Koffiebar Latei is de ideale koffiezaak als je van retro houdt
14 januari 2019 
1 min. leestijd

Koffiebar Latei is de ideale koffiezaak als je van retro houdt

Koffiebar Latei aan het eind van de Zeedijk is dé koffiezaak waar je moet zijn als je van retro houdt. Deze hippe zaak is te leuk om zomaar voorbij te lopen. Er is veel te zien, te koop (!) en te consumeren natuurlijk. De uitermate vriendelijke bediening en goeie koffie zorgen ervoor dat je hier terugkomt.

Inhoudsopgave

Indruk en ambiance
De koffie en lekkers voor erbij
De buurt
Wifi en werken
Adres, openingstijden en contact
Andere koffiebars in de buurt

Indruk en ambiance

Latei is een bijzondere koffiezaak. Hier kan je niet alleen genieten van een prima kop koffie (zoals koffie hoort te zijn) en iets lekkers te eten. Alles wat hier hangt, ligt en staat is te koop, behalve het personeel uiteraard. Kijk je ogen uit, verbaas je over wat je tussen al die leuke retro spullen tegenkomt. Waarschijnlijk blijft het niet bij een paar leuke plaatjes schieten. Het moet wel heel raar lopen wil je hier niet iets kopen.

Eigenlijk is het woord koffiebar niet eens de juiste benaming voor Latei. Dit is ook een uitstekende lunchroom. Door de ligging vlakbij Amsterdam Centraal kan het er soms druk zijn maar beschouw dat maar als een goed teken. Dit is overigens niet alleen een fijne plek om te socializen. Als je je niet stoort aan de gezellige drukte om je heen kan je hier ook prima werken en heb je tussendoor ook nog eens makkelijk aanspraak.

De koffie en lekkers erbij

Bij Latei krijg je koffie zoals hij is bedoeld: op de juiste sterkte, met een prima smaak, op een goeie temperatuur en met die heerlijke koffiegeur. Dus ook jouw Americano is van goeie kwaliteit. Liever een black white? Hij wordt voor jou klaargemaakt. De Cappuccino is niet alleen een kunstwerkje maar ook nog eens heerlijk van smaak. Dat laatste geldt ook voor hun Espresso. Voor een Chai Latte kan je hier ook goed terecht.

Voor iets lekkers erbij kies je bijvoorbeeld voor huisgemaakte appeltaart of andere taarten. De cheesecake is ook een aanrader. Wat dacht je van een gezond en vers sapje? Het leuke is dat je hier drie avonden in de week voor slechts tien euro een avondmaaltijd krijgt: smakelijk, makkelijk en goedkoop! We zouden ´t bijna vergeten, maar je kan hier ook fijn ontbijten en lunchen.

De buurt

Hartje centrum op de Zeedijk op loopafstand van de Nieuwmarkt en Oude kerk.

Wifi en werken

Het is een kleine koffiebar. Je kan hier werken maar het is niet ideaal. Er komen veel toeristen en de deur gaat vaak open en dicht. Daardoor kan het onrustig werken zijn.

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Latei
Zeedijk 143
1012 AW Amsterdam

Openingstijden:
Maandag: 8.00 – 18.00
Dinsdag: 8.00 – 18.00
Woensdag: 8.00 – 18.00
Donderdag: 8.00 – 22.00
Vrijdag: 8.00 – 22.00
Zaterdag: 9.00 – 22.00
Zondag: 10.00 – 18.00

Contact:
Telefoon: +31 (0) 20 625 74 85
Website:
Facebook.com/Latei
Latei.net

Altijd al koffiebars willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .