Espresso con panna

Espresso con panna

Een espresso met een toefje geklopte room is een espresso con panna. Het maakt de koffie zacht en romig.

Inhoudsopgave




  • 1. Espresso con panna maken

    Om de sterke espresso te milderen, wordt er vaak suiker toegevoegd. Een toefje geklopte room doet juist hetzelfde. De room mengt zich met de crema, die de meeste bitters bevat. Het zoet van de room zorgt er ook voor dat de zuren iets afzwakken. Een espresso con panna maken is niet moeilijk.

    1.1 Hoeveel koffie en room?


    Een espresso con panna bestaat uit één of een dubbele shot koffie met een toefje geklopte room melkschuim. De koffie moet een espresso zijn.

    Hoeveelheid koffie en room voor 1 kop:
    • 16 tot 21 gram fijn en vers gemalen koffie
    • 20 ml geklopte room

    Andere benodigdheden:
    • Espressomachine
    • Espresso kopje of 1 klein glas van maximaal 30 ml tot de bovenrand gemeten
    • Lepeltje en een extra lepeltje om te serveren


    1.2 Met een halfautomaat espressomachine met dubbele filterdrager


    Een espresso con panna maken met een halfautomatische espressomachine doe je zo in 4 stappen:

    1. Room opkloppen
    Schenk de room in een kleine kom en klop ze stijf

    Heb je liever nog een zachtere koffiesmaak? Klop de room dan niet stijf maar stop met opkloppen zodra het mengsel niet meer vloeit. Dan zullen de room en crema iets makkelijker mengen.

    2. Espresso zetten
    Zet een espresso volgens de beschreven handelingen

    3. Room opscheppen
    Schep met een lepel de geklopte room op de espresso

    4. Het resultaat is een espresso con panna
    Serveer met een lepeltje om te roeren



    1.3 Met een koffiemachine


    Volg de beschrijving van de halfautomaat, maar zet de espresso met de volautomaat.

    1.4 Met een Nespresso machine


    Volg de beschrijvingen voor het maken van espresso con panna met een halfautomaat. Met de Nespresso machine zet je de espresso nadat de room is opgeklopt.


    2. Welke koffiebonen voor een espresso con panna?

    Koffiebonen voor een espresso con panna hebben bij voorkeur een lekkere pittige smaak. Dat zijn koffiebonen die iets donkerder gebrand zijn.


     

    Wil je meer weten over de espresso con panna? Stel hieronder je vraag of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!
Reactie plaatsen