The Java Coffee Company waar koffiebranden een ambacht en bijna een kunst is
02 maart 2019 
1 min. leestijd

The Java Coffee Company waar koffiebranden een ambacht en bijna een kunst is

The Java Coffee Company is een koffiebranderij die de naam State-of-the-art mag dragen. Slechts enkele branderijen ter wereld dragen deze titel. Het zegt iets over schonere koffie en een slimmere manier van verpakken. In 1935 begint het verhaal van The Java Coffee Company, wanneer Eduard Wuyts de branderij opent in Wezemaal.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Al vier generaties wordt de koffie ambachtelijk en met de nodige dosis passie gebrand. In de branderij en in het koffielab werkt men continu om het brandproces zo optimaal mogelijk te krijgen. Uiteraard met een verfijnde koffie als eindproduct. Hierbij wordt er gelet op stevigheid, textuur en mondgevoel. Het branden en het proeven van koffie blijft een echte kunst. De koffie kan worden geproefd bij een van de vele Java Coffee Houses. Barista’s bereiden hier dagelijks de lekkerste koffies.

Het branden van de koffie wordt gedaan volgens een internationaal erkend voedselveiligheidssysteem. De zogenaamde FSSC 22000 standaard.

Bij The Java Coffee Company kun je tevens terecht voor diverse workshops en trainingen. Zoals een barista workshop, latte art trainingen, of een workshop in het bereiden van Slow Coffee.

De koffie is verkrijgbaar in het Coffee House of in de webshop.

Koffiebonen

Het assortiment in de webshop is zeer uitgebreid. Er is een ruime keuze in koffiebonen of gemalen koffie. Koffiecapsules en koffiepads zijn tevens verkrijgbaar. Net als overige accessoires en barista tools, zoals de Aeropress en de Cafetière.
Een greep uit het assortiment:

  • Gemalen koffie Papua New Guinea, een zacht fruitige single estate koffie. De verfijnde parfumaccenten maken de koffie bijzonder.
  • Koffiebonen Congo Kivu, een fairtrade koffie met een pittige en volle smaak. Ideaal te bereiden als sterke espresso of cappuccino.
  • Koffiebonen Nicaragua Maragogype, een karakteristieke fijnproeverskoffie die zich typeert door het zoete van sinaasappel.

Verkoop

De koffiebonen van The Java Coffee Company is verkrijgbaar in het Coffee House of in de webshop.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: geen informatie

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
The JAVA Coffee Company
Wingepark 20
3110 Rotselaar

Openingstijden:

JAVA Shop
Maandag – vrijdag 09.30 – 12.15 en 12.45 – 17.30
Zaterdag 09.30 – 13.00

Contact:
Telefoon: +32 (0) 16 300 400
Website: www.tjcc.be

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .