JURA GIGA 10: toonaangevende koffievolautomaat boordevol mogelijkheden
20 oktober 2022 
19 min. leestijd

JURA GIGA 10: toonaangevende koffievolautomaat boordevol mogelijkheden

De GIGA 10 koffiemachine is het nieuwste flagship van JURA. Dubbel bonenreservoir, keramische koffiemolens, one-touch cold brew extractie, intelligent preheating: de overvloed aan mogelijkheden en de innovatieve technieken erachter staan garant voor een radicaal nieuwe koffiebeleving.

Of je nu verknocht bent aan het diepe aroma van espresso of meer geniet van luchtige latte-varianten, met de JURA GIGA 10 bereid je ze allemaal volgens je eigen voorkeuren, zelfs in een verfrissende cold brew versie. Experimenteer je graag met verschillende bonensoorten? Dan tilt het dubbele keramische maalwerk jouw creativiteit ongetwijfeld naar een hoger niveau. Want met de GIGA 10 heb je de optie om verschillende bonen te mengen in een verhouding naar keuze.

Hoe jouw ideale koffiemoment er ook uitziet, de GIGA 10 heeft alle technologie aan boord om het nog mooier te maken.

Inhoudsopgave

Belangrijkste kenmerken van de Jura Giga 10 koffiemachine
35 specialty coffees om te ontdekken
Plus- en minpunten
JURA GIGA 10: een investering voor de meerwaardezoeker
Wat is de mening van Mister Barish?
Technische specificaties
Verschillen met andere Jura-modellen
Extra tips
Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Belangrijkste kenmerken van de Jura koffiemachine Giga 10

Tal van vernieuwende features, gecombineerd met nóg meer gebruikscomfort en GIGA-capaciteit: das de GIGA 10, de nieuwste release van het Zwitserse kwaliteitsmerk JURA. In deze review overlopen we de vele functies en bekijken we hoe het koffietoestel scoort op het vlak van gebruikscomfort en onderhoud.

Koffie tegoed Mister Barish €75

Statig design met turbinelook
De JURA GIGA 10 maakt meteen indruk met zn robuuste, uitgepuurde design. De accenten van chroom en aluminium geven het toestel een elegante verfijning mee. Maar het meest kenmerkende aan het ontwerp van de GIGA 10 moet wel het dubbele bonenreservoir met stoere turbinelook zijn. Helemaal passend, als je t ons vraagt. Want deze machine is een krachtpatser zoals je maar zelden ziet.

Nog zon bepalend kenmerk van het design is het panoramische koffiedisplay dat prachtig in het geheel is ingewerkt. De drie schijnbaar aparte schermonderdelen werken als één groot touchscreen, wat de navigatiemenus en instellingsmogelijkheden superoverzichtelijk maakt.

Net als bij andere JURA-modellen is de koffie-uitloop in de hoogte verstelbaar om spatten te voorkomen. En als finishing touch voegt de GIGA 10 daar ook nog eens een ingebouwde kopjesverlichting aan toe. Weer die onovertroffen aandacht voor details, zoals we ondertussen van JURA gewend zijn!


Eenvoudige bediening via het Panoramic Coffee Panel
Het Panoramic Coffee Panel werd speciaal uitgedacht om de bediening van deze JURA-volautomaat zo intuïtief en overzichtelijk mogelijk te maken. Het startscherm is ingedeeld in twee pagina’s: op de eerste vind je alle koffiedranken, op de tweede de melkspecialiteiten. Elke koffiedrank is ook met het cold extraction process te bereiden, maar daarover straks meer. Na de selectie stel je eenvoudig de kopjesgrootte, de intensiteit en de koffie-melkverhouding van elke drank in. Via de grote, centrale slider bepaal je zelf van welk bonenreservoir je de koffie wilt zetten: links, rechts of een mix tussen de twee, met een verdelingspercentage naar keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos en dankzij deze innovatieve interface is het een waar plezier om te experimenteren.

Op het Panoramic Coffee Display maak je ook heel eenvoudig een gebruikersprofiel aan om je favoriete koffiecreaties op te slaan. Die zijn, naast alle basisdranken en bijhorende instellingen, ook via de J.O.E.® app toegankelijk. Net voor je naar het werk vertrekt een dubbele espresso bestellen met je smartwatch? ’s Zomers vanop je terras een cold brew drankje zetten zonder de zon uit te moeten? Allemaal mogelijk – als je een glas hebt klaargezet uiteraard! En met de J.O.E. ® app bedien je de machine niet alleen vanop afstand, je ontvangt ook onderhoudsupdates. Zo krijg je een melding als de machine om een reinigingsprogramma vraagt of de waterfilter aan vervanging toe is. Handig! En trouwens: voor wifi-connectiviteit hoef je bij de GIGA 10 geen apart onderdeel aan te kopen.


Zetgroep en koffiemolen

Het hart van deze koffiemachine is ongetwijfeld het dubbele bonenreservoir. De containers hebben een inhoud van 560 gram. Lekker ruim, en toch vinden we die grote capaciteit in zekere zin een nadeel. Koffiebonen die te lang blijven liggen, verliezen al snel hun karakteristieke aromas. Daarom raden we altijd aan om verse koffiebonen altijd in een goed afgesloten zak met luchtventiel te bewaren, zoals de verpakkingen van onze Mister Barish-blends.

Bij de GIGA 10 is er ook geen reden tot paniek als tijdens het maalproces een reservoir plots leeg blijkt te zijn. Dan verschijnt er een melding op het display en wordt het maalwerk automatisch stopgezet, wat mogelijke schade aan de maalschijven voorkomt. Kortom: de grote bonenreservoirs altijd volladen, heeft weinig zin.

Dat terzijde. De bonenreservoirs van de JURA GIGA 10 zijn verbonden aan afzonderlijke koffiemolens van de hoogste kwaliteit. Ze beschikken over een keramisch maalwerk, dat bijzonder hittebestendig en dus ook op langere termijn slijtvast is. Daarbovenop zorgt de Automatic Grinder Adjustment (A.G.A.) voor consistente koffieresultaten door de jaren heen. Concreet betekent dit dat de maalschijven zichzelf geregeld bijstellen, zodat ze altijd even nauwkeurig blijven malen. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn ze ook nog eens fluisterstil.Revolutionaire extractietechnieken
Laat ons even het zetproces van de GIGA 10 overlopen, want ook hier komt JURA met de nieuwste technologieën aanzetten.

De extractietechniek van deze volautomaat wordt gekenmerkt door 2 technologieën: het Pulse Extraction Process (P.E.P.) en de innovatieve 3D brewing technology. Waar traditionele koffiemachines in één beweging heet water door de gemalen koffie persen, gebeurt dat bij de JURA GIGA 10 door middel van korte stootbewegingen (Pulse Extraction). Tegelijk zorgt de 3D-infusie ervoor dat het water op verschillende plaatsen en niveaus door de koffie wordt gedreven. Dat alles maakt dat het contact tussen het water en de bonen langer duurt, waardoor werkelijk elk koffiekorreltje zn smaakstoffen vrijgeeft.

Een veelvoorkomend probleem bij volautomaten voor thuisgebruik is dat het eerste kopje een te lage temperatuur heeft. De meeste toestellen warmen namelijk niet snel genoeg op. Maar daar heeft JURA iets op gevonden: het Intelligent Preheating-systeem zorgt zelfs na een lange stilstand voor een razendsnelle opwarming van de thermoblocks. Zo geniet je elke keer opnieuw van een lekker dampend kopje koffie, tot op de graad correct gebrouwen!

Cold extraction process
Dé onderscheidende feature van dit koffietoestel is ongetwijfeld de mogelijkheid om alle beschikbare dranken ook in een verfrissende cold brew variant te zetten. Cold brew flat white of cortado, deze volautomaat kan het allemaal! Omdat de koffie met koud water geëxtraheerd wordt, duurt het wel iets langer om een drank in cold brew modus te bereiden dan een standaardkoffie.

Voor de cold brew functie raden we doorgaans aan om een milde bonensoort te gebruiken die iets meer zoete accenten heeft. De arabica-soorten bijvoorbeeld, zoals we in onze Easy Blend gebruiken. Ideaal voor die verfrissende energieboost op een warme zomerdag!

Vacuüm Clean-technologie
Qua onderhoud hoef je je bij de GIGA 10 absoluut geen zorgen te maken, want met de Vacuüm Clean-functie bespaart JURA je al een hoop schoonmaakwerk. Deze technologie zuigt na elke zetbeurt de interne leidingen in en rond de zetgroep schoon, zodat koffie- en melkresten geen kans krijgen om zich vast te hechten. Dat komt niet alleen de technische werking van de machine ten goede, het bewaakt ook de consistent lekkere en verse smaak van de koffie die je ermee zet.


Geïntegreerd HP3-melksysteem met slang
Deze volautomatische koffiemachine heeft net zoals andere JURA-modellen een geïntegreerd melksysteem met een slang die je eenvoudig in een glas melk of een melkpak legt. Daarmee maak je in no time de heerlijkste latte’s en cappuccino’s.

Wil je dagelijks van melkspecialiteiten genieten? Dan kunnen we de JURA Cool Control warm aanbevelen. Deze hoogwaardige kan houdt de melk op de ideale verwerkingstemperatuur van 4 graden. En in stijl, want de vormgeving van de Cool Control sluit naadloos aan bij de strakke lijnen van het JURA-gamma. Een aanrader voor elke latte lover dus!

Bean-to-cup machine
De JURA GIGA 10 is een volwaardige bean-to-cup koffiemachine. Je beleeft dus het volledige proces van bonen malen tot koffiezetten in één handig en multifunctioneel apparaat. Dat bespaart niet alleen tijd, het zorgt iedere keer opnieuw ook voor de intense beleving van echt verse koffie.

Onderhoud en onderhoud voor een optimale werking
De JURA GIGA 10 stelt alles in het werk om zoveel mogelijk onderhoud automatisch uit te voeren.

  1. De Vacuüm Clean-technologie zuigt de machine na elk gebruik automatisch intern schoon. Dat zorgt voor een blijvend optimale werking en voorkomt schimmelvorming in de leidingen.
  2. Het HP3-systeem is uitgerust met een automatische melkreinigingsfunctie, die eventuele resten verwijdert om de optimale smaak van de melkdranken te verzekeren en in het ergste geval verstoppingen te voorkomen. 8 minuten na gebruik wordt deze korte spoelbeurt in gang gezet. We raden aan om na het bereiden van melkspecialiteiten altijd het bijgeleverde spoelbakje onder de uitloop te plaatsen.

Je vindt alle reinigingsprogrammas van de GIGA 10 in het onderhoudsmenu – het druppelicoon in de Cockpit.

  1. Om de 180 zetbeurten vraagt de machine om een reinigingscyclus uit te voeren. De boordcomputer loodst je met duidelijke instructies stap voor stap door het proces. Je hebt daarvoor een JURA-reinigingstablet nodig en slechts een paar minuten van je kostbare tijd.
  2. Daarnaast is er ook een onderhoudsprogramma voor het melksysteem. Je doet een dosis JURA-melksysteemreiniger in het bijgeleverde spoelbakje, waar je de melkslang in bevestigt. Sit back and relax, de GIGA 10 doet de rest! Zet je dagelijks koffiedranken met melk? Dan raden we aan om deze reiniging eenmaal daags uit te voeren om het systeem in topconditie te houden.
  3. In hetzelfde menu bevindt zich ook de ontkalkingscyclus. De machine vraagt je om 3 JURA-ontkalkingstabletten op te lossen in 600 ml vers water. Met deze oplossing in het waterreservoir en het bijgeleverde spoelbakje onder de combi-uitloop kan het ontkalkingsproces van start gaan. Ook dat duurt slechts enkele minuten.
    Tip: gebruik steeds een CLARIS Smart-waterfilter en stel daarbij de waterhardheid nauwkeurig in met behulp van de bijgeleverde meetstrip. Het toestel verwittigt zelf wanneer de filter aan vervanging toe is. Volg je dit systematisch op, dan hoef je in principe niet meer te ontkalken. Daarnaast raden we altijd aan om het waterreservoir dagelijks te verversen. Zo voorkom je een muffe watersmaak in je kopje.

 Accessoires
Jura bracht allerlei leuke accessoires op de markt waarmee je je Giga 10 naar hartenlust kan uitbreiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een automatische kopjeswarmer, waarmee je als een echte barista koffie kan serveren in voorverwarmde kopjes? Of de Jura Cool Control, een stijlvolle melkkoeler waarmee je je melk constant op de juiste temperatuur houdt? De mogelijkheden zijn eindeloos!

35 specialty coffees om te ontdekken

Met de JURA GIGA 10 volautomatische espressomachine heb je tot wel 35 koffiedranken binnen handbereik. Via het koffieboonsymbool voeg je makkelijk een tweede espressoshot toe aan het standaardrecept voor die extra opkikker. Wil je daarnaast de dubbele koffiemolen ten volle benutten, dan kan je experimenteren met het mengen van verschillende blends om je creaties helemaal naar je hand te zetten.

Start je je dag liever met een lichtzoete iced coffee? Dan is de GIGA 10 dé machine voor jou, want alle beschikbare koffies zijn met één druk op de knop ook in een verfrissende cold brew variant te bereiden. Dat creëert eindeloze mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cold brew espressoshot als basis voor een heerlijke tonic espresso, of een vegan iced latte met havermelk?

Dat gezegd zijnde, is het helaas niet mogelijk om met dit toestel twee melkspecialiteiten tegelijk te bereiden. Espresso, koffie, lungo en americano zijn wél allemaal in tweevoud te zetten. Voor een nog groter volume is er de koffiepotfunctie. En geniet je af en toe eens van een kopje thee, dan heeft deze machine daar een speciale heetwaterfunctie voor.


Plus- en minpunten

Plus review koffiemachine 2 koffiebonenreservoirs met afzonderlijke keramische molens
Plus review koffiemachine Cold brew functie voor heerlijke iced coffee
Plus review koffiemachine TWifi-connectiviteit standaard ingebouwd
Plus review koffiemachine Makkelijk in onderhoud
Plus review koffiemachineVerbruikt dankzij de zero energy switch geen energie in stand-by

Minus review koffiemachine Zet geen twee melkspecialiteiten tegelijk
Minus review koffiemachine Bonenreservoirs zijn vrij groot voor thuisgebruik

JURA GIGA 10: een investering voor de meerwaardezoeker

De JURA GIGA 10 is een high-end toestel dat geen enkele toegeving doet op het vlak van techniek en kwaliteit, om je met één druk op de knop de best mogelijke koffiebeleving te bieden. Het resultaat is elke keer opnieuw verbluffend. Maar je betaalt er ook voor.

Met een prijskaartje van 3.300 euro is dit momenteel het allerduurste model van JURA. We zien deze volautomaat als een solide investering voor de meerwaardezoeker die naar een veelzijdig apparaat op zoek is en elke optie ten volle benut. Als dat het geval is, is de JURA GIGA 10 zn prijs meer dan waard.

Koffie tegoed Mister Barish €75

Wat is de mening van Mister Barish?

De GIGA 10, het paradepaardje van JURA, overtreft alle verwachtingen. Dat het een knap staaltje techniek is, ondervonden we al bij het eerste gebruik: van het intuïtieve panoramapaneel tot het innovatieve cold brew systeem, de kwaliteit spat ervan af! JURA heeft ook alles in het werk gesteld om de lange levensduur van de machine te garanderen zonder de gebruiker op te zadelen met veelvuldig onderhoud. Zelfs aan het energieverbruik is gedacht: de zero energy switch is wat ons betreft een waardevolle toevoeging.

Toch vinden we het ergens wel jammer dat je met een koffiemachine in deze prijsklasse geen twee melkspecialiteiten tegelijkertijd kan zetten. Aan de andere kant gaat de bereiding zo snel en feilloos dat we de functie in de praktijk haast niet missen.

Dat gezegd zijnde, raden we dit toestel ten stelligste aan voor koffieliefhebbers die het beste van twee werelden willen: een variëteit aan koffies van uitzonderlijke kwaliteit én het one-touch comfort van een volautomaat.

koffiebonen voor jura koffiemachines

Mister Barish koffiebonen zijn speciaal geselecteerd en gebrand voor bean to cup koffiemachines.

Technische specificaties

Koffie zetten
Koffiespecialiteit: Koffie, Espresso, Koffie met melk (elke variant ook in cold brew)
Soort koffie: Koffiebonen en een reservoir voor gemalen koffie
Aantal kopjes per zetbeurt: 1 tot 2
Geschikt voor melkspecialiteiten: Ja, Koffie speciaal, Cappuccino, Latte macchiato, Flat white, Macchiato, Espresso macchiato, Cortado en elke variant in cold brew, Portie melk
Instelbare koffiesterkte: Ja
Instelbare koffievolume: Ja
Instelbare watertemperatuur: Ja
Heetwaterfunctie: Ja, ook een stand voor groene thee
Inhoud waterreservoir: 2,6 liter
Inhoud bonenreservoir: 2 x 560 gram
Pompdruk: 15 bar

Gebruikersgemak
Display: Ja, Panorama Coffee Panel
Gebruikersprofielen: Ja
Smartphone app: Ja, J.O.E.® app (Wifi Connect inbegrepen)
Geïntegreerde koffiemolen: Ja, 2 elektronisch verstelbare keramische schijfmolens
Kopjes warmhoudplaat: Nee, als accessoire te verkrijgen
Afneembaar waterreservoir: Ja
Standby functie: Ja
Automatisch uitschakelen: Ja

Reiniging
Zetgroep onderhoud: Met behulp van automatisch reinigingsprogramma
Instelbare waterhardheid: Ja
Ingebouwde filter: Optie (CLARIS Smart-filter)
Type ontkalkingsprogramma: Via melding, automatisch. Met ontkalkingstabletten.
Uitneembaar lekbakje: Ja
Automatisch reinigingsprogramma: Ja
Schoonmaakindicatie: Ja

Fysieke eigenschappen
Hoogte: 41,5 centimeter
Breedte: 32 centimeter
Diepte: 49,6 centimeter
Gewicht: 18 kg
Materiaal behuizing: Aluminium, chroom en kunststof
Verwarmingssysteem: Thermoblok (2 stuks)
Kleur: Diamond Black

Energie
Vermogen: 2300 watt
Vermogen in standby: 0 watt

Verschillen met andere Jura-modellen

Jura GIGA 10 versus Jura Z10 Signature Line

De GIGA 10 en de Z10 Signature Line zijn de absolute topmodellen van JURA. Ze bieden allebei de mogelijkheid om naar hartenlust hot & cold drinks te bereiden en bevinden zich ongeveer in dezelfde prijsklasse. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen.

Om te beginnen, heeft de Z10 één enkel bonenreservoir van 280 gram, terwijl de GIGA 10 beschikt over een dubbel reservoir (560 gram elk) met afzonderlijke koffiemolens. Die hebben een slijtvast keramisch maalwerk. De koffiemolen van de Z10 daarentegen is een Product Recognising Grinder (P.R.G.) met stalen maalelementen. Daarnaast maakt de GIGA 10 gebruik van het Panorama Coffee Panel, dat net ietsje groter en naar onze mening overzichtelijker is dan het touchscreen van de Z10. Verder heeft de GIGA 10 een ingewerkt waterreservoir dat een tikkeltje kleiner is dan de externe glazen watertank van de Z10.

Zoals je ziet, zijn het allebei competente high-end apparaten, maar is de GIGA 10 nog iets groter, veelzijdiger en verrassender.

Jura Z10 koffiemachine

Jura GIGA 10 versus Jura J8

Een interessante vergelijking: welke toegevoegde waarde brengt een meerkost van grofweg 1.300 euro bij JURA?

Wel, allereerst: de JURA J8 heeft geen cold brew functionaliteit zoals de GIGA 10 en ook geen dubbele bonencontainer. Daardoor is de J8 net iets compacter. Waar de GIGA 10 met één grote combi-uitloop werkt, heeft de J8 een aparte uitloop voor koffies met melk. Afhankelijk van de uitloop waar je je glas of kop onder plaatst, geeft het display de beschikbare dranken weer. Verder beschikt de J8 over de Sweet Foam Function. Daarmee kan je met behulp van het bijgeleverde opzetstuk een siroopsmaak aan je melkschuim toevoegen – bijvoorbeeld voor een hippe sweet latte.

De ingebouwde koffiemolen van de J8 is een update van de Professional Aroma Grinder, waarvan de maalgraad voor elke koffiespecialiteit - ook op voorhand - apart kan worden ingesteld. De GIGA 10 daarentegen beschikt over een zeer nauwkeurig maalwerk van keramiek, een hittebestendig en slijtvast materiaal.


Extra tips

  • Wil je het residubakje grondig reinigen? Je kan dat eenvoudigweg in de vaatwasmachine doen.
  • Om ook tijdens de reiniging een back-up te hebben, is het een goed idee om een extra residubakje als reserve aan te kopen.

Andere Jura koffiemachines in het assortiment

Jura heeft zo’n 16 koffiemachines in het assortiment voor thuis gebruik.

Jura A1
Deze espressomachine met een prachtig compact design is ideaal als je van zwarte koffie houdt, want het zet een heerlijk bakje espresso. Deze machine is niet geschikt voor mensen die graag koffie met opgeklopte melk drinken, tenzij ze zelf aan de slag willen met een externe opschuimer. Het is een no-nonsens machine voorzien van allerlei nieuwe technologieën, zoals het Pulse Extraction Process.

Jura A1 koffiemachine

Jura A7
De Jura A7 koffiemachine maakt het mogelijk dat je meerdere kopjes tegelijk kan zetten en door het heetwater- en het melksysteem zijn de smaakmogelijkheden vergroot.Met een nieuwe smaakbeleving voor de echte koffie fijnproevers, gepresenteerd in een compact en stijlvol design.

Jura A7 koffiemachine

Jura A9
Het A9 type wordt ook door Mister Barish van harte aanbevolen. Het verschil met de andere types uit deze serie is de swipe bediening. We geven deze ook een 8,0 net als de A7, door de combinatie van een compact model met kwaliteit en de ruime keuze in smaakmogelijkheden. Ook prettig is de optie om in 1 keer twee kopjes te zetten.

Jura A9 koffiemachine

Jura D6
Deze volautomatische koffiemachine is goed voor liefhebbers van zwarte koffie, maar toch zo nu en dan een cappuccino willen maken. Er zitten allerlei nieuwe technologieën in het apparaat, en deze is dan ook fijn in gebruik. Door de lage prijs is dit een leuk instapmodel voor mensen die geïnteresseerd zijn in de producten van Jura, maar nog niet volop willen investeren.

Jura d6 koffiemachine

Jura D60
De D60 is eigenlijk precies hetzelfde als de D6, maar deze is in volledig in mooi en stijlvol zwart. Waardoor het mooi staat in een strakke en moderne keuken. Het is een goede koffiezetapparaat die heerlijke espresso zet, en dat voor een leuk prijsje!

Jura D60 koffiemachine

Jura E6
Deze compacte E6 volautomaat is een interessant instapmodel voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de Jura koffiemachines. Het is vooral een ideaal apparaat als je van zwarte koffie of espresso houdt en zo nu en dan een cappuccino wil zetten. De machine kan namelijk niet meer verschillende drankjes maken, en de melkschuimer moet ook handmatig bediend worden.

Jura E6 koffiemachine

Jura E60
De Jura E60 is de twee-eiige tweelingbroer van de E6, maar dan in geheel zwart uitvoering. Een mooi en stijlvol exemplaar dat goed staat in een strakke keuken.

Jura E8
De Jura E8 is de grotere broer van de E6 en E60, en is dan ook nét iets beter. Zo hoef je de melkschuimer niet handmatig te bedienen. Deze machine is de publieksfavoriet bij de consumentenbond voor mensen die thuis heerlijke koffie willen, maar niet té veel willen investeren.

Jura E8 koffiemachine

Jura ENA 8
Deze compacte ENA 8 lijkt wel wat op de E8, en is ook voorzien van het Pulse Extract Process en de Vacüum Clean technologie, waarbij de zetgroep na iedere zetbeurt compleet wordt droog gezogen. Niet alleen is de machine droog en schoon, het zet ook nog eens een heerlijk bakje koffie. De melkopschuimer is ook geheel automatisch.

Jura koffiemachine ENA 8

Jura J6
De Jura J6 is niet alleen voor het zetten van heerlijke espresso met een druk op de knop maar ook eenvoudig en snel een cappuccino. Een fijne machine multifunctioneel voor ieder huishouden.

Jura J6 koffiemachine

Jura S8
De Jura S8 zit vol met de nieuwste technologieën, zoals Vacuüm Clean technologie waardoor de machine van binnen droog blijft. De machine is niet alleen schoon, maar zet ook heerlijke koffie, dankzij bijvoorbeeld het Pulse Extraction Process waarbij het water met pulserende bewegingen door de koffie wordt geperst.

Jura S8 koffiemachine

Jura S80
De Jura S80 is eigenlijk hetzelfde als de S8, alleen is deze bijna volledig zwart. Een mooi exemplaar dat goed staat in iedere design keuken.

Jura S80 koffiemachine

Jura Z6
De Jura Z6 is een prachtige machine en een stukje goedkoper dan zijn grote broer, de Jura Z8. Daar lever je ook wel het een en ander voor in, zo is de bediening bijvoorbeeld wat anders, maar je hebt alsnog niets te klagen met deze machine.

Jura Z6 koffiemachine

Jura Z8
De Z8 is een stukje duurder dan de Z6, hiervoor krijg je wel een prachtig touchscreen en duurzamere materialen voor terug. De Z8 koffiemschine is ook net iets nieuwer dan de Z6. Voor de echte koffieliefhebber is deze machine de investering meer dan waard.

Jura z8 koffiemachine

Heb je een vraag over Jura koffiemachines? Stel je vraag hieronder. Mister Barish is de grootste koffie kennisbank dus klik door op de vele links, want hier lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .