CoffeeXperts: met recht expert in ambachtelijke koffie
14 september 2018 
2 min. leestijd

CoffeeXperts: met recht expert in ambachtelijke koffie

CoffeeXperts private label koffiebranderij werd gestart in 2001 door Jan en Tosca Schuitemaker. Het bedrijf in Enkhuizen is opgericht als private label koffie specialist. De koffiebonen worden per bestelling vers gebrand. De voorraad bestaat alleen uit ongebrande bonen. Zo is versheid gegarandeerd.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

In 2013 werd de Loring Smart Roaster Kestrel S35 koffiebrander in gebruik genomen. Het is een door Loring geproduceerd, gepatenteerd ontwerp. De koffiebrander bestaat uit slechts één brander, die zo ontwikkeld is dat een nabrander niet meer nodig is.
De behaalde resultaten zijn verbluffend: zeer gelijkmatige brandingen, lagere uitstoot van stoffen tijdens te verbranding en lagere bedrijfskosten. Alle koffiesoorten worden extra langzaam geroosterd, volgens het Slow roast principe. Dit zorgt voor een bijzondere en intense aroma en smaak van de koffiebonen.

Ook wordt er in de koffiebranderij gewerkt met de nieuwste software, de Cropster Roast. Deze software helpt om constante resultaten samen te stellen, het helpt het roosteren efficiënt in te plannen en meer inzicht te geven in de kwaliteit van de koffie.

Verder is CoffeeXperts de trotse eigenaar van SCA Premier Campus, een opleidingscampus voor professionals. De SCA Premier Campus is als eerste campus in Nederland gecertificeerd door Specialty Coffee Association. Dit wil zeggen dat de campus voldoet aan de eisen van het SCA Premier Training campus-programma.
 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

Via de website kan de klant een keuze maken uit de aangeboden selectie ongebrande koffiebonen. De minimale afname is 10 kilogram koffiebonen. Na bestelling worden de bonen geroosterd , vers verpakt en binnen één dag na het roosteren naar de klant verzonden. Elke verpakking wordt gepersonaliseerd met een door de klant aangeleverd etiket.

Het assortiment varieert van milde tot pittige tot sterke melanges, zowel huiskoffie als espresso. Er is bijvoorbeeld keuze uit biologische koffie uit Indonesië, cafeïnevrije koffie uit Colombia, maar ook Yellow Diamond koffie uit Brazilië.

Verkoop

Je kan enkel als bedrijf een private label bestelling plaatsen. Dat doe je in de online winkel waar bij de bestelling een etiket voor de verpakking upload. Alle bestellingen worden vers geroosterd en uiterlijk één dag na het roosteren vers verpakt naar de klant verzonden.

Overzicht diensten:

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Loring

Adres, openingstijden en contact

De CoffeeXpert koffiebranderij is enkel te bezoeken na het maken van een afspraak.
Adres: 
CoffeeXpert
De Star 4K
1601 MH Enkhuizen

Openingstijden:
Enkel op afspraak

Contact:
Telefoon: +31 (0) 228 526 835
Website: coffeexperts.eu

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .