De Miele CM 6000 serie is de ideale tussenvariant van koffiemachines
25 juni 2020 
8 min. leestijd

De Miele CM 6000 serie is de ideale tussenvariant van koffiemachines

Het Duitse bedrijf Miele heeft diverse koffiemachines op de markt gebracht. De CM 6000 serie is de ideale tussenvariant. Het is de uitgebreidere versie van de CM 5000 serie, maar de goedkopere variant van de C 7000 serie. De Miele CM 6150 is een moderne volautomatische koffiemachine met een strak design, een handig display en veel instelmogelijkheden. Deze koffiemachine is verkrijgbaar in diverse stijlvolle kleuren. Een Miele koffiemachine is absoluut een pronkstuk in de keuken. De Miele CM 6150 koffieautomaat is vooral geschikt voor de koffieliefhebber die houdt van koffie met een melkspecialiteit. Deze machine geeft geen heet water, dus een kop thee maken is geen optie. Wel is de koffiemachine prima geschikt voor iets grotere gezelschappen. De kannenfunctie zet maar liefst 8 koppen koffie achter elkaar. De kwaliteit van de koffie is prima, van zowel de espresso als de cappuccino.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Miele CM 6150 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Prijs
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties
Andere Miele koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken Miele CM 6150 koffiemachine

De Miele CM 6150 volautomatische koffiemachine is absoluut zeer programmeerbaar en daardoor erg aantrekkelijk in zijn prijsklasse. De diverse opties aan koffiedrankjes doen zeker niet onder voor de geavanceerde koffie apparaten. We bekijken de belangrijkste kenmerken stuk voor stuk.

Miele CM61500

Deze koffiemachine staat fantastisch mooi in elke keuken

Design

Miele heeft veel aandacht besteed aan het uiterlijk van de CM 6150. Bij de productie van de koffieautomaten heeft Miele geen enkele concessie gedaan. Alle koffieautomaten worden vervaardigd uit eersteklas materialen. Alles is erop gericht om de beste smaken uit de koffiebonen te halen. Het design is opvallend, maar absoluut strak en modern. Hierdoor is het apparaat geschikt voor in zowel een grote als een kleine keuken. De Miele CM 6 modellen zijn verkrijgbaar in de kleuren Lotuswit, Obsidiaanzwart en Grafietgrijs.

Miele CM6150

Verkrijgbaar in Lotuswit, Grafietgrijs en Obsidiaanzwart

AromaticSystem

Het AromaticSystem van Miele zorgt voor de lekkerste koffies met een intens aroma. Daarnaast maakt de CM 6150 zeer romig melkschuim dat de kwaliteit en de beleving van de cappuccino en macchiato absoluut ten goede komt. De roestvrijstalen melkcontainer wordt bij dit model niet standaard erbij geleverd. Uiteraard is deze apart te bestellen via de website.

One Touch for Two

Koffie zetten moet gemakkelijk zijn. Daarom heeft Miele de One Touch for Two functie ontwikkeld. Met de CM 6150 zet je met één druk op de knop twee cappuccino’s of Latte Macchiato’s. Ideaal wanneer bij bezoek of wanneer je zelf graag een dubbele portie drinkt.

DirectSensor bediening

Alle koffiemachines in de CM 5 en CM 6 serie hebben een DirectSensor bediening met touch functie. Deze optie biedt extra comfort. Het display is eenvoudig en overzichtelijk gerangschikt.

Koffiebonen en filterkoffie reservoir

Het dubbele reservoir is ontwikkeld voor de koffieliefhebber die zo af en toe ook eens een andere koffie wil. Denk bijvoorbeeld aan een kopje cafeïne vrije koffie in de avond. De CM 6150 heeft uiteraard een bonenreservoir, maar is tevens uitgerust met een reservoir voor gemalen koffie. Zo is er een directe mogelijkheid voor het zetten van een kopje koffie met een andere koffiesoort, zonder dat de bonen vervangen hoeven te worden.

Cappuccinatore

De cappuccinatore functie is ideaal voor de liefhebber van koffie met een goed melkschuim. Warme melk wordt in een handomdraai verwarmd en indien gewenst, geklopt tot heerlijk melkschuim. Via een slangetje wordt de koude melk uit een pak melk of melkcontainer gezogen. Je cappuccino of caffè latte is klaar in slechts enkele seconden.

Persoonlijk instelbaar

Op deze Miele koffiemachine kunnen 4 gebruikersprofielen worden ingesteld. Met een persoonlijk koffieprofiel sla je je eigen koffievoorkeur op. Zo bepaal je zelf de hoeveelheid koffie per kopje, de maalgraad, de hoeveelheid water en de bereidingstemperatuur. Ook de hoeveelheid melk en melkschuim zijn apart in te stellen. Iedere basisinstelling wordt eenvoudig opgeslagen in een persoonlijk gebruikersprofiel. De instellingen kunnen op ieder gewenst moment worden gewijzigd. Persoonlijker kan jouw kopje koffie niet worden.

Kannenfunctie

De kannenfunctie is ontwikkeld voor meer gemak bij het koffiezetten voor een iets grotere groep. Zo is het ideaal te gebruiken wanneer je meer mensen op visite krijgt. Maar wordt de koffiemachine gebruikt op het werk, dan is de kannenfunctie ook handig te gebruiken tijdens een vergadering. Met de kannenfunctie zet je koffie voor maximaal 8 personen. Dus met één druk op de knop worden 8 koppen koffie achter elkaar bereid.

Diverse reinigingsprogramma’s

Koffiemachines blijven het best functioneren wanneer ze goed worden onderhouden. Daarom is reinigen erg belangrijk. Maar het is prettig wanneer dit reinigen niet teveel moeite kost en toch grondig gebeurt. Daarom is de Miele CM 6150 koffiemachine uitgerust met diverse reinigingsprogramma’s. Dagelijks worden de melkleidingen met schoon water doorgespoeld. Dit gebeurt automatisch. Alle losse onderdelen van kunststof zijn geschikt voor de vaatwasser.

Miele CM6150

Reiniging melkslang

Koffiedranken

Dit Miele koffieapparaat is uitgerust met diverse bereidingsopties, acht in totaal. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.
Espresso, met een intense smaak en een krachtig aroma.
Koffie, een moment van puur genieten met een kopje vers gemalen koffie.
Koffie verkeerd, voor de liefhebber van een grote mok koffie.
Ristretto, een goed geconcentreerde espresso. Dezelfde hoeveelheid koffie, maar met minder water.
Cappuccino, de ideale combinatie van espresso met romig melkschuim.
Caffè Latte, een basis van espresso die wordt aangevuld met warme melk.
Latte Macchiato, pure espresso met warme melk en romig melkschuim.
Hete melk en melkschuim, ideaal te bereiden als basis voor warme chocolademelk.

Miele CM6150

Er zijn 8 verschillende bereidingsopties mogelijk

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Kwalitatief zeer goede koffie zetten
Plus review koffiemachine Strak ontwerp
Plus review koffiemachine 4 Persoonlijk instelbare gebruikersprofielen
Plus review koffiemachine Gemakkelijk te bedienen
Plus review koffiemachineEenvoudig schoon te maken
Plus review koffiemachineKannenfunctie voor 8 koppen koffie

Minus review koffiemachine Geen heet waterfunctie
Minus review koffiemachine Melkcontainer is niet inbegrepen
Minus review koffiemachine Geen warmhoudplaatje om de kopjes mee voor te verwarmen

Prijs

Voor de gemiddelde prijs van €899 valt de Miele CM 6150 koffiemachine in de hogere prijsklasse. Voor dit geld krijg je wel Miele kwaliteit en die proef je absoluut terug in het resultaat. De koffie smaakt zeer goed en ook het melkschuim is romig en prettig te drinken. De machine is voorzien van veel persoonlijke instelmogelijkheden. Hierdoor is de CM 6150 ideaal voor iedereen die kiest voor de kwaliteit van Miele en wil profiteren van de voordelen van een geavanceerde koffiemachine.

Wat is de mening van Mister Barish?

De CM 6150 koffiemachine van Miele is er voor iedereen die Miele kwaliteit wenst te combineren met de mogelijkheden van een geavanceerde koffiemachine. Dit koffieapparaat is niet goedkoop, maar is absoluut aantrekkelijk geprijsd voor een zeer geavanceerde koffiemachine. Zeker wanneer je houdt van koffie met melk, dan is deze CM 6150 volautomatische koffiemachine een degelijke optie. De koffiemachine kan volledig naar wens worden ingesteld om zo de perfecte koffie te bereiden. Ook het melkschuim is van hoge kwaliteit. De melkcontainer is niet inbegrepen, maar kan apart worden besteld via de Miele website. De koffiemachine heeft een modern ontwerp en is daardoor een aanwinst voor elke keuken. De CM 6150 is een koffiemachine uit het goedkopere segment van Miele, maar is een prima investering wanneer kwaliteit van Miele en een geavanceerde machine belangrijk zijn.

Technische specificaties Miele CM 6150

Koffie zetten

Koffiespecialiteit: Espresso, Koffie, Koffie verkeerd, Ristretto,
Soort koffie: Reservoir voor koffiebonen en een klein reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Cappuccino, Caffè Latte, Latte Macchiato, Hete melk en melkschuim
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Nee
Inhoud waterreservoir: 1,8 liter
Inhoud bonenreservoir: 300 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak

Display: Ja, touchscreen
Gebruikersprofielen: Ja, 4 stuks programmeerbaar
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging

Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen

Hoogte: 35,9 centimeter
Breedte: 25,1 centimeter
Diepte: 42,7 centimeter
Gewicht: 9,9 kg
Materiaal behuizing: Kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)
Kleur: Lotuswit, Obsidiaanzwart en Grafietgrijs

Energie

Vermogen: 1500 watt
Vermogen in standby: 0,5 watt

Andere Miele koffiemachines in het assortiment

Miele CM 5000 serie

De eerste serie volautomatische koffiemachines van Miele die met hun innovatieve technologie volledig overtuigen. Het is een serie die leverbaar is in de kleuren klassiek obsidiaan zwart, grafietgrijs, rosé goud of stoer blackberry rood. De DirectSensor bediening biedt comfort in het bedienen van het display. De keuze elementen zijn ordelijk gerangschikt rondom het display. Dit maakt de bediening eenvoudig. De C 5000 serie van Miele is de compacte alleskunner onder de Miele koffiemachines. Deze koffiemachines zijn niet robuust en passen daarom goed in een kleine keuken.

Miele CM5300

Miele CM 7000 serie

De nieuwste serie koffiemachines behoren tot de Miele C 7000 serie. Het zijn de absolute toppers onder de koffiemachines. De meest geavanceerde opties zijn geïntegreerd. Zo kies je uit maar liefst 20 verschillende warme dranken, waarbij ook thee tot de opties behoort. De apparaten zijn bedienbaar van op afstand en zijn volledig geluidsarm. De CupSensor herkent de hoogte van de kop en verplaatst zich automatisch naar de juiste hoogte. Dit voorkomt spetteren. Schoonmaken van een koffieapparaat was nooit eerder zo eenvoudig. Zelfs het ontkalken gebeurt automatisch op een vastgesteld tijdstip. Deze functie is beschikbaar vanaf de CM 7500 serie.

Miele CM7550

Heb je een vraag over Miele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .