Style Coffee in Merchtem legt de focus op kwaliteit en niet op volume
06 mei 2019 
1 min. leestijd

Style Coffee in Merchtem legt de focus op kwaliteit en niet op volume

Koffiebranderij Style Coffee werd opgericht in 1994 door Fred Heyvaert. De branderij is gelegen in Merchtem en richt zich op de specialty coffees. Deze worden op kleine schaal gebrand en verkocht. Het moderne gebouw is ontworpen met grote glazen ramen, waardoor de koffiebrander al vanaf de buitenzijde te bewonderen is. Kwaliteitskoffie aanbieden, dat is het doel van Style Coffee.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In de koffiebranderij wordt uitsluitend gewerkt met 100% Arabica koffiebonen. Het branden gebeurt op kleine schaal en op een lage temperatuur. Zo hebben de koffiebonen de tijd om alle aroma’s vrij te laten komen. De koffiebranders worden een aantal keren per week aan het werk gezet. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van de laatste technologieën, om te kunnen voldoen aan alle kwaliteitscontroles. De focus ligt op kwaliteit en niet op volume. Zo wordt er niet langer koffie geproduceerd voor andere koffiebranders. De koffie is verkrijgbaar via de webshop. Maar ook in de artisanale winkel zijn de heerlijke koffies verkrijgbaar.

Koffiebonen

Het assortiment bestaat uit bijzondere melanges en enkele single origin coffees. Wanneer je op zoek bent naar een heerlijke espresso of basis voor cappuccino, dan vind je hier vast iets naar je smaak.

Een kleine greep uit het assortiment:

  • Martinas, een mild gebrande huismelange met een zachte smaak. Heerlijk als pure espresso en licht verteerbaar.
  • Brazil Yellow Bourbon, een bijzondere koffieboon die van oorsprong niet rood maar geel is. Deze koffie is licht gebrand en heeft een milde smaak met fruitige aroma’s die mooi combineren met het zoete van karamel.
  • Costa Rica Tarrazu, gebrand voor de liefhebber van koffie met pit. De smaken van citrus en donkere chocolade maken deze koffie ideaal als basis voor een heerlijke cappuccino.

Verkoop

De koffiebonen van Style Coffee kan je online aankopen via hun webshop of ter plekke in de winkel.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Style Coffee
Dooren 109
1785 Merchtem

Openingstijden:

Fabriekswinkel:
Maandag – vrijdag: 9.00u – 12.00u & 13.00u – 17.00u
Zaterdag: 10.00u – 13.00u
Gesloten op zondag en feestdagen.

Contact:
Telefoon: +32 (0) 52 300 310
Website: www.stylecoffee.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .