Sage Bambino Plus: een snelle en ultracompacte espressomachine
08 april 2021 
13 min. leestijd

Sage Bambino Plus: een snelle en ultracompacte espressomachine

De Sage Bambino Plus is een vernieuwde versie van de Duo Temp Pro. Ultracompact en eenvoudig te bedienen, is het een aantrekkelijk instapmodel voor beginnende barista‘s.

Hoewel deze mini-espressomachine met alle nieuwste Sage-technologieën werd uitgerust, zijn er nagenoeg geen instellingsmogelijkheden. Dat maakt het minder interessant voor ervaren koffieliefhebbers . Ook de afwezigheid van een ingebouwde koffiemolen (wat bijvoorbeeld de Barista Express wel heeft) is een minpunt. Want een koffie waarbij de bonen niet rechtstreeks in de machine gemalen worden, is eigenlijk geen échte koffie. Als je het ons vraagt, is de Bambino Plus een leuk toestel. Maar vroeg of laat zal je toch meer functionaliteit en uitgebreidere instellingen verlangen.

Overweeg je om de Sage Bambino Plus in huis te halen? Overloop dan eerst nog even samen met ons de pro’s en contra’s. Zo begin je goed geïnformeerd aan je aankoop.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Sage Bambino Plus koffiemachine
koffiedranken
Plus- en minpunten
Instapmodel met een minder toegankelijk prijskaartje
Wat is de mening van Mister Barish?
Verschillen met andere Sage-modellen
Technische specificaties van de Sage Bambino Plus
Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Sage Bambino Plus koffiemachine

Compact en stijlvol design
De Bambino Plus is de kleinste koffiemachine in het Sage assortiment. Dankzij de beperkte afmetingen zal dit toestel zelfs op het krapste aanrecht niet misstaan. De overzichtelijke bedieningsinterface bestaat dan ook uit slechts 5 drukknoppen op de voorkant van de machine. Een nadeel aan de compacte vorm en het geringe gewicht is dat de machine niet altijd even stabiel blijft staan als je de piston in het groepshoofd draait.

De uitvoering in roestvrij staal geeft het apparaat een luxueuze uitstraling mee. Hier en daar vind je bij de Bambino Plus een kunststoffen element, maar gelukkig is het materiaal stevig, zodat je je er niet echt aan stoort. Wat wél enigszins uit de toon valt, is de piston: het handvat is van plastic en voelt dus niet zo hoogwaardig aan als we van Sage gewoon zijn.

Sage Bambino Plus

Eenvoudige bediening
Zoals gezegd, bedien je de Sage Bambino Plus met 5 knoppen in een overzichtelijke layout. Van links naar rechts zijn dat: enkele dosis, dubbele dosis en stomen. Met de twee knoppen rechts kies je voor de melktemperatuur en schuimtextuur tussen 3 verschillende standen. Zo eenvoudig is de Bambino Plus: geen displays, geen draaiknoppen, gewoon 5 drukknoppen met een duidelijke functie. That’s it: toegankelijk voor de beginner, een eitje voor de doorwinterde koffieliefhebber.

Mooie features voor een minitoestel
De Sage Bambino Plus is uitgerust met het innovatieve ThermoJet™-verwarmingssysteem. Daardoor bereikt deze espressomachine in 3 seconden de optimale extractietemperatuur. Net zoals de Barista Express maakt dit toestel gebruik van een PID-temperatuurregeling. Dat zorgt er dan weer voor dat het water bij de extractie precies op temperatuur is. Daarnaast extraheert de Bambino Plus met geleidelijk opgevoerde druk. Zo gaan er ook tijdens de pre-infusie geen aroma’s verloren.

Drink je graag eens een romige cappuccino of ben je gek op latte macchiato? Dan is de Sage Bambino Plus dankzij het automatische stoompijpje het overwegen waard. Je vult gewoon de bijgeleverde kan met melk; met één druk op de knop doet het toestel de rest. Met de twee knoppen rechts op het toestel pas je het melkschuim aan naar je eigen smaak, door de gewenste melktemperatuur en schuimtextuur te bepalen. Zo verkrijg je telkens weer een luchtige wolk microschuim die ook uiterst geschikt is voor latte art.

Als je na het opschuimen het stoompijpje terug inklapt, reinigt de machine zichzelf door er stoom en heet water door te jagen. Dat voorkomt verstoppingen en zuivert het verwarmingssysteem. Zo zit de temperatuur ook bij de volgende extractie precies goed.

Sage Bambino Plus

Koffiedranken

Met de Sage Bambino Plus maak je moeiteloos klassieke koffiedranken zoals espresso en ristretto. Ook cappuccino en latte lovers zullen deze compacte pistonmachine op prijs stellen. Want met het geautomatiseerde stoompijpje is melk opschuimen echt kinderspel. De melktemperatuur én schuimtextuur zijn afzonderlijk instelbaar. Je kan het microschuim dus helemaal naar je eigen smaak aanpassen.

Voor liefhebbers van americano’s en long blacks kan het gebrek aan een heetwateruitloop evenwel een gemis zijn. Voor warm water heb je een aparte waterboiler nodig, wat tijdens het koffiezetten allesbehalve ideaal is. Ook wie af en toe graag een theetje of een minuutsoepje drinkt, moet op een waterkoker terugvallen.

Sage Bambino Plus melkkan

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Eenvoudig en toegankelijk
Plus review koffiemachine Automatisch koffiezetten en melk opschuimen
Plus review koffiemachine Snel aan de slag dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem
Plus review koffiemachine Sterke en duurzame bouwkwaliteit

Minus review koffiemachine Geen geïntegreerde koffiemolen
Minus review koffiemachine Geen heetwateruitloop
Minus review koffiemachine Hoge uitloop, waardoor de koffie snel afkoelt en kan spatten
Minus review koffiemachine Stevig prijskaartje voor een instapmodel
Minus review koffiemachine Iets minder stabiel dan een bean to cup model

Instapmodel met een minder toegankelijk prijskaartje

Wij vinden 400 euro vrij duur voor een instapmodel dat vrijwel alleen de basisfuncties bevat. Het is een feit dat je voor superieure koffie met vers gemalen bonen aan de slag moet. De verfijnde aroma’s die bij het malen vrijkomen, vind je nu eenmaal niet terug in voorgemalen koffie. Als je voor een Sage Bambino Plus kiest, heb je dus ook nog een degelijke koffiemolen nodig. En die kost toch al snel 200 euro.

Als we de rekensom maken, evenaren we zo gemakkelijk de prijs van de Barista Express. Maar die heeft naar onze mening heel wat meer te bieden en heeft bovendien een hoogwaardige geïntegreerde koffiemolen.

Wat is de mening van Mister Barish?

Er komt best veel kijken bij het zetten van een perfecte espresso, zoals een ervaren barista dat doet. Dankzij de zeer eenvoudige bediening is de Bambino Plus een mooie kennismaking met de wereld van third wave koffie. Toch stuit je met dit model al snel op obstakels, vooral wat personalisatie en handigheid betreft.

Om te beginnen, vinden we het gebrek aan een geïntegreerde koffiemolen een nadeel. Omdat de aromastoffen van verse koffie zo vluchtig zijn, is het erg belangrijk om de koffiebonen à la minute te malen en te gebruiken. Dat is in de praktijk vaak heel lastig: velen grijpen daarom al snel naar voorverpakte koffie, al bezit die lang niet dezelfde diepgang als versgemalen koffie. Daarbij komt nog dat de Bambino Plus geen instelmogelijkheden heeft waarmee je de smaak van de espresso naar je hand kan zetten. Wij van Mister Barish zien finaal dan ook meer potentieel in de bean to cup machines van Sage. Daar zit het volledige proces van bonen malen tot koffie zetten in één handig apparaat vervat.

Conclusie: de Sage Bambino Plus is een leuke koffiemachine die aan alle basisvereisten voor een lekker kopje koffie voldoet. Toch zal je als koffieliefhebber al snel in de verleiding komen om te upgraden naar een model met meer mogelijkheden. We zijn er dan ook van overtuigd dat een kleine extra investering op langere termijn een betere keuze is.

Verschillen met andere Sage-modellen

Sage Bambino Plus versus Sage Duo Temp Pro
In de prijsklasse van de Bambino Plus heeft Sage ook de Duo Temp Pro. Beide espressomachines zijn uit hetzelfde hout gesneden. Waar de Bambino Plus volledig geautomatiseerd is, ligt de focus bij de Duo Temp Pro op de manuele bediening. Daarnaast is er bij die laatste ook een heetwaterfunctie aanwezig, wat de bereiding van americano’s en long blacks veel eenvoudiger maakt. Door het ThermoJet™-verwarmingssysteem is de Bambino Plus dan weer een stuk sneller. Maar gezien de eindresultaten zijn deze twee instapmodellen dus aan elkaar gewaagd.

Sage Bambino Plus Sage Duo Temp Pro

Sage Bambino Plus versus Sage Barista Express
De Bambino Plus in de weegschaal leggen met een bean to cup apparaat als de Barista Express is als appels met peren vergelijken. Nochtans is het prijsverschil maar een kleine 200 euro. De Barista Express integreert alle stappen van het koffiezetten in één multifunctioneel toestel, terwijl je bij de Bambino Plus met een aparte koffiemolen aan de slag moet. Daarnaast heb je met de Barista Express veel meer instelmogelijkheden waarmee je de koffie volledig naar je eigen voorkeuren kan aanpassen. Ook de heetwaterfunctie van de Barista Express is een handige extra. Qua afmetingen is de Bambino Plus veel smaller, maar de diepte is vergelijkbaar met die van de Barista Express.

Denk je erover na om de Bambino Plus aan te schaffen? Bekijk dan zeker eens onze review van Barista Express. Die is naar onze bescheiden mening de kleine meerkost namelijk meer dan waard.

Sage Bambino PlusSage Barista Express Bean to Cup espresso machine

Technische specificaties van de Sage Bambino Plus

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, espresso, koffie met melk
Soorten koffie: Gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, koffie speciaal, cappuccino, latte macchiato, flat white, espresso macchiato / macchiato, portie melk opschuimen
Instelbare maalgraad: Neen, heeft geen koffiemolen
Instelbare koffiesterkte: Ja, kies tussen een enkele of dubbele shot
Instelbaar koffievolume: Nee
Instelbare watertemperatuur: Nee
Heetwaterfunctie: Nee
Inhoud waterreservoir: 1,9 liter
Inhoud bonenreservoir: Geen bonenreservoir, want geen koffiemolen
Pompdruk: 9 bar

Gebruikersgemak
Display: Nee
Gebruikersprofielen: Nee
Smartphone app: Nee
Geïntegreerde koffiemolen: Nee
Kopjes warmhoudplaat: Ja
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standbyfunctie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Geen zetgroep
Instelbare waterhardheid: Nee
Ingebouwde filter: Nee
Type ontkalkingsprogramma: Manueel
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Nee
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 31 cm
Breedte: 19,5 cm
Diepte: 32 cm
Gewicht (incl. verpakking): 4,95 kg
Materiaal behuizing: Geborsteld roestvrij staal
Verwarmingssyteem: ThermoJet™
Kleur: Brushed Stainless Steel, Black Truffle of Black Stainless

Energie
Vermogen: 1300 – 1600 watt
Vermogen in standby:

Andere Sage koffiemachines in het assortiment

Apparaten zonder koffiemolen

Sage Duo Temp Pro

De Sage Duo Temp Pro is het andere instapmodel van het Sage assortiment. Door de focus op een eenvoudige, manuele bediening is deze compacte pistonmachine ideaal voor beginners die controle boven snelheid verkiezen. Met het geavanceerde stoompijpje bereid je moeiteloos een zachte wolk microschuim van baristakwaliteit, terwijl je dankzij de warmwaterfunctie eveneens heerlijke americano’s zet. Kortom, het ideale instapmodel voor wie niet terugschrikt om de handen uit de mouwen te steken.

Sage Duo Temp Pro espressomachine

Sage Dual Boiler

De Sage Dual Boiler is een interessante espressomachine die uitblinkt in kracht, precisie en snelheid. Omdat het toestel met twee aparte boilers werkt, kan je gemakkelijk multitasken. Dat zorgt voor een snellere workflow bij het bereiden van heerlijke koffiedranken. Deze machine lijkt heel erg op de Sage Barista Express, maar in werkelijkheid is de Barista Express nog een stuk compacter dan de Dual Boiler. De Barista Express is een volwaardige bean to cup machine, wat betekent dat ze voorzien is van een ingebouwde koffiemolen. Bij de Dual Boiler ben je helaas op een aparte maler aangewezen.

Sage Dual Boiler

Koffiemolens

Sage Dose Control Pro
De Dose Control Pro van Sage is een budgetvriendelijke koffiemolen van professionele kwaliteit die tot op de seconde nauwkeurig in te stellen is.

Sage Dose Control Pro koffiemolen

Sage Smart Grinder Pro
De Sage Smart Grinder Pro combineert de kracht en precisie van de Dose Control Pro met een fraaie bedieningsinterface, voorzien van een LCD-display en een groter bonenreservoir.

Sage Smart Grinder Pro koffiemolen

Bean to cup machines

Sage Barista Express

De Sage Barista Express is het ideale instapmodel van de Barista-productlijn. Binnen de kortste keren zet je heerlijke koffie van professionele kwaliteit. Dankzij het compacte design is deze koffiemachine uitermate geschikt voor thuisgebruik. Omdat je de keuze hebt tussen automatisch en manueel koffiezetten, hoef je niet altijd je baristakunsten in de strijd te gooien. En toch heb je telkens weer dat perfecte, aromatische kopje koffie van je dromen.

Sage Barista Express Bean to Cup espresso machine

Sage Barista Express Impress

De Sage Barista Express Impress zet in geen tijd de lekkerste koffiespecialiteiten van verse bonen. Dit apparaat assisteert je bij het maken van de perfecte puck door middel van de semi-automatische dosering en het unieke aandruksysteem. Daarmee elimineert de Express Impress veel giswerk bij het bereiden van koffie op baristaniveau. Dankzij het geavanceerde stoompijpje kan je ook creatief aan de slag met cappuccino’s en andere melkdranken.

Sage Barista Express Impress koffiemachine

Sage Barista Pro

De Sage Barista Pro is het ideale model voor wie verder wil gaan in het finetunen van koffiecreaties. Deze koffiemachine staat garant voor nóg meer controle, precisie en snelheid. Dankzij het ThermoJet™-verwarmingssysteem kan je tot op de graad nauwkeurig te werk gaan.

Sage Barista Pro Bean to Cup espresso machine

Sage Barista Touch

Met de Sage Barista Touch maak je moeiteloos koffie van absolute topkwaliteit. Via het touchscreen selecteer je de gewenste drank, die volledig automatisch wordt gezet. Zelfs melk textureren gaat bij deze compacte krachtpatser helemaal vanzelf. Ga je toch liever met je eigen voorkeuren en instellingen aan de slag? Dan kan je tot 8 zelf samengestelde dranken opslaan. De ThermoJet™ in deze koffiemachine is binnen de 3 seconden opgewarmd. Met andere woorden: dit model is uitermate snel en efficiënt!

Sage Barista Touch Bean to Cup espresso machine

Sage Oracle & Sage Oracle Touch

De Sage Oracle is de ultieme hybride onder de espressomachines. Van bonen malen en koffie aandrukken tot koffiezetten en melk textureren: alles gaat automatisch. Door de vele aanpasbare instellingen blijf jij echter in control en is elk nieuw kopje weer een voltreffer.

Sage Oracle Bean to Cup espresso machine

De Oracle Touch combineert de verregaande automatisatie van de Oracle met een intuïtief touchscreen. Zo heb je met één enkele swipe de lekkerste koffiedranken binnen handbereik. En dat geldt ook voor de koffiecreaties die je zelf opslaat! Dankzij de OPV-klep (Over Pressure Valve) houdt de koffiemachine de drukvoering op peil, voor een perfect gelijkmatige extractie.

Sage Oracle Touch Bean to Cup espresso machine

Heb je een vraag over Sage koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .