Ontdek de ultieme koffie-ervaring met de JURA C8: een complete review!
06 april 2024 
26 min. leestijd

Ontdek de ultieme koffie-ervaring met de JURA C8: een complete review!

Stap binnen in de wereld van ultiem koffiegenot met de JURA C8. Deze elegante koffiemachine combineert geavanceerde technologie met gebruiksgemak en stijl, waardoor elke kop koffie een waar genot wordt. Met zijn professionele aroma molen, pulserend extractieproces en veelzijdige mogelijkheden, biedt de JURA C8 een ongeëvenaarde koffie-ervaring die al je zintuigen zal prikkelen. Ontdek de perfecte balans tussen smaak, gemak en elegantie met de JURA C8

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura C8 koffiemachine
Uitgebreide video review, demo met tips & tricks
Koffiedranken
Plus- en minpunten
JURA C8 onderhoud en levensduur
Prijs
Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura C8
Wat is de mening van Mister Barish?
JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer!
Technische specificaties Jura C8
Verschillen met andere Jura-modellen
Welke koffiebonen in je JURA C8 gebruiken?
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura C8 koffiemachine

De Jura C8 (EA) biedt een compact ontwerp met een indrukwekkende smaakervaring. Uitgerust met de Professional Aroma Grinder en 3D-zettechnologie, levert deze machine perfecte koffie met een druk op de knop. Of je nu verlangt naar een verfrissende cappuccino of een romige latte macchiato, de C8 levert compromisloze kwaliteit met een scala aan 6 specialiteiten. Het golfdesign en de minimalistische aanpak belichamen het premium karakter van de machine, terwijl functies zoals Wi-Fi Connect en de J.O.E.®-app de gebruikerservaring naar een hoger niveau tillen.

Prachtig én slim design
Het design van de JURA C8 is compact, tijdloos en stijlvol. Met zijn indrukwekkende rondingen en hoogglans Piano Black afwerking past hij perfect in elke moderne keuken. Het golfdesign definieert dit mooie toestel en maakt het extra speciaal. Het compacte formaat maakt het apparaat ideaal voor gebruik in huishoudelijke omgevingen. De machine is te verkrijgen in een mooi glanzend Piano Black.


Eenvoudige bediening
De JURA C8 is ontworpen met een eenvoudig bedieningspaneel en knoppen, waardoor het gebruik van de machine zeer intuïtief is. Daarnaast kan de machine via de J.O.E.®-app en Wi-Fi Connect worden bediend, waardoor gebruikers een aantal extra functies hebben om hun koffie-ervaring aan te passen.

Jura C8 koffiemachine display

Zetgroep en koffiemolen
Jura zet niet alleen in op gebruiksvriendelijkheid, maar natuurlijk vooral op de bereiding van buitengewoon lekkere koffie. Daarom rustte Jura de zetgroep van de C8 uit met zijn meest gerenommeerde technologieën. Naast de Professional Aroma-koffiemolen, die je normaal enkel bij machines in het premiumsegment vindt, maakt deze volautomaat ook gebruik van zettechnieken als I.P.B.A.S. en P.E.P. Heb je geen flauw benul waar die voor staan? In deze review kom je dat allemaal te weten.

Jura C8 koffiemachine maalgraad

Professional Aroma Grinder (P.A.G.)
Vergeleken met traditionele koffiemolens in volautomatische koffiemachines haalt deze professionele aroma koffiemolen tot 12,2 % meer aroma uit de koffiebonen. Gedurende de volledige levensduur heb je een gelijkblijvende hoge kwaliteit koffiemaling. Dit komt door de geperfectioneerde molengeometrie. De optimale maalcurve garandeert een hoger aandeel fijne deeltjes in de gemalen koffie. Zo heb je een ideale smaakontplooiing. De koffie kwaliteit blijft hierdoor nog stabiel hoger.

3D-bereidingstechnologie 
Dit is de achtste generatie van een heel belangrijke technologie om nog meer aroma's in je kopje te krijgen. Nadat de koffie is aangedrukt stroomt het water op meerdere niveaus gelijkmatig doorheen de koffie. Hierdoor gaat de koffie uitzetten of wellen. Dit proces activeert maximaal de aroma's. O.a. hierdoor is er zo'n groot smaakverschil tussen JURA en alle andere merken.

Pulse Extraction Proces (P.E.P.)
Voor een diepere extractie heeft Jura bij de C8 zijn P.E.P.-technologie (Pulse Extraction Process) uit de kast gehaald. Om langer contact met de gemalen koffiebonen te garanderen, wordt het water met krachtige stoten door de koffie gepulseerd. Dat zorgt voor een heerlijke crèmelaag op je koffie, net zoals in je favoriete koffiebar.

Intelligent Pre Brew Aroma System (I.P.B.A.S.©)
Het Intelligent Pre Brew Aroma System is kenmerkend voor de zetwijze van Jura volautomaten. Nog voor de extractie plaatsvindt, worden de gemalen koffiebonen natgemaakt. Daardoor krijg je een nog betere smaakontplooiing tijdens het zetten en dus een vollere, intensere smaak.

Vacuüm Clean
Na het zetten blijft er vaak nog wat water achter in de zetgroep. Vooral wanneer de machine langere tijd niet wordt gebruikt, kan dat schimmels veroorzaken op de interne onderdelen. Daar heeft Jura een oplossing voor bedacht: de Vacuüm Clean technologie. Na elke zetbeurt worden alle waterdruppels en koffie- en vetresten als het ware opgezogen. Zo heb je altijd een schone en droge machine om je volgende kopje koffie te zetten. En totaal geen onderhoudswerk aan de zetgroep.

Verstelbare koffie-uitloop
Een in de hoogte verstelbare koffie-uitloop is niet alleen handig om er koppen van verschillende groottes onder te kunnen zetten, het is ook essentieel om de beste koffie te bereiden. Door de hoogte van de uitloop op de grootte van je kop af te stemmen, kan de koffie niet spatten en voorkom je luchtbellen in de crèmelaag. Daarnaast is de verlichting aan de koffie-uitloop een leuke extra.

Koffie met melk
De Jura C8 kan ook koffiespecialiteiten met melk bereiden, dankzij zijn geïntegreerde melkschuimer. Je sluit de melkslang aan op de melkschuimer en legt het andere uiteinde rechtstreeks in gekoelde melk. Met de C8 zet je met één druk op de knop koffiespecialiteiten als cappuccino en latte macchiato. En dat met overheerlijk microschuim van de hoogste kwaliteit!

Jura bracht ook een aantal accessoires op de markt waarmee je het melksysteem makkelijker kan gebruiken, zoals de Cool Control. Dat is een gekoeld melkreservoir dat de melk altijd op de ideale temperatuur van 4°C houdt. Daarnaast krijg je een waarschuwing als je de melk moet bijvullen. Een aanrader dus voor wie verzot is op koffiedranken met melk. Daarnaast kan je ook de glazen melkhouder gebruiken, voor wanneer je maar af en toe een koffie met melk drinkt. De glazen melkkoeler moet je telkens weer in de koelkast plaatsen na gebruik.


Het nieuwe vloeistofsysteem van de Jura C8 maakt de reiniging van de melkcircuits nog eenvoudiger. Het melksysteem heeft namelijk een automatische schoonmaakfunctie. Dankzij de speciaal daarvoor ontworpen, voorgedoseerde reinigingstabletten is knoeien met de vloeibare reiniger dus helemaal verleden tijd.

Koffiebonen reservoir
Het bonenreservoir van de Jura C8 biedt ruimte aan zo’n 200 gram verse koffiebonen. Dit lijkt misschien niet zo heel veel, maar we raden toch af om het koffiebonenreservoir altijd tot op de rand te vullen, want hoe langer de bonen blijven liggen, hoe meer de aroma’s verloren gaan. Je bewaart de koffiebonen beter in een goed afgesloten koffiezak met valve-systeem, zoals onze Mister Barish koffieverpakkingen. Daarnaast is het geen slecht idee om de bonen dagelijks te verversen. Hoe verser de bonen, hoe lekkerder de koffie!

Drink je af en toe graag een deca koffie? naast het bonenreservoir vind je een extra reservoir voor gemalen koffie. Ideaal, want zo hoef je niet telkens de bonen te vervangen als je eens wat afwisseling wil.

Waterreservoir
Het waterreservoir van de C8 heeft een capaciteit van 1,9 liter, genoeg voor 15 tot 20 kopjes koffie. Maar wij raden je aan om het sowieso elke dag te verschonen. Dat is niet alleen hygiënischer, het komt ook de koffiesmaak ten goede. Daarnaast heeft het ook een zeer mooi golvend design, wat het ook aangenaam maakt om naar te kijken!


Het lijkt ons eveneens een goed idee om gebruik te maken van een CLARIS Smart-filter, die het water reinigt en onthardt en verkalking tegengaat. Dat laatste is een groot voordeel, want als je in combinatie met deze waterfilter je waterhardheid goed instelt, hoef je de machine niet meer te ontkalken. En natuurlijk blijft op die manier ook de smaak van de koffie optimaal. Indien je toch een grondigere ontkalking wil inplannen, gebruik je het best de daarvoor ontwikkelde Jura ontkalkingstabletten.

Onderhoud en ontkalken
Bij de C8 heeft Jura veel aandacht besteed aan gebruiksvriendelijkheid. Zo heeft elk onderdeel een automatisch reinigingsprogramma. Je vindt ze in het menu ‘Onderhoud’, dat je opent via het P-symbool met de druppels linksonder. Daar zie je meteen ook de status van de waterfilter.

De machine toont een notificatie als je een bepaald reinigingsprogramma moet uitvoeren. Zo moet je zelf geen kalender bijhouden. De procedures zijn eenvoudig te volgen en zijn allemaal in een minimum aan tijd te doorlopen.

De reiniging van het melksysteem werd bij de C8 volledig herzien. Bij andere machines moet je het bijgeleverde bakje vullen met water en de juiste dosering van de Jura vloeibare melksysteemreiniger toevoegen. De C8, met zijn vernieuwde systeem, vult het bakje automatisch met de juiste hoeveelheid water en is compatibel met de nieuwe minitabletten voor melkreiniging. Dit doosje doseert met één klik de juiste hoeveelheid tabletten. Zo wordt de reiniging van het melksysteem echt kinderspel.

Als je de CLARIS Smart-filter juist gebruikt, hoef je je over de ontkalking van het apparaat geen zorgen meer te maken. Wel is het een goed idee om van tijd tot tijd het waterreservoir grondiger te ontkalken. Dat doe je natuurlijk met het automatische ontkalkingsprogramma en de daarop afgestemde Jura ontkalkingstabletten.

Verder onderscheidt Jura zich van andere merken door zijn innovatieve Vacuüm Clean technologie, waarbij je de zetgroep niet kan loskoppelen. En dat is maar goed ook, want de Vacuüm Clean functie reinigt de componenten van de zetgroep veel beter dan je met de hand zou kunnen doen. Dat zorgt niet alleen voor een betere koffiekwaliteit, maar garandeert je koffiemachine ook een langere levensduur. Hiervoor gebruik je de Jura reinigingstabletten.

Energiezuinige koffiemachine
Heb je schrik dat zo’n volautomaat flink wat energie verbruikt? Bij de Jura C8 valt dat best mee, want hij heeft een energiespaarmodus en een instelbare automatische uitschakeltijd. Dat laatste zorgt ervoor dat de koffiemachine niet onnodig aan blijft. Wanneer het toestel in stand-by staat, verbruikt het trouwens helemaal geen energie. Goed voor de portemonnee dus en met het oog op een verkleining van je ecologische voetafdruk een slimme aankoop.

Koffiedranken

Met de Jura C8 geniet je moeiteloos van een scala aan 6 klassieke koffiedranken, waaronder koffie, espresso, cappuccino en latte macchiato. Dankzij de Professional Aroma Grinder en de zetgroep van de achtste generatie, haalt de C8 een volle smaak uit elk kopje. Het pulserende extractieproces (P.E.P.) en de 3D-bereidingstechnologie zorgen ervoor dat elk drankje een rijke en intense smaak heeft die je alleen bij JURA kunt ervaren.


Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Zet 6 heerlijke koffiespecialiteiten met één druk op de knop
Plus review koffiemachine Maakt gebruik van allerlei nieuwe technologieën
Plus review koffiemachine Garandeert een ideaal maalresultaat dankzij de Professional Aroma Grinder
Plus review koffiemachine Achtste generatie 3D bereidingstechnologie
Plus review koffiemachine Prachtig design, met golvend waterreservoir
Plus review koffiemachine Vacüum Clean technologie houdt de machine intern schoon
Plus review koffiemachine Werkt met de verbeterde app J.O.E.®
Plus review koffiemachine Heel erg gemakkelijk te onderhouden

Minus review koffiemachine Geen touchscreen (maar drukknoppen zijn wel handig)Minus review koffiemachineGeen aparte heetwateruitloopMinus review koffiemachineGeen one touch systeem voor melkreiniging

JURA C8 onderhoud en levensduur

De gemiddelde levensduur van een JURA C8 koffiemachine is volgens de Consumentenbond 9,2 jaar. Dit is veel langer dan andere merken. Dit is bij een gemiddeld gebruik van 5 tot 7 kopjes per dag. Als je geen supermarkt koffiebonen gebruikt en kiest om consequent de waterfilters te gebruiken dan verleng je de levensduur.

Een servicebeurt bij JURA?
We krijgen wel eens de vraag "maar een Jura moet toch regelmatig een servicebeurt krijgen?". In de gemiddelde levensduur van 9,2 jaar is een servicebeurt niet noodzakelijk. Mister Barish adviseert om na ongeveer 5 jaar bij gemiddeld gebruik, de JURA C8 binnen te brengen bij JURA voor een servicebeurt. Na 5 jaar dat is het moment dat de gemiddelde levensduur van andere merken is aangebroken. Met een service beurt worden ventielen vervangen, de machine nog uitgebreider gereinigd en eventueel de koffiemolen of zetgroep vervangen in samenspraak met JURA. Met een servicebeurt verleng je weer de levensduur.

Het reinigen van de zetgroep
Na elk kopje koffie wordt de zetgroep gespoeld. Vervolgens wordt de zetgroep vacuüm gezogen waardoor de laatste koffieresten er worden uitgezogen en deze wordt droog gemaakt. Zo heb je altijd een schone droge basis voor je volgend kopje. Let op met supermarkt koffiebonen of vettige bonen want daar heeft ook een JURA koffiemachine meer moeite mee. Gemiddeld om de 180 tot 200 kopjes vraagt de JURA C8 om een uitgebreide reiniging van de zetgroep. Dit is heel eenvoudig met 1 druk op de knop en het toevoegen van een reinigingstablet.

Het reinigen van het melkopschuimsysteem
Het reinigen van de cappuccinatore is heel eenvoudig en gaat met 1 druk op de knop. Als je gedurende de dag iets met melk hebt gedaan, bijvoorbeeld een cappuccino gezet, dan moet je op het einde van de dag de cappuccinatore reinigen. Je plaatst het meegeleverd melkreingingsbakje onder de uitloop, koppelt het melkslangetje erop aan en drukt op de startknop. Dat is alles en heel eenvoudig.

Waterfilters of ontkalken
Als je consequent de waterfilter gaat vervangen moet je nooit ontkalken. Het advies is om de waterfilters te gebruiken dan is je JURA C8 100% beschermd.

Prijs

De prijs van de Jura C8 Piano Black (EA) zit rond €999,-, wat een uitstekende investering is voor liefhebbers van hoogwaardige koffie met het gemak van een volautomatische machine. Daarnaast staat het toestel ook prachtig in je keuken\

Ideale accessoires voor bij je nieuwe Jura C8

Cool Control

Zet je dagelijks koffiedranken met melk? Dan is de Jura Cool Control een absolute aanrader! Deze melkkoeler heeft een inhoud van 0,6 liter en houdt je verse melk constant op de optimale temperatuur van 4°C. Daardoor krijg je telkens weer melkschuim van de beste kwaliteit.

jura cool control wit melk

Met zijn fraaie design is de Cool Control een prachtige gadget om naast de Jura C8 te gebruiken. Dankzij de niveau-indicatie word je er op tijd aan herinnerd dat je de melk moet bijvullen. De melkkoeler reinigen is zeer eenvoudig, want de roestvrijstalen houder, de aanzuiglans en de adapter mogen in de vaatwasmachine. Kortom: het perfecte accessoire voor cappuccino en latte lovers

Jura cool control zwart vaatwasmachine

Cup Warmer S

Als je nauwgezet te werk gaat bij je koffiebereidingen zijn perfect voorverwarmde kopjes de kers op de taart. Daarom ontwikkelde Jura de nieuwe Cup Warmer S. Deze handige kopwarmer biedt ruimte aan 8 espresso-, 6 koffie- of 4 cappuccinokopjes en houdt ze op een constante temperatuur van 55°C.

Als je koffie in koude porseleinen koppen giet, gaat er veel warmte verloren. Daarom gebruiken echte professionals uitsluitend voorverwarmde koppen. Dat zorgt niet alleen voor een betere schenktemperatuur, fijnproevers zullen het er ook mee eens zijn dat het de aroma’s van de koffie ten goede komt. Net zoals de Cool Control heeft de Cup Warmer S een mooi design. Daardoor komt hij naast elk type Jura koffiemachine prima tot zijn recht.

jura kopjeswarmer s zwart

jura kopjeswarmer s wit 6 deksel zij

Wat is de mening van Mister Barish?

Bij Mister Barish zijn we enthousiast over de Jura C8 en raden dit toestel dan ook aan vanwege haar uitstekende prestaties, gebruiksgemak en duurzaamheid. Met indrukwekkende kenmerken en compromisloze kwaliteit is de C8 een waardevolle toevoeging aan elke keuken voor liefhebbers van premium koffie-ervaringen.

De consumentenbond, in België beter bekend als Testaankoop, doet al heel veel jaren onderzoek naar de levensduur van koffiemachines. Met een gemiddelde levensduur van 9,2 jaar scoort Jura bijna dubbel zo hoog als de belangrijkste andere merken. Dus op duurzaamheid scoort deze Jura koffiemachine ook heel goed.

 Als je voor een Jura kan gaan dan is ons advies om niet te twijfelen. Het is je investering dubbel en dik waard.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor volautomatische koffiemachines.

JURA Garantie krijg je enkel bij een geautoriseerde dealer

Mister Barish is een geautoriseerde JURA dealer. Als je bij ons je JURA koffiemachine koopt dan krijg je 25 maanden garantie. Als er iets met je koffiemachine zou zijn, neem dan contact met ons op. We hebben ontzettend veel kennis en zullen je meestal onmiddellijk kunnen helpen. Problemen met een JURA zijn zeldzaam. Maar als een technisch probleem voor zou komen dan zal JURA de koffiemachine bij je thuis ophalen, kan je een leenmachine krijgen en wordt doorgaans na 5 werkdagen de machine gemaakt en in een beschermde flightcase teruggestuurd. Zelfs meer dan 10 jaar na aankoop heeft JURA nog steeds alle wisselstukken om je koffiemachine te kunnen maken.

Koop je koffiemachine enkelbij een geautoriseerde dealer dus niet via Bol.com
Om van deze geweldige JURA service te kunnen profiteren moet je de koffiemachine wel aankopen bij een geautoriseerde dealer. Koop daarom nooit je JURA koffiemachine via Bol.com. Als je op Bol.com koopt dan heb je geen recht op garantie bij JURA. Je koopt namelijk bij een niet geautoriseerde dealer. Het kan zelfs zijn dat de koffiemachine niet in het Nederlands te bedienen is, je geen Nederlandstalige handleiding krijgt en je een oud model koopt.

Wij als Mister Barish investeren elke dag opnieuw heel veel tijd en geld om geautoriseerde JURA dealer te mogen zijn. Dit zijn de voordelen als je bij ons je JURA koopt:

 • Experience stores in Amsterdam en Antwerpen waar je alle uitleg krijgt, de verschillen tussen de verschillende modellen, verschillen met andere merken, waar je kan proeven en de koffiemachines zelf kan testen.
 • Gratis koffiebonen, koffie speciaal geslecteerd en gebrand voor JURA
 • Alle tips en tricks over hoe je het beste de koffiemachine kan instellen
 • Service na verkoop:
  • Online service demo: via een video verbinding helpen we je persoonlijk om echt het potentieel van je JURA te benutten
  • Heb je vragen, heb je een probleempje met de koffiemachine: we zijn 6 dagen op 7 bereikbaar via telefoon, chat en email
 • 25 maanden JURA fabrieksgarantie
 • Mister Barish service communicatie: wat te doen met je JURA tijdens de vakantie, wat met de maalgraad na bijvoorbeeld 2 jaar?, ...

Technische specificaties Jura C8

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk,latte macchiato, cappuccino
Soort koffie: Koffiebonen en een kleiner reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja
Instelbare maalgraad: Ja, trapsgewijs
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 1,6 liter
Inhoud bonenreservoir: 200 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, kleurendisplay met drukknoppen
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, met de Wifi Connect maar dit is een optie
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: CLARIS Smart, 1 waterfilter meegeleverd
Type ontkalkingsprogramma: Via melding. Met ontkalkingsmiddel.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 32,5 cm
Breedte: 26 cm
Diepte: 43,7 cm
Gewicht:  kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssyteem: Thermoblok
Kleur: Piano Black

Energie
Vermogen: 1450 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Welke koffiebonen in je JURA C8 gebruiken?

De impact op de koffiebonen die je gebruikt is natuurlijk groot op de koffiesmaak maar ook op de levensduur van de JURA C8. Dit is voor alle koffiemachines zo. Welke koffiebonen moet je nu kiezen voor je volautomaat?

Let op met koffiebonen die je in de supermarkt koopt:
Koffiebonen die je koopt in de supermarkt zijn vrijwel altijd duurkoop. Ze zijn onrealistisch goedkoop. Dat kunnen ze alleen doen door een blend samen te stellen waar ze heel veel minderwaardige koffiebonen aan toevoegen. Deze minderwaardige bonen hebben ook aroma's en smaken. Deze zijn echt niet lekker. Om deze smaken te neutraliseren moeten de bonen heel hoog gebrand worden.

Daarom zie je vooral Dark roast en Extra dark roast. Dit laten ze overkomen alsof het goed is, belangrijk is. Maar het is het tegenovergestelde. Een koffiebrander gaat groene bonen alleen maar donker branden als ze iets te verbergen hebben.

Vettig
De mindere kwaliteit bonen en de donkere branding zorgen ervoor dat de supermarkt koffiebonen over het algemeen vettig zijn. Deze vetten en oliën hebben een negatieve impact op de levensduur van je koffiemachine. Zelf een JURA met het vacuüm clean technologie heeft veel meer moeite om de zetgroep schoon te houden. De koffieresten zullen zich makkelijker opstapelen. Dit heeft als gevolg dat de koffiekwaliteit zal verminderen omdat je de smaak van gebruikte koffieresten mee doorgeeft aan de volgende koffie.

Dark roast
Dark roast koffiebonen zijn volledig opgebrand, stuk gebrand. De koffie zal daardoor veel bitterder smaken en de kans dat je suiker aan de koffie moet toevoegen is veel groter.

Specialty coffee: gebruiken in je JURA of niet?
De koffie die je zet met specialty coffee is over het algemeen heel lekker maar kost over het algemeen ook meer geld. Om het potentieel van specialty coffee tot het uiterste te benutten heb je een ervaren barista nodig, een grote koffiemolen en een halfautumatisch bean to cup espresso machine met heel veel mogelijkheden. De opstelling die je kent van in een koffiebar dus.

Natuurlijk kan je specialty coffee ook in je JURA koffiemachine gebruiken, maar weet wel dat de machine dan maar ongeveer 80% van het potentieel van de bonen zal benutten. Het gaat nog steeds enorm lekker zijn, maar toch iets minder dan wanneer je de juiste apparatuur hebt en kennis hiervoor.

Conclusie: je kan zeker en vast specialty coffee gebruiken in je JURA, maar weet wel dat het potentieel niet de volle 100% benut zal worden en je bereidt moet zijn meer geld te betalen. Al kennen wij wel enkele specialty coffee’s die dat extra geld écht wel waard zijn. Wij raden eerder aan om specialty coffee, zoals de naam het zegt, als iets speciaals te zien en het dus eerder eens tussendoor of op speciale gelegenheden te gaan gebruiken, tenzij je jezelf natuurlijk dagelijks wil verwennen met een specialty momentje.

Welke koffiebonen zijn ideaal voor in mijn JURA?
Kies voor premium koffiebonen! Zorg ervoor dat je geen dark roast hebt.
Als koffiebrander focust Mister Barish zich koffiemachines die je thuis gebruikt. Mister Barish brandt de koffiebonen enkel medium of city roast. Dit kunnen we doen omdat we enkel koffiebonen selecteren van premium kwaliteit. Ze worden met zorg gebrand zodat zeker alle smaken behouden blijven. We branden ze speciaal voor bean to cup machine (volautomatische en half automatische koffiemachines). Ons doel is altijd dat je de allerbeste koffie zet met je machine waarbij de prijs en de kwaliteit van de bonen in verhouding is. Doordat onze bonen niet vettig zijn, heb je ook veel langer plezier van je machine. Je ontvangt na aankoop alle tips & tricks om je JURA C8 in te stellen. Zo zorgen we ervoor dat je ook echt het potentieel van je machine gaat benutten. De espresso, de lungo, de cappuccino, ... zal extreem lekker zijn.

In vergelijking met supermarkt koffie betaal je een beetje meer je gaat dus veel langer plezier van je JURA hebben en de koffie zal veel lekkerder zijn.

Als de smaak van dark roast koffie je voorkeur heeft dan kies je bij Mister Barish het beste voor de PURE blend. Dit is een krachtige blend met smaken van donkere chocolade en donker fruit. De PURE is dus helemaal niet vettig en is goed voor je koffiemachine.

Extra tips

 • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
 • Om ook tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura D4
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van enkel zwarte koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo of ristretto. Deze volautomaat is voorzien van allerlei nieuwe technologieën, en deze is dan ook fijn in gebruik door de eenvoud. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d4 koffiemachine

Jura E4
De Jura E4 is de nieuwste koffiemachine van Jura die zich 100% focust op zwarte koffie. Met één druk op de knop bereid je de lekkerste koffies en espresso's. Deze volautomaat werd voorzien van de Professional Aroma Grinder, die 12% meer aroma uit je koffiebonen haalt, en het allernieuwste zetproces met 3D weltechnologie. Dit zetproces gaat ervoor zorgen dat het water de koffie binnenstroomt via maar liefst 13 verschillende punten. Heerlijke koffie gegarandeerd!

jura e4 koffiemachine

Jura ENA 4
Met de Jura ENA 4 heb je voor een schappelijke prijs uitstekende koffie zonder al te veel toeters en bellen. De ingebouwde Aroma G3-koffiemolen zorgt voor een aromatische maling en dankzij de Vacuüm Clean technologie blijft de machine altijd droog en schoon.

Jura ENA 4 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte volautomaat is een leuk instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de koffiemachines van Jura. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine kwam als beste uit de test bij de Consumentenbond in 2017 en werd helemaal vernieuwd eind 2020. Het is dan ook een publieksfavoriet bij mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine Moonlight Silver


Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst. Ook kun je de machine met je smartphone bedienen, wat wil je nog meer? De prijs van deze machine ligt in de middenklasse.

Jura S8 koffiemachine


Jura J8 
De Jura J8 is de nieuwste koffiemachine in het gamma volautomaten van Jura. De onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de Sweet Foam-functionaliteit. Je koffiemachine infuseert als een echte barista melkschuimbereidingen met een siroopsmaak.

Jura J8 koffiemachine

Jura Z10 
Een betere volautomaat dan de Jura Z10 hebben we nog niet getest. Voor wie het geld ervoor overheeft, is dit toestel het absolute neusje van de zalm. Naast de beste en nieuwste technologische snufjes is het de Cold Brew zettechniek die bij de Z10 de show steelt. Daarmee zet je in nog geen 3 minuten voortreffelijke ijskoffie. En nochtans volledig volgens de regels van de kunst.

Jura Z10 koffiemachine

Jura koffiemachines die uit het assortiment verdwenen zijn

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine


Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine


Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura J6 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemachine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Jura J6
De Jura J6 is een zeer multifunctioneel. Niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .