Koffie op het werk wordt vaak onderschat!
25 december 2019 
17 min. leestijd

Koffie op het werk wordt vaak onderschat!

Koffie op het werk wordt door velen onderschat. Het belang van goede koffie is ontegensprekelijk. Consumenten besteden steeds meer tijd en geld aan de invulling van hun ultieme koffiemoment. Wanneer je als bedrijf hierbij achterblijft, worden medewerkers daar niet blij van. Voor relaties is dat uiteraard niet anders.

In dit artikel lees je de voordelen van het serveren van goede koffie en hoe je dit op het werk het beste kan voorzien.

Inhoudsopgave

Koffie is de motor van elk bedrijf
Wat is goede koffie op het werk?
Goede koffie op het werk heeft minstens 4 voordelen
Waarom er vaak slechte koffie op het werk is?
Hoe kies je de juiste koffie en koffiemachine?
Keuzehulp voor koffie op het werk
De beste professionele koffiemachines
Betalen voor koffie op het werk
Koffie halen op het werk
Conclusie
Veel gestelde vragen

Koffie is de motor van elk bedrijf

Medewerkers zijn nog altijd de belangrijkste asset van elk bedrijf en verdienen simpelweg de beste koffie op het werk. De koffievoorziening op kantoor naar een hoger niveau tillen is dus niet alleen terecht, maar ook slim want het ‘lepeltje’ snijdt aan twee kanten. Het is immers bepaald geen geheim dat ieder koffiemoment op het werk een boost betekent voor de energie, concentratie en motivatie. Daardoor zijn koffiedrinkers aantoonbaar productiever. Het houdt medewerkers bovendien in beweging en bevordert de sociale contacten met collega’s. Zonder overdrijven durven we bij Mister Barish te stellen dat koffie een belangrijke motor is van ons en jouw bedrijf.

Wat is goede koffie op het werk?

Als consument zijn we meer en meer gewend geraakt aan kwaliteitskoffie. Dat is vers gezette koffie van vers gemalen koffiebonen. Met instant, vriesdroog en voorgemalen koffie is een kwaliteitsvolle koffie niet mogelijk. Wil je op het werk goede koffie serveren kies dan voor een professionele koffiemachine en koffiebonen speciaal gebrand voor een volautomaat. Het is belangrijk dat de machine en de bonen op elkaar zijn afgestemd. Hoe je dit het beste aanpakt lees je verder in dit artikel.

koffiebar versus koffie op het werk

Voor goede koffie moet je niet meer in een koffiebar gaan werken. Met de juiste aanpak is dat op kantoor of in éénder welke omgeving perfect mogelijk.

Goede koffie op het werk heeft minstens 4 voordelen

Goede koffie drinken op het werk is een belangrijke zaak. Het heeft namelijk verschillende voordelen:

1. Koffie werkt verbindend
Goede koffie verbetert de sfeer op de werkvloer want het brengt mensen samen. De koffiemachine of de koffiecorner is toch vaak de plek op het werk waar collega’s onder het genot van een kop koffie bijkletsen. Persoonlijke gesprekken, een korte meeting of de laatste stand van zaken bespreken.

Als er al sprake zou zijn van hiërarchie, dan is deze op dat moment even weg. Koffie werkt namelijk verbindend. Kwaliteitskoffie heeft een positief effect op de arbeidsvreugde en versterkt het teamgevoel op de werkvloer.

2. Koffie verhoogt de medewerkerstevredenheid
Tevreden medewerkers zijn belangrijk in een organisatie. Wist je dat een goede kop koffie in de top 3 staat van de meeste elementair dingen die op het werk belangrijk zijn!

Over slechte koffie wordt vaak geklaagd tot er verandering komt. Logisch want tegenwoordig drinken we zowel thuis als in de horeca koffie van zeer goede kwaliteit. Als je als bedrijf achter blijft met deze ontwikkeling dan gaan medewerkers klagen. Dat is jammer want het is op te lossen. Met een kleine inspanning serveer je goede koffie en heb je tevreden medewerkers.

Weet je dat er zelfs mensen zijn die ernaar vragen tijdens hun sollicitatiegesprekken. Koffie is vaak het eerste beeld van het bedrijf dat mensen krijgen.

3. Koffie is het visitekaartje van je organisatie
De meeste gasten ontvang je met een kop koffie. Wanneer je potentiële klanten ontvangt, wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor de dag komen. Je koffie is vaak één van de eerste indrukken die je geeft. Als gast voel je je ook meer welkom met een koffie beleving.

4. Koffie verhoogt de productiviteit van je medewerkers
De uitkomsten van onderzoeken naar koffie op het werk en productiviteit verschillen. Ze laten niet allemaal zien dat de productiviteit effectief stijgt maar over één ding zijn alle onderzoeken het eens dat het gevoel van productiviteit wordt vergroot. Ongeveer de helft van de werknemers vindt zichzelf productiever door het drinken van een kop koffie.

Deze voordelen laten zien dat goede koffie op het werk onmisbaar is. Je medewerkers zijn niet alleen meer tevreden en productiever, want je (potentiële) klanten zullen ook sneller tevreden zijn.

Koffie op het werk met Mister Barish

Waarom er vaak slechte koffie op het werk is?

De kwaliteit van koffie op het werk vinden we belangrijk maar de koffieautomaat heeft een niet al te best imago. Waarom we koffie uit een volautomatische machine vaak vies vinden?

1. Koffiemachine met instant koffie
De machine met instant of vriesdroog koffie was vele jaren de standaard koffie op kantoor. Het grote voordeel is het makkelijkere onderhoud maar het grote nadeel is de smaak. Het is minderwaardige koffie. Al een geluk zie je deze machines minder en minder. Maar ze hebben wel bijgedragen aan het imago van deze machines op het werk.

Maar ook bij machines die vers koffiebonen malen is de smaak streek verschillend. De éne koffieboon is de andere niet.

2. De ene koffieboon is de andere niet
Je moet zeker niet de duurste koffiebonen gebruiken. Deze worden meestal gebrand voor premium koffies die enkel met halfautomaten worden gezet. Het zou zonde zijn om deze bonen met een volautomaat te gebruiken want het potentieel van de koffiebonen wordt nooit benut.

De koffiesoort Robusta wordt vaak gebruikt in volautomaten. De soort Arabica heeft een complexere smaak en wordt als beter ervaren. Maar let op want Robusta kan juist belangrijk zijn voor een volautomaat.

Bijvoorbeeld bij twee van de drie Mister Barish melanges hebben we juist bewust een klein percentage Robusta toegevoegd. Dit om de koffie juist iets meer pit te geven. Deze smaak komt de koffiedranken met melk zoals cappuccino en latte macchiato ten goede.

Het belangrijkste is dat de koffiebonen en de machine op elkaar zijn afgestemd en afgesteld. Mister Barish stemt ze af op het koffie DNA van de organisatie.

3. De installatie van de machine
Een goede monteur zorgt voor de juiste instelling van de machine. De maalgraad (afhankelijk van o.a. de bonen), de hoeveelheid koffie, de watertemperatuur en de hoeveelheid water en melk(poeder) zijn allemaal in te stellen door de monteur. Dit vraagt voorbereiding en tijd tijdens de installatie. Vaak zien we dat het hier al is misgegaan. Een machine die niet met aandacht wordt geïnstalleerd geeft bijna altijd minder goede koffie.

4. Cappuccino met verse melk of melkpoeder
Melkpoeder wordt nog steeds het meest gebruikt in professionele volautomaten. Om het melkpoeder op te schuimen wordt er water toegevoegd. Water heeft een negatieve impact op de kwaliteit van het schuim.

Perfect melkschuim bestaat uit heel fijne belletjes. Ze geven een aangenaam mondgevoel. Het is zo goed als onmogelijk om met melkpoeder het perfecte melkschuim te maken.

latte macchiato op het werk

Met de professionele machines van nu is zelfs een latte macchiato met perfect melkschuim mogelijk.

Maar de ontwikkeling van melkpoeder staat niet stil en we hebben melkpoeder ontwikkeld dat een uitermate acceptabel melkschuim creëert. Dit heeft zeker voordelen. Een machine met melkpoeder heeft minder onderhoud nodig.

Koffie met verse melk heeft als nadeel dat het veel meer en regelmatiger onderhoud nodig heeft. Melkresten kunnen snel slecht worden met minimaal een zure cappuccino tot gevolg.

De nieuwste professionele koffiemachines hebben de meeste geavanceerde reiniging. Bij geen enkele gaat de melkreiniging volledig automatisch. Je moet minimaal 2 handelingen doen. Onder andere de Franke koffiemachines met de Foammaster en Cleanmaster geven het beste melkschuim met de meeste eenvoudige reiniging.

5. Onderhoud
Koffiebonen bevatten veel oliën. Ze zijn heel vettig waardoor regelmatige reining van onder andere de zetgroep noodzakelijk is. Bij het koffie zetten blijven er altijd koffieresten achter. De resten zullen na een bepaalde tijd de smaak beïnvloeden. Daarom is afhankelijk van het volume, een dagelijkse reining noodzakelijk. Zoals eerder uitgelegd heeft verse melk nog een grotere impact op het onderhoud.

Een goed dagelijks onderhouden machine en een jaarlijkse grondige service check zorgt ervoor dat de koffie van hoge kwaliteit blijft en een lange levensduur van de machine.

Hoe kies je de juiste koffie en koffiemachine?

De meeste bedrijven hebben een andere koffiebehoefte. Een kantoor met veel flexplekken, een luxe kapsalon of een grote onderneming waar op vaste tijden tegelijk veel koffiedrinkers binnenstromen voor pauze, dan is het logisch dat koffie op het werk meestal maatwerk is. Daarom is onze ervaring dat persoonlijk contact en maatwerk het beste resultaat geeft.

De aanpak van Mister Barish
Met Mister Barish starten we samen bij het opstellen van het koffie DNA van jouw organisatie. Op deze manier adviseren we je welke professionele koffieoplossing het best bij jouw onderneming past. Onze barista’s en koffie op het werk experten inventariseren alle wensen, wat is het verwachte aantal koffiedrinkers, de gewenste zetsnelheid en welke koffievariaties hebben de voorkeur? De beschikbare ruimte wordt in kaart gebracht alsook de stroom- en wateraansluiting.

Op basis van jouw koffie DNA stellen we de passende machine(s) en bonen voor. Daarbij staan kwaliteit, ontzorging en beleving voorop. Dit zonder een grote investering.

We kunnen je vandaag al op weg helpen met de koffie op het werk keuzehulp en je een indicatie geven van de mogelijkheden. Neem contact en binnen 24 uur ontvang je advies op maat van Mister Barish.

Keuzehulp voor koffie op het werk

Voor de elke omgeving is er een gepaste oplossing. Is het voor een kantoor omgeving, tijdens de koffiepauze van een werkplaats, in een educatieve omgeving, in de zorg of een andere omgeving zoals een kapsalon. Overal wordt goede koffie gewaardeerd.

Kies je situatie voor een gepaste oplossing:

Koffie op het werk Werkplaats of fabriekRetail koffie op het werkKoffie op het werk in de zorgKoffie op het werk in scholen of universiteitenKoffie op het werk in een andere omgeving

De beste professionele koffiemachines

De beste professionele koffiemachines worden in Nederland en Zwitserland gemaakt. De merken Animo, Etna, Franke en Jura zijn de bekendste. Bij deze bedrijven staat kwaliteit, duurzaamheid, gebruik- en onderhoudsgemak voorop.

Welke machine de beste voor jouw organisatie is niet meteen te zeggen omdat het afhankelijk is van het koffie DNA van je organisatie. We hebben per medewerker range de beste en meest geadviseerde machines opgesomd.

Bij Mister Barish is goede koffie geen grote investering.
Voor 5 tot 10 medewerkers worden de Jura WE6, Jura WE8, Jura X6 en de Jura X8 machines het meest voorgesteld:

Jura X8 voor koffie op het werk

Van 19 cent per kopje heb je de Jura X8 al bij jou op het werk staan.

De vrij nieuwe Jura X8 is een volautomatische professionele koffiemachine die uitstekend geschikt is voor gebruik op een klein kantoor, in een showroom. De koffiemachine kan maximaal 80 heerlijke kopjes koffie per dag zetten. De X8 zit vol met de bekende Jura technologieën, zoals het Pulse Extraction Process en het Intelligent Pre Brew Aroma System.

Voor 11 tot 15 medewerkers worden de Jura X6, Jura X8 en de Jura X10 het meeste geadviseerd en geplaatst:

Jura X10 koffiemachine op het werk

De Jura X10 staat al bij jou op het werk vanaf 20 cent per kopje koffie.

Voor 16 tot 20 medewerkers worden de Jura X10, Jura Giga X3 of X3c en de Jura Giga X8 of X8c het meest voorgesteld en geplaatst:

Jura Giga X8c koffiemachine op het werk

De Jura Giga X8c staat al bij jou op het werk vanaf 19 cent per kopje koffie.

Voor 21 tot 30 medewerkers worden de Animo OptiMe, Jura Giga X8 of X8c en Franke A400 het meest geadviseerd en geplaatst:

Animo Optime koffiemachine op het werk

De Animo OptiMe staat al bij jou op het werk vanaf 21 cent per kopje koffie.

Voor 31 tot 50 medewerkers worden de Animo OptiMe, Franke A400, Franke A600 en de Franke A800 het meest geadviseerd en geplaatst:

Franke A800 koffiemachine op het werk

Vanaf 21 cent per kopje koffie staat de Franke A800 bij jou op het werk

Voor meer dan 50 medewerkers worden de Franke A600, Franke A850 en de Franke A1000 het meest geadviseerd en geplaatst:

Franke A1000 koffiemachine op het werk

Het parade paardje, de Franke A1000 staat al bij jou op het werk vanaf 23 cent per kopje koffie.

Betalen voor koffie op het werk

Betalen voor koffie op het werk is niet vanzelfsprekend omdat het voor elke medewerker het een gewoonte is dat koffie “inbegrepen” is. Maar voor bijvoorbeeld een facility manager met krimpende budgetten is het dat misschien niet. Dan zijn het gewoon kosten en baten. Als organisatie wil je niet inleveren op de kwaliteit van koffie. Zeker in deze tijd waarin we ons meer en meer bewust zijn wat lekkere koffie is. Inleveren op kwaliteit zou de medewerkerstevredenheid omlaag brengen. Maar is het vragen van een financiële bijdrage de oplossing?

Het gebeurd dat organisaties laten betalen voor koffie op het werk. Maar er mag dan zeker geen winst op gemaakt worden. Het is niet mogelijk om evenveel geld te vragen voor een kop koffie op kantoor als in een horecagelegenheid. Betalen voor koffie op het werk is dus met name een oplossing om de kosten te drukken.

Niet voor niets kiezen de meeste bedrijven voor het geven van gratis koffie. Gratis kwaliteitskoffie drukt zich uit in hele andere opbrengsten dan geld. Een hogere medewerkerstevredenheid, een betere sfeer op de werkvloer, meer productiviteit en misschien zelfs een hogere mate van creativiteit.

Als je een bijdrage zou vragen dan ben je niet alleen. België en Nederland zijn één van de weinige landen waar nog gratis koffie op het werk wordt verstrekt. In bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk is het heel normaal om voor kwaliteitskoffie een kleine bijdrage te vragen. Dus als het het niet anders kan. Dan hebben we daar een oplossing voor.

Meestel is de koffie dan gratis maar de medewerker een kleine bijdrage laten betalen als die bijvoorbeeld een cappuccino wil. De technologie is er klaar voor. Een aantal professionele koffiemachines zijn modulair. Dat wil zeggen dat je ze kan uitbreiden met allerlei functionaliteiten zoals een betaalterminal. Onze ervaring is om in zo’n situatie te werken met verse melk want dan is bijbetalen voor je cappuccino echt van toegevoegde waarde.

Op deze manier kies je voor de gulden middenweg. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 63% van de koffiedrinkers het zou overwegen om te betalen voor koffie van hoge kwaliteit. Het lijkt dus misschien een grote stap om een bijdrage te vragen, blijkt dus uit onderzoek dat veel medewerkers daar niet geheel onwelwillend tegenover staan. Zeker wanneer er een kwaliteitsproduct tegenover staat.

Conclusie, laten betalen voor koffie als basis, liever niet maar voor extra’s zoals melk is het niet direct een keiharde ‘nee’. In de overweging om het wel of niet te doen is het echter wel belangrijk om naar de specifieke situatie van je organisatie te kijken. Onze barista’s en koffie op het werk experts kijken graag samen naar je persoonlijke situatie.

Koffie halen op het werk

Koffie halen op het werk voor je collega’s is heel aardig. Dan zorg je goed voor elkaar!? Als je dat doet dan gun je jezelf een micropauze en zorg je vooral goed voor jezelf. Micropauzes zijn namelijk goed voor jou en je werk. Een korte pauze van een paar minuten geeft meer concentratie. Een kort wandelingetje naar de koffiemachine brengt je lichaam in beweging en ontspanning.

Als de volgende keer je collega vraagt om koffie te halen, ga dan samen en neem een micropauze. Op deze manier zorgen jullie nog steeds voor elkaar: de pauze wordt gezelliger en jullie beiden zijn weer opgeladen voor het volgende concentratie uur.

Conclusie

Met het juiste advies is goede koffie op het werk echt snel en eenvoudig te realiseren. Het hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn. De kostprijs per kop koffie, alles inbegrepen (machine, bonen en service) is zelfs onder de prijs van 1 Nespresso capsule. Dus wacht niet langer en neem nu contact met Mister Barish!

Koffie op het werk met Mister Barish

Veel gestelde vragen

Wat zijn de kosten voor goede koffie op het werk?
Goede koffie op het werk moet zeker niet duur zijn en zeker geen grote investering te omvatten. Met Mister Barish heb je al vanaf 19 cent per kopje koffie een all in one concept. Waarbij de professionele koffiemachine, de koffiebonen en de service inbegrepen zijn.

Wat heb ik nodig om mijn medewerkers, gasten en klanten goede koffie te serveren?
Je hebt een professionele koffiemachine nodig met premium koffiebonen die op elkaar zijn afgestemd. Enkel met een goed afgestelde machine en regelmatig onderhoud is er de garantie op goede koffie.

De reiniging is nodig omdat koffiebonen heel vettig zijn. Het is dagelijkse reiniging. Bij de meeste gaat dit volledig automatisch, weliswaar als je verse melk gebruikt, vraagt de dagelijkse reiniging iets meer werk. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de machine minstens 1 keer per jaar door een monteur wordt nagekeken.

Hoe kies ik een koffiemachine?
Dat is afhankelijk van enkele parameters die belangrijk zijn voor de keuze van de professionele koffiemachine.
1. Hoeveel koppen koffie per dag worden er gedronken?
Het aantal medewerkers en de locatie van de medewerkers want soms is het slimmer om niet 1 machine te nemen maar 2.

2. Dient de machine te beschikken over melkspecialiteiten zoals cappuccino e.d.?
Als er bijvoorbeeld cappuccino’s gedronken worden dan kan dat op basis van melkpoeder of verse melk. Deze keuze heeft onder andere impact op de keuze van de machine.

3. Wat is het budget?
Het budget is iets minder belangrijk geworden omdat je nu per kopje koffie kan betalen. Daarmee valt de grote investering in een machine volledig weg. Bij Mister Barish betaal je namelijk een prijs per kopje koffie waarbij de machine, de bonen en de service zijn inbegrepen.

Conclusie: laat je adviseren, zo kom je sowieso tot de beste oplossing.

Kan ik een koffiemachine testen?
Dat is zeker mogelijk! Je kan hier een afspraak maken.

Kan ik een koffiemachine kopen, huren of leasen?
Alle 3 zijn mogelijk. Maar let op want een machine alleen is niet voldoende. Bij koffie op het werk zijn er meer aspecten dan alleen de koffiemachine. Daarom heeft Mister Barish het alles in één koffie op het werk concept ontwikkeld.

Waar moet ik opletten bij het aanschaffen van een koffiemachine?
Dat het niet alleen om de koffiemachine gaat. Het gaat ook over passende koffiebonen, het instellen van de machine, de waterhardheid, de koffievariatie, het aantal kopjes per dag, het onderhoud en de service bij de machine.

Bij het aanschaffen van een machine moet je met al deze aspecten rekening houden. Daarom is het advies van Mister Barish, je te laten adviseren.

Kan ik alle koffiebonen gebruiken?
Neen! Dit kan vreemde smaken geven. Het is zeker niet zo dat je de allerduurste koffiebonen moet gebruiken. Gebruik ook geen koffiebonen van de supermarkt.

Het is belangrijk dat de koffiebonen en de machine op elkaar zijn afgestemd. Dat kan alleen maar als je eerst de juiste koffiebonen hebt gekozen. Niet elk koffieboon en niet elke branding is geschikt. Laat je ook niet verleiden door enkele te focussen op 100% Arabica koffiebonen. Een melange met een klein percentage Robusta is soms nodig om de koffie wat extra pit te geven. Zeker als er bijvoorbeeld cappuccino’s worden gedronken. Mister Barish heeft speciaal voor professionele koffiemachines 3 blends samengesteld. Elke blend heeft een aparte instelling in combinatie met de machine.

Hoe lang en hoe vaak moet de machine gereinigd worden?
Koffiebonen zijn heel vettig en koffieresten hebben een negatieve invloed op de smaak. Als je lekkere koffie wil drinken dan is regelmatige reiniging noodzakelijk. De meeste professionele koffiemachines doen dit dagelijkse zelfstandig op een frequente basis. Meestal is 1 keer per dag een uitgebreidere reiniging noodzakelijk waarbij je een reinigingsproduct gebruikt. Na het toevoegen van het product verloopt alles automatisch.

Wordt je cappuccino gezet met verse melk dan is er meer aandacht en reiniging nodig. Omdat melkresten zeer snel de smaak negatief kunnen beïnvloeden. De werking van slimme koffiemachines zal zelfs blokkeren zolang er niet gereinigd wordt.

Kies ik voor koffiebonen, capsules, instant, vriesdroog of een andere soort koffie?
Ons advies is resoluut koffiebonen als je goede koffie wil serveren. Vriesdroog koffie is en soort oploskoffie, vergelijkbaar met instant. Ze geven allebei minderwaardige koffie, dit noemen we zelf geen koffie. In capsules zit voorgemalen koffie en heeft al veel van z’n smaken verloren. Bovendien zijn capsules niet milieuvriendelijk en zijn ze heel duur. Bij Mister Barish betaal je per kopje koffie en de prijs is minder dan de prijs van één capsule. In de prijs van het kopje zijn de machine, de koffiebonen en de service inbegrepen. Goede koffie is dus niet duur!

Moet ik een service contract afsluiten?
Ons advies is om dat wel te doen. De service is mede bepalend voor de levensduur van de machine en de garantie om goede koffie op het werk te blijven drinken.

Kan ik de koffiemachine zelf installeren?
Met de standaard instellingen van de machine komt er sowieso koffie uit de machine. Maar wil je het potentieel van de combinatie machine en koffiebonen benutten dan zijn zeer specifieke instellingen noodzakelijk. Daarom is het advies om de machine niet zelf te installeren maar door een professional. Bij Mister Barish staat goede koffie, ontzegging en service voorop dus dat doen we graag voor je.

Wat zijn de belangrijkste aspecten van koffie op het werk?
Je zou zeggen de koffiemachine en de koffiebonen maar het begint bij wat wij noemen het koffie DNA van de organisatie. Het koffie DNA wordt bepaald op basis van:

1. Hoeveel koffie per dag worden er gedronken?
Om dit te bepalen zijn het aantal medewerkers belangrijk. Maar ook de locatie van de medewerkers want soms is het handiger om niet 1 machine te voorzien maar meerdere.

2. Worden er ook koffie met melkspecialiteiten gedronken zoals cappuccino e.d.?
Als er bijvoorbeeld latte macchiato’s worden gedronken dan kan dat op basis van verse melk of melkpoeder. Deze keuze heeft onder andere impact op de keuze van de machine.

3. Wat is het budget?
Doordat je nu kan betalen per kopje koffie is het budget iets minder belangrijk geworden. De grote investering in een machine valt volledig weg. Bij Mister Barish betaal je namelijk een prijs per kopje koffie waarbij de machine, de bonen en de service zijn inbegrepen.

Als het koffie DNA bepaald is komt de keuze van de machine en de koffiebonen.

4. De professionele koffiemachine
Een machine op maat van het koffie DNA

5. De koffiebonen
Koffiebonen op maat van het koffie DNA en gematched met de machine.

6. Installatie van de machine(s)
Het is namelijk belangrijk dat de machine goed is afgesteld want enkel zo wordt het potentieel van de machine en de koffiebonen benut. Alleen met de juiste afstelling drink je goede koffie.

7. Service en onderhoud
Wil je de beste koffie blijven drinken dan is ontzettend belangrijk.

Heb je nog een vraag? Neem contact met ons of stel je vraag hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .