Simon Lévelt, al bijna 200 jaar koffie vakmanschap
21 oktober 2019 
5 min. leestijd

Simon Lévelt, al bijna 200 jaar koffie vakmanschap

Koffiebranderij Simon Lévelt heeft zijn naam te danken aan de Nederlandse koffiehandelaar die in 1826 zijn koffiewinkel opende. In de oude havens van Amsterdam startte Simon Lévelt zijn winkeltje in koloniale waren. Koffie en thee waren zijn passie. Door de jaren heen is het ambacht van koffie branden van generatie op generatie doorgegeven. Het is dan ook geen verrassing dat het koffiemerk Simon Lévelt is uitgegroeid tot een gewaardeerd merk in zowel Nederland als België.

Voor de koffiebranderij is duurzaamheid een belangrijk speerpunt. Koffiebranderij Simon Lévelt hecht veel waarde aan goede leef- en werkomstandigheden van de arbeiders. Niet in alleen in de koffiebranderij zelf, maar ook op de koffieplantages. Eerlijke handel en bescherming van de natuur wordt gerealiseerd door een samenwerking met Utz en Max Havelaar. Ben je op zoek naar koffie van de allerbeste kwaliteit? Dan is een kopje Simon Lévelt de koffie die je zoekt.

Inhoudsopgave

De koffiebranderij
Koffiebonen
Verkoop
Adres, openingstijden en contact

De koffiebranderij

Al zes generaties lang is koffie de grote passie die de koffiebranderij vooruit drijft. Het ambacht van het koffie branden is in de loop van de jaren verfijnd en verbeterd. Het totale proces van inkoop tot en met het verpakken van de gebrande koffie wordt in eigen beheer gedaan. Ten minste, zo veel als mogelijk. Koffiebranderij Simon Lévelt heeft als doel om een eindproduct van hoge kwaliteit af te leveren. De koffie wordt daarom dagelijks onderworpen aan vaste controles. Dit gebeurt in het testlab, dat in de koffiebranderij is gevestigd. Hier, in het testlab, worden ook nieuwe smaken ontwikkeld en geproefd. Door nieuwe samenstellingen en andere brandwijzen te proberen, ontstaan bijzondere melanges. Verder beschikt de koffiebranderij over een gekwalificeerde Q-grader Arabica. Deze controleur is onderdeel van Simon Lévelt en controleert de koffie op de meest nauwkeurige wijze. Door de eigen koffie te kwalificeren en uitvoerig te controleren, doet Simon Lévelt koffie er alles aan om daadwerkelijk de beste en lekkerste koffie te branden.

De gebrande koffie wordt in wel meer dan 40 koffiespeciaalzaken in Nederland en België verkocht. Het assortiment is groot en wisselt geregeld. Ga je naar de winkel, dan wordt de koffie vers voor je gemalen. Uiteraard is de maalgraad afgestemd op jouw koffieapparaat en de zetmethode van jouw voorkeur. Heb je al zin gekregen in een heerlijk kopje vers bereide espresso of cappuccino? Neem de tijd en ga genieten bij een van de Simon Lévelt koffiespeciaalzaken. Professionele barista’s staan klaar om voor jou een perfect kopje koffie te bereiden. Wanneer je kiest voor een cappuccino, reken maar dat deze wordt geserveerd met mooie latte art. Je kunt kiezen uit de zetmethode van jouw voorkeur.

Op de website van Simon Lévelt vind je een uitgebreide webshop. Hier zijn alle koffiesoorten verkrijgbaar. Daarnaast is er tevens een ruim assortiment aan diverse koffiemachines verkrijgbaar. De espressomachine halfautomaat, de espressomachine volautomaat, het filter koffiezetapparaat, diverse koffiemolens, de cafetière en het espresso koffiepotje. De ruime keuze maakt dat er altijd een koffiezetapparaat voorhanden is die bij jou past. Ook wanneer je op zoek bent naar accessoires of geschenken, dan is de webshop van Simon Lévelt prima geschikt.

Houd je van slow Coffee? Kijk dan op de website naar de Aeropress of de Chemex. De Aeropress is een vrij nieuwe uitvinding in de koffiewereld. Volgens kenners is het een van de beste manieren om een heerlijk kopje koffie te zetten. De Aeropress vond zijn oorsprong thuis waar koffieliefhebbers graag hun eigen kop koffie zetten. Inmiddels heeft de Aeropress ook de koffiekaart van veel koffie speciaalzaken bereikt. De Aeropress is een bereidingswijze met een koffiefilter. Het resultaat is een koffie met een vol aroma, helder en zonder zure smaak. De Chemex heeft een zandloper figuur. In de Chemex wordt de koffie, net als bij de Aeropress, bereid met een koffiefilter. Koffie bereid met de Chemex wordt ook wel druppelkoffie genoemd. Bij de Chemex is het belangrijk dat je de controle houdt over de snelheid waarmee de koffie wordt gezet. De perfecte verhouding van koffie en water is waar het om draait.

 

Koffiebranderij overzicht Nederland

Zoek je een koffiebranderij? Dit is de meest volledige lijst van Nederland!

Koffiebonen

Het assortiment koffie is behoorlijk groot. Er is keuze uit koffie gebrand voor diverse zetwijzen. Zo is er koffie voor de bereiding van espresso, filterkoffie, slow coffee, cafetière, coffeepads, Aeropress en oploskoffie. De koffies in de webshop zijn onderverdeeld in de regio van afkomst. Verder is er keuze uit biologische en niet biologische koffie. Kortom, het assortiment heeft voor iedere smaak een heerlijke koffie in de aanbieding.

Een greep uit het assortiment:

Centraal-Amerika

De koffie afkomstig uit deze regio wordt vaak gezien als koffie van de beste kwaliteit. De koffieplanten krijgen voldoende zon, maar het klimaat is niet te droog, waardoor de koffiebonen hun smaak optimaal kunnen ontwikkelen.

  • Finca El Limoncillo – Nicaragua, een heerlijk zachte koffie met een bijzonder lekkere geur. Deze koffie uit Nicaragua is ideaal te bereiden als filterkoffie, in de cafetière of in het espressopotje.
  • Jarabacoa – Dominicaanse Republiek, een biologische koffie met een unieke smaak. In eerste instantie proef je een aangenaam zoet aroma, dat goed in balans is met de stevige body. Jarabacoa is een koffie die je nog lang doet nagenieten. De koffie heeft een intense nasmaak. Ideaal te bereiden als volle espresso, maar ook erg lekker als stevige basis voor cappuccino of macchiato.
  • Chiapas Altura – Mexico, een fijne koffie die geschikt is voor alle zetmethoden. Het is een half licht geroosterde koffie, die daardoor ook prima geschikt is als pure espresso. De koffiebonen zijn afkomstig van biologische koffieplanten uit Mexico.

Afrika

Afrika staat nog niet bekend als favoriete koffiestreek, omdat de koffieproducenten nog onbekend zijn. Terwijl de koffieboon oorspronkelijk wel uit Afrika afkomstig is. De koffie uit Afrika is vaak van zeer hoge kwaliteit en de variatie is groot.

  • Mocha Limu – Ethiopië, een volle koffie met heerlijke aroma’s. Deze koffie is perfect om de dag mee te beginnen. Het zachte karakter en de frisse geur maken de koffie gemakkelijk drinkbaar. Het lekkerste zet je deze koffie als filterkoffie of in de cafetière. En voor de liefhebber is de Mocha Limu ook prima geschikt als slow coffee.
  • Oeganda – bonen, een koffie vol harmonie met een zuivere nasmaak. De koffiebessen zijn gewassen in natuurlijk bronwater uit de bergen van Oeganda. Er wordt uitsluitend gezuiverd water gebruikt. Daarna is het de beurt aan de Afrikaanse zon om de koffiebonen te drogen.

Zuid-Amerika

Het continent Zuid-Amerika is het grootste koffieproducerende gebied ter wereld. Brazilië is de absolute koploper. De koffie die hier wordt geproduceerd is evenwichtig van smaak en met een zeer constante kwaliteit.

  • Huila Supremo – Colombia, de hoogste kwaliteit koffie afkomstig uit de regio Huila. De koffie is zoet en tegelijk fris van smaak. Heerlijk om meerdere kopjes van te drinken. De koffie is gebrand om te worden gedronken op ieder tijdstip van de dag.

Verkoop

De koffie van Simon Lévelt kan je aankopen in hun webshop en afhalen in één van hun koffiewinkels (in Nederland of België) of laten verzenden.

Koffiebrander en tools

Koffiebrander: Giesen

Adres, openingstijden en contact

Adres: Google maps link 
Simon Lévelt Koffiebranderij
A. Hofmanweg 3
2031 BH Haarlem

Openingstijden:
Op werkdagen telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00
De koffiebranderij is niet te bezoeken.

Contact:
Telefoon: algemeen +31 (0) 23-5122522 – voor webwinkel vragen +31 (0) 23-5122500
Website: simonlevelt.nl

 

Altijd al koffiebars, koffiebranderijen of koffiebonen willen reviewen? Laat het ons weten. Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want op Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .