Dr. coffee F11 is dé professionele koffiemachine met de beste prijs kwaliteitverhouding
17 februari 2020 
9 min. leestijd

Dr. coffee F11 is dé professionele koffiemachine met de beste prijs kwaliteitverhouding

De Dr.coffee F11 Plus volautomatische koffiemachine zet in combinatie met de juiste koffiebonen de allerbeste koffie. Met de juiste instellingen haal je het potentieel uit de bonen en de machine voor al je favoriete koffiedranken zoals espresso en cappuccino. Voorzien van de laatste technologieën is deze professionele espressomachine ideaal voor kantoren, showrooms en kleine tot middelgrote horeca bedrijven. We hebben deze machine getest en zijn onder de indruk van de prijs kwaliteitverhouding. Lees de volledige review snel verder.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken Dr.coffee F11 koffiemachine
Koffiedranken
Plus- en minpunten
Wat is de mening van Mister Barish?
Prijs Dr.coffee F11 professionele koffiemachine
Technische specificaties

Dr. coffee F11 koffiemachine offerte

Belangrijkste kenmerken Dr.coffee F11 koffiemachine

Dr.coffee maakt gebruik van de nieuwste technologieën, zo ook voor de F11. Met deze technologieën wordt het optimale uit jouw koffiebonen gehaald en zo creëer je keer op keer een heerlijke kop koffie. Hieronder gaan we in op gebruikte technologieën. Ook zijn andere aspecten van de machine natuurlijk belangrijk, zoals de gebruiksvriendelijkheid, de reservoirs en het design.

Capaciteit
De geadviseerde maximale capaciteit bedraagt zo’n 100 kopjes per dag. We spreken hierover een gemiddeld aantal. Het kan geen kwaad om af en toe iets meer kopjes te zetten, maar als dit regelmatig gebeurt zal de levensduur van de machine achteruit gaan.

Design
Het design van de Dr.coffee F11 is ontzettend compact en oogt zeer degelijk. Met een strak en tijdloos design staat de machine ook goed in ieder kantoor. De kleuren zijn eenvoudig: zwart met zilveren details. De machine bedien je met het touchscreen, waarop met mooi vormgegeven afbeeldingen wordt weergegeven welke koffie je gaat zetten.

Voor een professionele koffiemachine van deze capaciteit is het uitzonderlijk dat het zo compact is. Het apparaat is niet helemaal symmetrisch, dit komt doordat het waterreservoir aan de linkerkant zit, maar dat is niet storend.

Dr.coffee F11 koffiemachine

Zelfs met het 8L waterreservoir blijft de machine compact ogen.

Eenvoudige bediening
Op bijvoorbeeld een werkplek, waar veel verschillende mensen dit koffiezetapparaat zullen gebruiken, is het wel zo handig dat het eenvoudig is om dit apparaat te bedienen. Dit is gelukkig geen probleem met Dr.coffee. Op het scherm zie je namelijk de verschillende koffiedrankjes die je kunt zetten. Met het 7-inch touchscreen kun je door de verschillende opties gaan. Bijzonder én heel handig aan de F11 is dat je twee melkspecialiteiten tegelijkertijd kunt zetten. Zo ben je een stuk efficiënter bezig dan wanneer je dit twee keer achter elkaar moet doen.

Zetgroep en koffiemolen

Het belangrijkste van een goede volautomaat is niet de buitenkant of de bediening, maar de binnenkant. Want hier wordt de koffie gezet. De zetgroep, koffiemolen en andere elementen zijn van groot belang bij het zetten van een heerlijk kopje koffie. Het kloppend hart van deze machine heeft door Dr.coffee ontwikkelde gepatenteerde zetgroep en keramische maalschijven.

De technologie van de zetgroep is baanbrekend omdat deze niet onder druk gewone koffie kan zetten, en onder de juiste druk espresso kan zetten. De innovatieve koffiemolen met keramische platte mesjes maalt de koffiebonen nauwkeurig en zeer gelijkmatig. Een gelijkmatige maling zorgt voor een optimale extractie. Zo helpt ook de molen mee aan een nóg lekkerder kopje koffie.

Koffie met melk

Om een melkspecialiteit te zetten hoef je vrij weinig te doen. Er is standaard wel geen apart melkreservoir bij geleverd. Maar je kan het slangetje ook rechtstreeks in een melkpak steken. Een melkreservoir om de melk koel te houden is geen overbodige luxe.

De melkschuim is van hoge kwaliteit, bijna alsof een barista het voor je heeft gemaakt. Wat voor soort schuim en de hoeveelheid schuim ook gezet moet worden, het komt er altijd goed uit. Je hebt een heel ruime keuze want de soorten koffie die je kunt maken zijn latte macchiato, cappuccino, flat white, koffie verkeerd en espresso macchiato. Als je wilt kun je ook nog het een en ander aanpassen. En wat fijn is, is dat je al deze drankjes ook in tweevoud kunt zetten.

Koffiebonenreservoir

De inhoud van het bonenreservoir is 1.200 gram. Dat is een ideale hoeveelheid en staat volledig in verhouding tot de capaciteit van de machine. De reservoir moet niet de hele tijd bijgevuld worden. Het reservoir is ook niet te groot want dat zou een negatieve invloed kunnen hebben op de smaak van de bonen omdat ze dan te lang bewaard blijven in de container.

Waterreservoir

Standaard heeft de machine een waterreservoir inhoud van 2 liter. Als optie is een groot waterreservoir van 8 liter mogelijk. Het belangrijkste aan water is dat het vers is. Water kan je beter een keer meer bijvullen dan water gebruiken dat te lang stil staat.

Dr.coffee f11 koffiemachine afmetingen

Linkst de standaard F11, in het midden met de 8L waterreservoir uitbreiding

De Dr.coffee F11 kan ook rechtstreeks aangesloten worden op de watertoevoer. Dit zorgt ervoor dat de machine altijd voorzien is van vers water. We raden aan om altijd een waterfilter tussen de wateraansluiting en de machine te plaatsen.

Om het kraanwater van onzuiverheden te ontdoen gebruik je een waterfilter. Deze zuivert het water en ontkalkt het ook grotendeels, waardoor je dus minder hoeft te ontkalken. Bij gebruik van een waterreservoir geeft de machine zelf aan wanneer het tijd is om het filter te vervangen. We raden je sowieso aan een waterfilter te gebruiken. Het zorgt voor de optimale waterkwaliteit en zal positief bijdragen aan de smaak van de koffie.

Onderhoud en ontkalken

Het onderhoud van Dr.coffee machines is zeer eenvoudig. Een paar drukken op de knop en je bent al klaar. Om een lange levensduur te garanderen zal de machine vaak om diverse schoonmaakprogramma’s vragen, maar dat is alleen maar fijn. Zo weet je zeker dat de machine lekker schoon is én lang meegaat. Voor het ontkalken en een diepe reiniging heb je nog wel schoonmaakmiddel nodig. Dit wordt je eenvoudig en goed uitgelegd.

Pas na ongeveer 70 kopjes koffie hoeft de residubak geleegd te worden. Als je op volle capaciteit werkt is dit maar 1 keer per dag. Ideaal dus. De melkuitlaat moet elke dag even goed worden schoongemaakt zodat er geen melk kan achterblijven. Dit is heel eenvoudig met de melkreinigingsset.

Extra accessoires

Het apparaat is gemakkelijk uit te breiden met een koelkast. Een andere uitbreiding is het grotere waterreservoir.

Koffiedranken

Je kunt in totaal 30 verschillende dranken zetten. De koffiedranken zijn cappuccino, latte macchiato, flat white, koffie verkeerd, koffie, caffè barista, espresso, espresso doppio, ristretto, lungo barista en espresso macchiato. Een flinke lijst, dus voor ieder wat wils. Al deze koffies kun je ook in tweevoud zetten. Enkel het gebruik van verse melk is mogelijk.

Je hebt ook de mogelijkheid om voorgemalen koffie in de machine te doen. Zo kan je ook cafeïne vrije koffiedranken zetten.

Mocht iemand geen koffie drinken en liever heet water hebben, is dat ook geen probleem. De heetwateruitloop heeft een capaciteit van 15 liter per uur. Wil je een grote kan koffie zetten voor een vergadering? Zelfs dat kan! Je kunt een gehele koffiekan vullen met zwarte koffie.

Dr.coffee F11 koffiemachine

Via het zeer eenvoudig te bedienen touchscreen selecteer 1 van de vele geconfigureerde koffiedranken

Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine Twee kopjes tegelijk zetten
Plus review koffiemachine 30 verschillende dranken
Plus review koffiemachine De baanbrekende zetgroep speelt in op de behoefte om zowel niet-onder druk staande gewone koffie te zetten als espresso onder druk.
Plus review koffiemachine Uitstekend geschikt voor commercieel gebruik
Plus review koffiemachine De innovatieve koffiemolen met keramische platte mesjes maalt de koffiebonen nauwkeurig en zeer gelijkmatig
Plus review koffiemachine De zetgroep haalt het beste en de unieke smaak van de koffie naar boven.
Plus review koffiemachine Het 7-inch touchscreen zorgt voor een eenvoudige bediening. Maakt de machine efficient om je koffie op maat in te stellen.
Plus review koffiemachine De combinatie van grotere koffiebonencontainer, watertank en residubak kan de vraag tijdens piekuren gemakkelijk opvangen.
Plus review koffiemachine Verschillende manieren van watertoevoer en zelfreinigend mechanisme kunnen elke gelegenheid aan.

Wat is de mening van Mister Barish?

De Dr.coffee F11 is een machine van een uitermate goede kwaliteit. Dat zien we als we de binnenkant van de machine bestuderen. Alle materialen zijn van de beste kwaliteit. De machine heeft een zeer goede technische opbouw. Dat zorgt ervoor dat het kloppend hart van de machine alles in zicht heeft om de beste koffie en espresso te zetten.

In combinatie met de juiste koffiebonen en de juiste instellingen zet deze volautomatische koffiemachine dan ook werkelijk sublieme koffie.
Het is ook heel fijn dat er zoveel verschillende opties zijn. Zo hou je alle klanten of werknemers tevreden, en kunnen ze ook weer eens wat anders proberen.

Een makkelijk te bedienen en te onderhouden machine maakt het compleet. Kortom de machine is een aanrader om aan te schaffen.

Prijs Dr.coffee F11 professionele koffiemachine

Met een prijs rond €2.500 excl. BTW is de prijs kwaliteitverhouding bijzonder goed. Deze machine werkelijk alles om voor een gemiddelde capaciteit van 100 kopjes per dag de allerbeste koffie te zetten.

Bij Mister Barish betaal je nooit een grote investering. Laat je verrassen door onze aanpak en geniet van de beste koffie op het werk.Vraag nu aan en ontvang binnen 24u je persoonlijke offerte voor de Dr. coffee F11 professionele koffiemachine.

Dr. coffee F11 Plus koffiemachine

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk
Soort koffie: Koffiebonen
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie verkeerd, Cappuccino, Flat White, Latte Macchiato, Espresso Macchiato
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja
Inhoud waterreservoir: 2 liter met uitbreiding 8 liter
Inhoud bonenreservoir: 1.200 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, 7 inch touchscreen
Smartphone app: Ja
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, met keramische maakschijven
Kopjes warmhoudplaat: Nee
Afneembaar waterreservoir: Ja, ook rechtstreeks aan te sluiten op de watertoevoer
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Ja
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Met waterreservoir 2 liter:
Hoogte: 58 centimeter
Breedte: 30 centimeter
Diepte: 50 centimeter
Gewicht: 15,5 kg

Met waterreservoir 8 liter:
Hoogte: 58 centimeter
Breedte: 41 centimeter
Diepte: 50 centimeter
Gewicht: 17 kg

Verwarmingssysteem: Dual boiler

Energie
Vermogen: 1700 watt

Overtuigd? Vraag dan nu een offerte aan.
Nog niet overtuigd? Maak dan een afspraak, onze koffie experts en barista’s helpen je graag. We nemen snel contact met je op.

Heb je een vraag over Dr.coffee professionele koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Offerte aanvragen voor Dr. coffee F11 professionele koffiemachine

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .