. De userinterface van de display kan zelf ingesteld worden, afhankelijk van het geplande gebruik. Ook kan je reclames of sfeerbeelden weergeven op de display. Je kan de machine ook gaan uitbreiden met verschillende units voor een nog intensere koffiebeleving. Zo kan je bijvoorbeeld een coolunit voor melk gebruiken om Specialty Coffees, zoals latte macchiato’s en cappuccino’s, nog lekkerder te maken. Daarnaast is het schoonmaken van de machine ook enorm gemakkelijk, wat natuurlijk mooi meegenomen is voor op kantoor. Het apparaat is verkrijgbaar in hoogglans zwart of mat grijs.

Franke A600 professionele koffiemachine op het werk

Met deze machine zet je de allerbeste koffie op het werk

Capaciteit
De capaciteit is zo’n 120 koppen per uur, geschikt voor 10-45 personen.

Bediening 
Het gebruiksvriendelijke 8-inch kleuren touchscreen met een aanpasbare drankkaart is niet alleen ideaal voor personeel, maar ook voor situaties waar om zelfbediening gevraagd wordt. Deze koffiemachine zet heerlijke koffie, espresso, ristretto, cappuccino en heel wat Specialty Coffees. Je kan zelfs chocolademelk, chai, of matcha maken met het poederreservoir dat automatisch gaat doseren. Je kiest je gewenste drank meteen met een simpele aanraking of vingerbeweging en dankzij het aanpasbaar drankenmenu kun je dus gemakkelijk de keuze van dranken en kopjes maten wijzigen afhankelijk van het seizoen. Dankzij de twee bonenreservoirs op het toestel heeft nu iedereen op kantoor echt wat wils. Zo kan je in het ene reservoir een wat sterkere boon doen dan de andere, zodat iedereen met 1 druk op de knop zijn favoriete koffie kan bereiden. Daarnaast kan je eigen namen geven aan de dranken en kan je op de display ook sfeer- of reclamebeelden laten zien.

Zetgroep en techniek 
Aan de voorzijde van het apparaat heb je een centrale ontgrendeling waardoor je de bonencontainer met koffiegruis eenvoudig kan verwijderen. In de keramische molen heb je meteen toegang tot de grofheid-instellingen, en de zetunits zijn gemakkelijk vervangbaar zonder gereedschap. De Franke A600 heeft een echte Zwitserse zetgroep met zetunits van 43 en 50mm en een naaldfilter. Deze zijn allemaal gepatenteerd. Voor elke soort koffie wordt een andere zetunit gebruikt, afhankelijk van de grootte van het kopje en de koffiesoort. Voor koffiespecialiteiten en een perfecte espresso kan je de 43mm zeteenheid gebruiken. Voor een dubbele dosering en grote kopjes de 50mm zeteenheid.

Daarnaast wordt de koffiemachine aangesloten op de waterleiding en ook op het afvoersysteem.

iQFlow™ 
De Franke A600 bevat de iQFlow™. Dit is een intelligente koffie- en extractietechnologie die op efficiënte wijze alle aroma en smaak uit iedere geroosterde koffieboon gaat halen. Op deze manier wordt het traditionele extractieconcept gerevolutioneerd en distilleert deze intelligente technologie meer smaak onder een constante en uniforme druk gedurende het hele extractieproces. Je kan de intensiteit van de smaak verbeteren terwijl je je efficientie maximaliseert, wat men ook kiest. Je kan dus keer op keer rekenen op een hoogwaardig kopje koffie in realtime en hebt de volledige controle over jouw koffieaanbod van begin tot eind.

First Shot 
Dankzij de First Shot-technoologie creëer je de beste koffie-ervaring. De First Shot kan namelijk worden geprogrammeerd volgens jouw specificaties en zorgt ervoor dat elk geselecteerd drankje zo warm is als je zelf wilt en dit de hele dag door, van het eerste kopje in de ochtend tot het laatste in de avond. Hierdoor wordt verspilling voorkomen en worden de ervaring en loyaliteit van je gasten/werknemers verbeterd.

FoamMaster™
Voor je koffies met melk en/of melkschuim heb je drie verschillende opties. De eerste is de two-step functie, dit is een handige stoomstaaf waarmee je je melk handmatig kan opschuimen. Als tweede optie kan je kiezen voor het melksysteem. Hiermee krijg je de beste melkschuim of warme melkkwaliteit met de juiste dosering voor elk drankje. Als derde en laatste optie kan je kiezen voor de FoamMaster™. Wanneer je voor deze optie kiest wordt er een coolingunit aangesloten, die ervoor zorgt dat je verse melk in je koffie krijgt. Met de FoamMaster™ zal je altijd de beste kwaliteit melkschuim verkrijgen van zowel koude als warme melk, ook bij hoge uitgiftehoeveelheden en de hoogste eisen. De consistentie en dikte van het melkschuim kan je ook zelf gaan bepalen. Deze coolingunit heeft een capaciteit van 5 liter en 1 melksoort naar keuze. Wanneer er niet meer genoeg melk is verschijnt er een bericht op het display. Er zit ook een bewakingssysteem in voor de melktemperatuur. dit zal de veiligheid en hygiëne van de melk garanderen. Deze unit past perfect naast de koffiemachine, dankzij dezelfde uitstraling.

Flavour Station 
Naast de FoamMaster™, kan je de Franke A600 ook gaan uitbreiden met een Flavour Station. In deze unit, die ook weer dezelfde uitstraling heeft als de koffiemachine, kan je 3 flessen siroop plaatsen. Zo kan je ook koffies aanbieden met een extra smaakje om ze nog specialer te maken. Heel wat mensen drinken tegenwoordig al eens graag een latte macchiato met bijvoorbeeld een vanille-, karamel- of hazelnootsmaak. En dankzij het gemakkelijk te bedienen touchscreen zijn die kopjes zo gezet met de juiste hoeveelheid siroop, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Kopjeswarmer 
Een derde unit die je naast je koffiemachine kan zetten en ook enorm handig is, is de kopjeswarmer. Deze unit heeft 3 schappen met elk een warmhoudplaat die heel wat kopjes goed warm houdt. Zo kan je je koffie goed op temperatuur houden. Er passen een 120 kopjes in de kopjeswarmer dus je hoeft niet altijd bij te vullen.

Voor volledige flexibiliteit kan je dus door middel van een modulair systeem je koffiemachine uitbreiden met verschillende units naar jouw voorkeuren en ruimte.

Onderhoud en automatische reiniging met CleanMaster 
De Franke A600 heeft een slim geïntegreerd reinigingssysteem dat je werklast minimaliseert en zorgt voor een schone en veilige behandeling van je koffiemachine. Dankzij de CleanMaster zit er een volautomatisch reinigingssysteem met geïntegreerd reinigingspatroon in de Franke A600. Met één druk op de knop wordt dan ook de reiniging van het apparaat uitgevoerd. Hierdoor hoef je dus behalve het reinigingstablet toe te voegen, niets te doen. De machine doet het meeste werk voor je. Dit doe je op het einde van de dag, maar is dus helemaal niet veel werk.

In de coolingunit van de melk zit er ook een CleanMaster systeem, Het enige dat je zelf nog moet doen is het melkreservoir vervangen door de reinigingsunit en op het knopje drukken, de machine doet de rest. De machine zal het product automatisch doseren en zichzelf reinigen. Daarnaast zal je, wanneer je toestel dit aangeeft, zelf nog wel de koffieresidubak moeten legen, maar dit is natuurlijk ook in een handomdraai gedaan. Het Flavour Station moet ook worden gereinigd, zoals je al kan raden vraagt ook dit niet enorm veel van je tijd. Over het algemeen verloopt de reiniging van de koffiemachine zeer vlot en hoef je er dus zelf bijna niets aan te doen.

Koffiedranken

De koffiemachine kan de volgende dranken zetten:

Koffiedranken op het werk met Franke A600 professionele koffiemachine
Café crème, espresso, dubbele espresso, cafè latte, cappuccino, cappuccino speciaal, latte macchiato, café mocca, koffie choc, chocolademelk, chai latte, matcha,  heet water. In combinatie met de extra Flavour Station zijn er nog meer dranken mogelijk door middel van verschillende siropen.

Franke A600 professionele koffiemachine met flavor station

Deze machine is voorzien van een flavor station voor koffie – melk – siropen creaties in alle vormen en smaken.

Offerte voor Franke A600 koffiemachine

Bij koffie op het werk met Mister Barish zijn de beste machines en koffiebonen op elkaar afgestemd in een uniek alles in één concept. Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk. Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Franke A600 professionele koffiemachine.

Offerte aanvraag Franke A600 professionele koffiemachine


Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Heerlijk gepersonaliseerde Specialty Coffees
Plus review koffiemachine Melkkoeler voor verse melk
Plus review koffiemachine

Innovatief 8-inch kleuren touchscreen
Plus review koffiemachine Medium capaciteit: tot 120 kopjes per uur, voor 10-45 personen
Plus review koffiemachine 1 bonenmolen uit te breiden tot 2 bonenmolens (in te stellen op grofheid)

Plus review koffiemachine iQFlow™

Plus review koffiemachine Poederreservoir voor cacao, chai of matcha

Plus review koffiemachine Uit te breiden met Flavor Station, FoamMaster, koppenwarmer

Plus review koffiemachine Slim reinigingssysteem: CleanMaster™

Technische koffiemachine specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, espresso (doppio), ristretto cafè creme, cafè latte, flat white, cappuccino, latte macchiato, koffie in combinatie met gekozen poeder,… en alles met een siroopsmaak indien gewenst
Soort koffie: Koffiebonen (tot 2 soorten)
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, koffie speciaal, cappuccino, latte macchiato, flat white, macchiato, espresso macchiato, cortado en portie melk
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja,
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: Aangesloten op waterleiding
Inhoud bonenreservoir: 2 x 1kg
Pompdruk: 15 bar

Aantal gebruikers
10-45

Gebruikersgemak
Display: Ja, 8-inch kleuren touchscreen
Geïntegreerde koffiemolen: 2 verstelbare keramische schijfmolens
Kopjes warmhoudplaat: Nee, als extra unit te verkrijgen
Afneembaar waterreservoir: Aangesloten op watertoevoer
Standby functie: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Ingebouwde filter: Optie
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 80 centimeter
Breedte: 61 centimeter
Diepte: 60 centimeter
Gewicht: 38 kg
Materiaal behuizing:
Verwarmingssysteem:
Kleur: Hooglans zwart of mat grijs

Energie
Vermogen: 2300 watt
Vermogen in standby: 0 watt
Aansluitwaarde: 230V

FRANKE assortiment professionele koffiemachines

FRANKE volautomatische koffiemachines zijn er voor bijna elk capaciteitsniveau. Voor bijna elk bedrijf is er een passende oplossing.

Franke koffiemachine

 

De volledige serie in detail:

Franke A400 professionele koffiemachine
FRANKE A200

 

Franke A300 koffiemachine met waterreservoir
FRANKE A300

 

Franke A400 professionele koffiemachine
FRANKE A400

 

Franke A800 professionele koffiemachine
FRANKE A800

 

Franke A1000 professionele koffiemachine
FRANKE A1000

Franke 850 Foammaster professionele koffiemachine
FRANKE FoamMaster 850

 

Overtuigd? Vraag nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.

 

Heb je een vraag over FRANKE professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

 

Offerte aanvraag Franke A600 professionele koffiemachine


Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .