Chalo, Chai Latte's voor bij je thuis!
28 januari 2021 
6 min. leestijd

Chalo, Chai Latte's voor bij je thuis!

Chalo is een hip en happening voedingsmerk uit België dat ‘Funky Feel Good Food & Beverages’ verkoopt. Eén van de dranken die ze verkopen is Chai Latte. Een heerlijke thee in poedervorm waar je enkel nog wat water en melk naar keuze aan moet toevoegen. Een heerlijke drank die in een handomdraai klaar is! En ben je eerder een koffieliefhebber? Maak je Chai Latte dan ‘Dirty’! Lees snel verder om te weten te komen hoe je dit kan doen!

Inhoudsopgave

Wat is Chalo?
Wat is Chai Latte?
Ontdek de 6 verschillende smaken van Chalo
Hoe ga je te werk?
Chalo x Mister Barish – Dirty Chai Latte

Wat is Chalo?

Zoals hierboven al werd vermeld is Chalo een hip en modern voedingsmerk. Hun doel is de drempel te verlagen naar gezondere voeding en dranken zoals Chai Latte. De Chai Latte’s van Chalo leren je dan ook ingrediënten en recepten ontdekken en beleven van een andere cultuur en dit op een gezonde manier.

Het merk werd opgestart door Gita Van den Boer. Gita werd geadopteerd uit India en besloot in 2010 haar geboorteland te bezoeken. Ze deed er 3 weken lang vrijwilligerswerk in een weeshuis in Calcutta en ontdekte er Chai Latte. Terug thuis vond ze dit bijna nergens en als ze het dan toch eens tegenkwam, was het helemaal niet de originele chai zoals ze hem had leren kennen in India. Zo werd dus het bedrijfsidee geboren en richtte ze Chalo op samen met enkele zakenpartners.

Het woord Chalo komt uit India en wordt gebruikt door de mensen die staan te wachten op hun Chai Latte dat door Chai Wallahs, of theemakers, worden klaargemaakt. Het betekent ‘Let’s go, we moeten vooruit’ en dat is ook exact waar Chalo voor staat! We moeten inderdaad vooruit en hoe dit beter te doen dan met volledig natuurlijke producten die ook nog eens 100% vegan zijn?

Wat is Chai Latte?

Chai Latte is een traditioneel drankje uit India. Het bestaat uit zwarte thee, een mix van heerlijke specerijen, een beetje suiker en een scheutje melk! Chalo heeft 5 funky smaken ontworpen die verschillende specerijen bevatten en echt heerlijk smaken. De Chai Latte smaakt spicy, zoet, zacht en sterk tegelijkertijd!

Er zit geen melkpoeder in de Chalo Chai Latte’s, dus je kan zelf kiezen welke soort melk je er graag aan toevoegt. Heb je het dus bijvoorbeeld liever vegan of ben je lactose-intolerant, dan is dat helemaal geen probleem en voeg je er je plantaardige melk naar keuze aan toe!

Ontdek de 6 verschillende smaken van Chalo

Naast de originele Masala Chai Latte bestaan er heel wat varianten. Chalo heeft 6 soorten Chai Latte gecreëerd. Alle 6 hebben ze hun eigen uitgesproken karakter. Bekijk het volledig assortiment in de Mister Barish webshop.

1. Masala Chai Latte

De Masala Chai Latte van Chalo is het authentieke Chai Latte recept dat rechtstreeks van de straten uit India komt. En tevens ook de populairste variant. Deze Chai is ideaal voor elke dag en werd bekroond met de SCA (Specialty Coffee Association) prijs voor het beste nieuwe specialty drankje van 2017.

Chalo Chai Latte Masala

Masala betekent mix van specerijen in het Hindi. Naast Indische zwarte thee zitten er dus ook heel wat verschillende soorten specerijen in die net zoals in het originele Indische recept door Chai Wallahs worden gebruikt. Een Chai Wallah is een straatverkoper van thee.

De specerijen die in de Masala Chai Latte worden gebruikt zijn: gember, kardemom, kaneel en zwarte peper. Het voorgemengd poeder zorgt ervoor dat je heerlijke kopje chai in geen tijd klaar is! Het is ook 100% vegan en natuurlijk, ideaal dus als je opzoek bent naar een lactose vrije en heerlijke chai.


2. Vanilla Chai Latte

De Vanilla Chai Latte van Chalo is het zoetste lid van de Chai Latte familie. Deze variant ruikt naar vers gebakken koekjes en smaakt zelfs nog beter!

Chalo Chai Latte Vanilla


3. Cardamom Chai Latte

De Cardamom Chai Latte van Chalo is een extreem warme, bittere en zoete chai die je met 1 slok verslaafd maakt!

Cardamom (of kardemom) is een spicy specerij die veel gerbuikt wordt in de Indische keuken. De Cardamom Chai Latte van Chalo heeft zachte en scherpe smaken en proeft spice en warm voor sommigen!

Chalo Chai Latte Cardamom


4. Lemongrass Chai Latte

De Lemongrass Chai Latte van Chalo is zeer verfrissend met een vleugje zoet en zuur! Gegarandeerd een unieke en innoverende smaak met deze chai!

Wil je de Lemongrass Chai Latte nog unieker en innovatiever laten smaken? Probeer dan zeker eens kokosnoot soja melk toe te voegen! Deze smaken gaan echt geweldig goed samen.

Chalo Chai Latte Lemongrass


5. Chini Chai Latte (20% minder suiker)


De Masala Chini Chai Latte van Chalo is zoals de gewone Indian Masala van Chalo het authentieke Chai Latte recept dat rechtstreeks van de straten uit India komt, maar met 20% minder suiker! Je proeft meer spice en minder suiker, ideaal voor elke dag te drinken zonder schuldgevoel!

Chalo Chini Chai Latte Masala

De specerijen die in de Masala Chini Chai Latte worden gebruikt zijn: gember, kardemom, kaneel en zwarte peper. Het voorgemengd poeder zorgt ervoor dat je heerlijke kopje chini chai in geen tijd klaar is!


6. Golden Turmeric Chai Latte


De Golden Turmeric Chai Latte van Chalo is een van de magische drankjes van de Indische grootmoeders om pijnlijke gewrichten te kalmeren en je immuunsysteem te versterken.

Chalo Golden Chai Latte Turmeric

De Turmeric (of kurkuma) Chai Latte is een hartverwarmend drankje dat vol zit met verborgen kracht, voor gouden momenten!

De specerijen die in de Turmeric Chai Latte worden gebruikt zijn: turmeric (kurkuma), Cassia-extract, Kardemom-extract en zwarte peper-extract. Het voorgemengd poeder zorgt ervoor dat je heerlijke kopje chai in geen tijd klaar is! Het is net zoals de andere Chai Latte’s van Chalo 100 % vegan en natuurlijk. Ideaal dus als je opzoek bent naar een lactose vrije en heerlijke chai.

Hoe ga je te werk?

Neem het bijgevoegde maatschepje en los 1 schepje, ongeveer 12g, instant poeder op in 2/3 of ongeveer 17cl kokend water. Schuim ondertussen 1/3 of 8cl melk naar keuze op. Dit doe je het beste met een melkschuimer. Een melkschuimer zal je Chai Latte namelijk veel romiger maken. Naast het mooie schuimlaagje bovenop je Chai Latte, zal je drankje ook veel beter smaken!

Heb je geen melkschuimer, dan kan je uiteraard ook gewoon je melk naar keuze even opwarmen of je haalt er gewoon eentje in huis! Zowel de melkopschuimer van Jura als de melkopschuimer van Melitta zijn heel erg goede opschuimers die naast warm melkschuim ook koud melkschuim kunnen maken!

Heb je het graag wat zachter? Draai het recept dan even om en voeg wat meer melk in plaats van water toe! Want hoe meer water, hoe pittiger je Chai latte zal zijn.

Chalo x Mister Barish – Dirty Chai Latte

Als koffieliefhebber vraag je je misschien wel af of koffie past bij Chai Latte. Want thee en koffie tezamen lijkt inderdaad niet de ideale combinatie, maar niets is minder waar!

Wanneer je een shot espresso toevoegt aan je Chai Latte, krijg je een Dirty Chai Latte! Je hebt het misschien al wel eens op de menukaart zien staan van een koffiebar en hoewel de naam het niet heel erg smakelijk laat klinken is het dat zeker en vast wel! Er werd voor het woord ‘dirty’ gekozen, omdat het toevoegen van een shot espresso je chai latte vertroebelt. Als je van koffie houdt, is een Dirty Chai Latte zeker het proberen waard!

Wij raden aan om je shot espresso te zetten van de RAW of PURE blend. Deze twee blends bevatten namelijk naast de Arabica ook de Robusta boon. Deze boon zorgt ervoor dat je melk en koffie beter gescheiden worden en is dus zeer geschikt voor melkdranken. Eeen espresso van de RAW of PURE past dus perfect bij een Chai Latte!

Mister Barish koffiebonen RawTip: Wij raden aan om je shot espresso te zetten met de RAW blend van Mister Barish. Deze blend bevatt namelijk naast de Arabica ook de Robusta boon die ervoor zorgt dat je melk en koffie beter gescheiden worden. Deze vers gebrande bonen zijn dus zeer geschikt voor melkdranken en past dus perfect bij een Chai Latte!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .