Les cafés Mossiat, koffiebranderij in Sorinne-La-Longue
21 mei 2019 
1 min. leestijd

Les cafés Mossiat, koffiebranderij in Sorinne-La-Longue

Koffiebranderij Mossiat werd oorspronkelijk opgericht in 1875. Van generatie op generatie werd de liefde voor koffie doorgegeven. Met oog voor kwaliteit, worden de beste koffiebonen van over de hele wereld ingekocht. De diverse geuren en smaken, maken de koffie van Mossiat zo bijzonder.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

De koffiebonen worden volgens het slow roast principe gebrand. Dat betekent dat de bonen worden geroosterd op een temperatuur van iets meer dan 200 graden. Gedurende een periode van 15 minuten. Op deze manier beginnen de koffiebonen te karamelliseren. Ze worden mooi bruin van kleur, zowel vanbinnen als van buiten. Iedere koffiesoort heeft zijn eigen unieke aroma`s. Deze komen zo maximaal tot uiting, zonder dat de koffiebonen worden verbrand. Het eindproduct is minder zuur en daardoor ook makkelijker verteerbaar voor de maag.
De koffie is verkrijgbaar via de website.

Koffiebonen

Het assortiment koffie bestaat uit zorgvuldig samengestelde melanges. Alle koffies bestaan uit 100% Arabica bonen.

Een greep uit het assortiment:

  • Royalux, een melange samengesteld uit single origin coffees uit Brazilië, Costa Rica, Kenia, Papua en Tanzania.
  • Dessert, een zoete koffiemelange die is gebrand om te bereiden als dessert na een stevige maaltijd.
  • Supreme, een zachte koffiemelange die bestaat uit single origin coffees afkomstig uit Brazilië, Guatemala, Mexico en Nicaragua. Heerlijk te bereiden als een volle espresso.
  • Espresso, een koffiemelange vol pit, bestaand uit single origin coffees afkomstig uit Brazilië, Colombia, Costa Rica en Guatemala. Ideaal te bereiden als cappuccino of latte.

Verkoop

Je kan contact opnemen als je de koffie wil bestellen.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Probat

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Cafés Jean-Luc Mossiat
Rue du Centre, 22
5333 Sorinne-La-Longue (Assesse)

Openingstijden:

De koffiebranderij is in groep (15 à 30 personen) te bezoeken na afspraak (rondleiding van 2u met degustatie op zaterdag).

Contact:
Telefoon: +32 (0) 83 65 50 87
Website: www.cafe-mossiat.be

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .