Sage Barista Pro: een professionele espressomachine in een compact formaat
10 maart 2021 
14 min. leestijd

Sage Barista Pro: een professionele espressomachine in een compact formaat

De Sage Barista Pro koppelt de snelheid en nauwkeurigheid van een professionele espressomachine aan de gebruiksvriendelijkheid van een toestel voor thuis. Deze compacte bean to cup machine zorgt telkens weer voor overheerlijke koffiedranken, zoals je die gewend bent van je favoriete koffiebar.

Door de vele instellingsmogelijkheden en het handige LCD-scherm doorloop je met gemak het hele proces, van bonen malen tot koffiezetten. Daarbij biedt de Barista Pro veel speelruimte om de koffie naar jouw smaak en voorkeuren te personaliseren. Maar geen zorgen: dankzij de automatische stand hoef je ’s morgens geen baristaschort om te doen om van je ochtendkoffie te kunnen genieten. Met één druk op de knop heb je binnen de minuut een heerlijk kopje koffie van baristakwaliteit. Dát is de kracht van deze topmachine.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Sage Barista Pro koffiemachine
Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik
Reiniging en onderhoud voor een optimale werking
Plus- en minpunten
Aantrekkelijk prijskaartje voor een topmachine
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met andere Sage-modellen
Technische specificaties van de Sage Barista Pro
Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Sage Barista Pro koffiemachine

De Sage Barista Pro is gebouwd op snelheid en precisie. Bij deze pistonmachine gaan gebruiksgemak en vooruitstrevende technologie hand in hand met vakmanschap. Zo krijgt elk kopje koffie een volle smaak en een rijk karakter waarvan je telkens weer versteld zal staan.

Industrieel design in een compact jasje
De Sage Barista Pro heeft het klassieke, robuuste design van een pistonmachine, maar werd veel compacter uitgewerkt. De antislipvoetjes zorgen ervoor dat de espressomachine stevig op je aanrecht staat. Dankzij de behuizing in geborsteld roestvrij staal ziet de machine er niet alleen luxueus uit, maar is ze ook makkelijk in onderhoud. Het lichtblauwe LCD-scherm is stijlvol ingewerkt en geeft de espressomachine een moderne uitstraling mee. De Barista Pro is beschikbaar in twee kleuren: Brushed Stainless Steel en Black Truffle.

Sage Barista Pro Bean to Cup espresso machine

Eenvoudige bediening
De bediening is uitermate intuïtief en eenvoudig. Snel thuis of op kantoor een lekkere kop koffie zetten kan met de automatische stand. De machine doet bijna alles volledig zelf en binnen de minuut. Wil je je koffie meer naar jouw persoonlijke smaak finetunen? Kies dan voor de handmatige bediening en toon wat je als barista in je mars hebt.

Wat je ook kiest, het LCD-scherm verschaft je precies de juiste informatie. Zo geeft het bijvoorbeeld de voortgang van de maling of extractie visueel weer. Daardoor kan jij meer aandacht besteden aan de creatievere aspecten van het koffiezetten. Verder bedien je de Barista Pro met druk- en draaiknoppen in een al even intuïtieve layout. Dankzij de bijgeleverde handleiding heb je dat trouwens meteen onder de knie.

Zetgroep en koffiemolen
De ingebouwde koffiemolen beschikt over hardstalen kegelvormige maalelementen. Met de draaiknop kies je uit liefst 30 maalstanden, al naargelang de gebruikte koffiebonen en jouw voorkeur qua sterkte en smaak. De juiste hoeveelheid gemalen koffie valt rechtstreeks in de portafilter of filterdrager. Vervolgens moet jij alleen nog maar de gewenste kopjesgrootte instellen.

De voorzetfunctie zorgt ervoor dat de koffie vóór het doorlopen overgoten wordt met water. Daardoor komen er rijkere aromastoffen vrij en krijgt de koffie meer diepgang. Dankzij het razendsnelle ThermoJet™-verwarmingssysteem is het water in nog geen 3 seconden op temperatuur. De elektronische temperatuurstabilisatie (PID) garandeert daarbij een onovertroffen precisie (tot op de graad nauwkeurig). De combinatie van al die innovatieve technologieën maakt van de Sage Barista Pro een professioneel toestel dat door het compacte design ook uitermate geschikt is voor thuisgebruik.

Hou jij ook zo veel van de volle smaak van versgemalen koffiebonen? Met het Sage Barista Pro bonenreservoir met inhoud van 250 gram blijven er nooit veel bonen liggen. Je bewaart koffiebonen tenslotte best op een luchtledige plaats. De verpakkingen van Mister Barish zijn een erg geschikte bewaarplaats. Zorg wel dat je het pak steeds goed afsluit boven het ventiel (zo kunnen de bonen ademen, maar kan er geen lucht in de verpakking komen). In je koffiemachine bewaar je dus maar een beperkte hoeveelheid bonen, met steeds de heerlijke smaak en geur van verse koffie als resultaat.

Sage Barista Pro bonenreservoir

LCD-scherm
Op het intuïtieve LCD-scherm kan je het volledige proces van het koffiezetten op de voet meevolgen, van malen tot afwerking. Zo worden bijvoorbeeld de maalgraad en de extractieduur weergegeven. Je blijft ook steeds op de hoogte van de voortgang van de verschillende processen die bij het koffiezetten komen kijken. Het lichtblauw van de display geeft de stijlvolle espressomachine bovendien een moderne toets mee.

Sage Barista Pro lcd-scherm

Malen met de perfecte dosering
Precisie is bij de Sage Barista Pro niet zomaar een verkoopspraatje: met de 30 maalstanden die je met de draaiknop selecteert, heb je volledige controle over de smaak van de koffie. Een fijnere maling zorgt voor een sterkere, bitterdere smaak, terwijl grover malen in een zachtere smaak resulteert. De dosering regel je simpelweg met de filter size knop, waarmee je voor een enkel of dubbel kopje kan kiezen.

Razendsnelle ThermoJet™-technologie
De ThermoJet™ is een geavanceerd verwarmingssysteem dat ervoor zorgt dat de espressomachine in 3 seconden een optimale extractietemperatuur bereikt.

Nauwkeurige temperatuurregeling met PID
De Sage Barista Express beschikt over een uiterst precieze digitale temperatuurregeling of PID. Daarmee stel je het verwarmingssysteem tot op de graad nauwkeurig af voor een optimale espresso-extractie.

Perfecte melktexturering met microschuim
Zin in een romige cappuccino? Dankzij het geavanceerde stoompijpje en de bijgeleverde melkkan met temperatuurcontrole is melk opschuimen kinderspel. De kan brengt zelf de melk op de juiste temperatuur. Zo ben je altijd zeker van hoogwaardig microschuim dat geknipt is voor de betere latte art.

Sage Barista Pro melk opschuimen

Bean to cup machine
Ben jij graag mee met de laatste koffietrends? Vind je het belangrijk om je koffie from start to finish zelf te bereiden? Dan is bean to cup helemaal voor jou! Met deze toestellen beleef je het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Een aparte koffiemolen is verleden tijd, want bij bean to cup machines zit de koffiemolen handig ingebouwd. Zo maal je de bonen rechtstreeks in het portafilter. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt iedere keer opnieuw voor de intense beleving van een echte verse kop koffie.

Een rijk assortiment aan koffiedranken binnen handbereik

Met deze pistonmachine maak je in een handomdraai klassieke koffiedranken zoals espresso en ristretto. Dankzij het geavanceerde stoompijpje en de bijgeleverde melkkan met temperatuurcontrole geniet je eveneens van koffiebereidingen met melk. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke cappuccino, latte macchiato, flat white, koffie speciaal …

En door de heetwaterfunctie komen ook thee- en minuutsoepliefhebbers ruimschoots aan hun trekken.

Sage Barista Pro koffiedranken

Reiniging en onderhoud voor een optimale werking

Wil jij jarenlang van je topmachine kunnen genieten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat je de espressomachine goed onderhoud. Op de Sage overzichtspagina vind je enkele algemene schoonmaaktips. Daarnaast kan je ook gebruik maken van het bijgeleverde reinigingsschijfje en de apart verkrijgbare reinigingstabletten om het portafilter én de zetgroep schoon te maken. Zo ga je te werk:

  • Wanneer de boodschap FLUSH op het LCD-display verschijnt, is de machine toe aan een onderhoudsbeurt.
  • Zorg dat er genoeg water in het waterreservoir zit. Leg het reinigingsschijfje in het portafilter en plaats hierop een reinigingstablet. Vergrendel het portafilter in de groepskop. Nu ben je klaar om te starten.
  • Druk de menuknop in en selecteer met de grind amount draaiknop Flush. Bevestig door de draaiknop in te drukken. De 1 cup knop licht op. Druk erop om het reinigingsproces te beginnen.
  • De reinigingscyclus duurt ongeveer 5 minuten. De resterende tijd wordt weergegeven op het LCD-display. Na afloop hoor je twee piepsignalen. Het is aangewezen om vervolgens een standaard espressoproces te voltooien zonder koffie in het portafilter, zodat alle reinigingsresten zeker weggespoeld zijn.

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Intuïtief LCD-display dat je tijdens het koffiezetten begeleidt
Plus review koffiemachine Snel aan de slag door het ThermoJet™-verwarmingssysteem
Plus review koffiemachine Verse koffiebonen worden automatisch in de juiste dosis in het portafilter gemalen
Plus review koffiemachine Automatische bedieningsstand voor een snelle, heerlijke koffie
Plus review koffiemachine Perfect melkschuim dankzij de melkkan met temperatuurcontrole en het geavanceerde stoompijpje
Plus review koffiemachine Heetwaterfunctie voor theeliefhebbers
Plus review koffiemachine Uitzonderlijk sterke en duurzame bouwkwaliteit

Minus review koffiemachine Het malen van de bonen kan lawaaierig zijn
Minus review koffiemachine Geen automatisch reinigingsprogramma

Aantrekkelijk prijskaartje voor een topmachine

Met de Sage Barista Pro heb je een professionele koffiemachine voor een relatief bescheiden bedrag. In vergelijking met de goedkopere Barista Express is dit toestel merkbaar sneller en preciezer. Het verschil in prijs kan groot lijken, maar als je bijvoorbeeld graag cappuccino’s drinkt, is de snelle ThermoJet™ de meerkost zeker waard. Voor de thuisbarista die zich verder wil verdiepen in de kunst van het koffiezetten is dit toestel een goede investering. De onweerstaanbare smaak en de verfijnde aroma’s van de koffie die je met dit apparaat tevoorschijn tovert, zullen je meteen overtuigen.

koffie tegoed Sage Mister Barish

Wat is de mening van Mister Barish?

Bij Mister Barish geloven we dat het een kunst is om een goede kop koffie te zetten. De Sage Barista Pro is een compact en degelijk toestel dat je bij alle stappen van dit proces begeleidt. Je kan uiterst precies te werk gaan, volop experimenteren en toch de volledige controle behouden. Dat maakt van deze machine de perfecte keuze voor wie thuis de technieken van een echte barista onder de knie wil krijgen. Wij zijn alvast fan!

Verschillen met andere Sage-modellen

Sage Barista Pro versus Sage Barista Express
De Barista Pro is een uitgebreidere uitvoering van de Barista Express. Het opmerkelijkste verschil is de display, waar bij de Barista Express enkel een drukmeter zit. Het LCD-scherm begeleidt je tijdens het koffiezetten door bijvoorbeeld de voortgang van de maling en de extractieduur aan te geven. Daarnaast maakt de Pro-versie gebruik van een ThermoJet™, die veel sneller is dan de thermospoel bij de Express. Binnen de 3 seconden bereikt de koffiemachine de optimale extractietemperatuur en kan je je koffie zetten. Verder heeft de Barista Pro een nog preciezere maalgraad. Zij heeft liefst 30 standen, waar de Express er 18 heeft. De Pro-versie is ook iets groter dan de Express (7 cm breder en 8 cm dieper) en heeft een groter werkblad en een ruimere opvangbak.

Sage Barista Pro Bean to Cup espresso machine Sage Barista Express Bean to Cup espresso machine

Sage Barista Pro versus Sage Barista Touch
Het grootste verschil tussen de Pro en de Touch is ongetwijfeld dat die laatste ook een touchscreen heeft. Je selecteert eenvoudigweg je favoriete koffiedrank in het intuïtieve menu. De koffiemachine gaat vervolgens meteen aan de slag om jouw keuze volgens de regels van de kunst te bereiden. Daarnaast is bij de Touch-variant ook het stoompijpje volledig geautomatiseerd. Je stelt gewoon via het touchscreen de gewenste melktemperatuur en -textuur in. En de machine doet de rest! Het resultaat is keer op keer perfect en niet te onderscheiden van de koffie in jouw favoriete koffiebar. Verder heeft de Sage Barista Touch ook een warmhoudplaat voor de kopjes: dé finishing touch voor een onvergetelijke koffie-ervaring.

Sage Barista Pro Bean to Cup espresso machineSage Barista Touch Bean to Cup espresso machine

Technische specificaties van de Sage Barista Pro

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, espresso, koffie met melk
Soorten koffie: Koffiebonen, gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, koffie speciaal, cappuccino, latte macchiato, flat white, espresso macchiato / macchiato, portie melk opschuimen
Instelbare maalgraad: Ja, met de draaiknop kies je tussen 30 maalstanden
Instelbare koffiesterkte: Ja, kies tussen een enkele of dubbele shot
Instelbaar koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2 liter
Inhoud bonenreservoir: 250 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, LCD-scherm
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Ja
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Manueel
Instelbare waterhardheid: Nee
Ingebouwde filter: Nee
Type ontkalkingsprogramma: Manueel
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Nee
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 42 cm
Breedte: 39 cm
Diepte: 39 cm
Gewicht (incl. verpakking): 13 kg
Materiaal behuizing: Geborsteld roestvrij staal
Verwarmingssyteem: ThermoJet™
Kleur: Brushed Stainless Steel of Black Truffle

Energie
Vermogen: 1680 watt
Vermogen in standby:

Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Bean to cup machines

Sage Barista Express

De Sage Barista Express is het ideale instapmodel van de Barista-productlijn. Binnen de kortste keren zet je heerlijke koffie van professionele kwaliteit. Dankzij het compacte design is deze koffiemachine uitermate geschikt voor thuisgebruik. Omdat je de keuze hebt tussen automatisch en manueel koffiezetten, hoef je niet altijd je baristakunsten in de strijd te gooien. En toch heb je telkens weer dat perfecte, aromatische kopje koffie van je dromen.

Sage Barista Express Bean to Cup espresso machine

Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express Impress zet in geen tijd de lekkerste koffiespecialiteiten van verse bonen. Dit apparaat assisteert je bij het maken van de perfecte puck door middel van de semi-automatische dosering en het unieke aandruksysteem. Daarmee elimineert de Express Impress veel giswerk bij het bereiden van koffie op baristaniveau. Dankzij het geavanceerde stoompijpje kan je ook creatief aan de slag met cappuccino’s en andere melkdranken.

Sage Barista Express Impress koffiemachine

Sage Barista Touch

Met de Sage Barista Touch maak je moeiteloos koffie van absolute topkwaliteit. Via het touchscreen selecteer je de gewenste drank, die volledig automatisch wordt gezet. Zelfs melk textureren gaat bij deze compacte krachtpatser helemaal vanzelf. Ga je toch liever met je eigen voorkeuren en instellingen aan de slag? Dan kan je tot 8 zelf samengestelde dranken opslaan. De ThermoJet™ in deze koffiemachine is binnen de 3 seconden opgewarmd. Met andere woorden: dit model is uitermate snel en efficiënt!

Sage Barista Touch Bean to Cup espresso machine

Sage Oracle & Sage Oracle Touch

De Sage Oracle is de ultieme hybride onder de espressomachines. Van bonen malen en koffie aandrukken tot koffiezetten en melk textureren: alles gaat automatisch. Door de vele aanpasbare instellingen blijf jij echter in control en is elk nieuw kopje weer een voltreffer.

Sage Oracle Bean to Cup espresso machine

De Oracle Touch combineert de verregaande automatisatie van de Oracle met een intuïtief touchscreen. Zo heb je met één enkele swipe de lekkerste koffiedranken binnen handbereik. En dat geldt ook voor de koffiecreaties die je zelf opslaat! Dankzij de OPV-klep (Over Pressure Valve) houdt de koffiemachine de drukvoering op peil, voor een perfect gelijkmatige extractie.

Sage Oracle Touch Bean to Cup espresso machine

Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro

De Sage Duo Temp Pro is een compacte koffiemachine met een sterke focus op handmatig koffiezetten. Deze pistonmachine is voorzien van de nieuwste snufjes en is heel eenvoudig te bedienen: met één enkele draaiknop!

Sage Duo Temp Pro espressomachine

Sage Bambino Plus

De Sage Bambino Plus is een vernieuwde versie van de Duo Temp Pro en tevens ook het kleinste koffieapparaat in het Sage-gamma. Deze machine is vooral gefocust op automatisatie. Dat maakt het een aantrekkelijk instapmodel voor beginners.

Sage Bambino Plus

Sage Dual Boiler

Wil je meer power én volledige controle? De Sage Dual Boiler is ondanks de steile leercurve een interessante espressomachine die uitblinkt in kracht, precisie en snelheid. Dankzij de twee boilers schuim je melk op terwijl je koffie zet.

Sage Dual Boiler

Koffiemolens

Sage Dose Control Pro

De Dose Control Pro van Sage is een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit die tot op de seconde nauwkeurig in te stellen is.

Sage Dose Control Pro koffiemolen

Sage Smart Grinder Pro

De Sage Smart Grinder Pro combineert de kracht en precisie van de Dose Control Pro met een fraaie bedieningsinterface, voorzien van een LCD-display en een groter bonenreservoir.

Sage Smart Grinder Pro koffiemolen

Heb je een vraag over Sage koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .