Beste mobiele koffiebars in Nederland
30 december 2018 
19 min. leestijd

Beste mobiele koffiebars in Nederland

Een mobiele koffiebar wordt voor bedrijfsevenementen, beurzen, congressen of privé feesten meer en meer gedaan. Logisch want het is een ontzettend gastvrije manier van je gasten ontvangen. Een ontvangst door de barista met de beste koffie. Bovendien is koffie zetten een beleving als het door een professional wordt gedaan.

Zo’n mobiele koffiebars komen op de meeste locaties in Nederland. Er zijn meestal verschillende mogelijkheden en leuke concepten. Maar niet elk bedrijf werkt met gecertifieerde barista’s. We hebben daarom een overzicht gemaakt van de de meeste bedrijven in Nederland per regio.

Inhoudsopgave

Mobiele koffiebar
10x Mobiele koffiebars in Noord-Holland
10x Mobiele koffiebars in Zuid-Holland
8x Mobiele koffiebars in Gelderland
7x Mobiele koffiebars in Utrecht
7x Mobiele koffiebars in Noord-Brabant
5x Mobiele koffiebars in Overrijsel
3x Mobiele koffiebars in Flevoland
2x Mobiele koffiebars in Limburg
1x Mobiele koffiebars in Groningen
1x Mobiele koffiebars in Friesland
3x Mobiele koffiebars in België
Waar moet ik op letten als ik een mobiele koffiebar inhuur?

Mobiele koffiebar

Een mobiele koffiebar is er verschillende soorten en maten. Omgebouwde bakfietsen tot de grote food trucks. Het allerbelangrijkste bij het kiezen van zo’n beleving zijn de barista’s. Zorg ervoor dat je enkel werkt met gecertifieerde barista’s. Dan ben je er meestal ook zeker van dat de koffie gezet wordt met een professionele espressomachine.

Een koffiebar op jouw locatie op jouw evenement is kiezen om je gasten te ontvangen met een unieke beleving. Er zijn vele bedrijfjes die zo’n full service koffiebeleving aanbieden. We geven je in dit artikel een overzicht van de meeste mobiele koffiebars in Nederland. We hebben geprobeerd om voor elk bedrijf een duidelijke omschrijving te geven van de diensten.

Mobiele koffiebars in Noord-Holland

Espresso kitchen
Espresso kitchen mobiele koffiebar
Espresso kitchen komt met zijn mobiele koffiebars en gecertifieerde barista’s op elke locatie. Uit liefde voor koffie, beleving en gastvrijheid kom je Espresso Kitchen tegen in heel Nederland en op beurzen in de omringende landen. Voor Oege, de oprichter betekent een succesvolle dag met zijn mobiele koffiebar: mensen verwonderen door gastvrijheid, de beleving van koffie zetten, de lekkerste koffie drinken.
Locatie: Weesp | Te boeken voor heel Nederland

Caffe Delizia
Mobiele koffiebar Caffe Delizia
De mobiele koffiebar van Caffee Delizia is een Fiat bus uit 1979. Op jouw evenement is deze prachtig onderhouden koffiebus een beleving. Barista Rob zorgt voor de lekkere koffie en maakt het persoonlijk.
Locatie: Amsterdam | Te boeken voor heel Nederland

Espressi
Espressi mobiele koffiebar
Als je de Espressi barista’s ontmoet met hun mobiele koffiebar dan wordt je vriendelijk en enthousiast ontvangen. De gecertifieerde barista’s zetten koffie van hoge kwaliteit met stiptheid en efficiëntie.
Locatie: Amsterdam | Te boeken voor heel Nederland

Casa barista
Casa barista mobiele koffiebar
Op elke locatie in Nederland komen de Casa barista’s met Italiaanse finesse koffie te zetten.
Locatie: Amsterdam | Te boeken voor heel Nederland

Caffe La Strada
Caffé La Strada Mobiele koffiebar
Met Caffé La Strada wordt op jouw locatie Italiaanse koffie gezet. Dat wordt gedaan door een professional met liefde en aandacht gezet.
Locatie: Duivendrecht | Te boeken voor heel Nederland

De koffiekar
De koffiekar is een mobiele koffiebar
De barista en de eigenaar van de koffiekar is Gijsbert Buijsse. Gijsbert tref je op verschillende evenementen zoals trouwerijen en festivals. De koffie wordt gezet met koffiebonen van een lokale brander.
Locatie: Bloemendaal | Te boeken voor heel Nederland

Brandmeester’s op locatie
Brandmeester's Mobiele koffiebar
Voor koffiebranderij Brandmeester’s zijn de bakfietsen met espressomachine de ultieme manier om rechtstreeks contact te hebben met hun klanten. De gecertifieerde barista’s zetten espresso en maken cappuccino met hun eigen gebrande koffiebonen op jouw locatie.
Locatie: Boesingheliede | Te boeken voor heel Nederland

Evenses
Evenses Mobiele koffiebar
Het evenementen bureau Evenses heeft een compleet aanbod mobiele koffiebars voor elke locatie. Het inhuren van een barista is een klein deel van het hele portfolio.
Locatie: Amsterdam | Te boeken voor heel Nederland

Walter White’s Espresso
Walter White's Espresso mobiele koffiebar-
De barista van Walter Whit’s espresso komt zijn mobiele koffiebar koffie zetten in heel Nederland. Belangrijk voor dit bedrijf is de passie voor koffie en duurzaamheid. Er wordt samengewerkt met koffiebranderij Friedhats. Daarmee zijn het gegarandeerd kwalitatief hoogstaande koffiebonen.
Locatie: Amsterdam | Te boeken voor heel Nederland

Bar planet
Bar planet Mobiele koffiebar
Met Bar planet werkt met gecertificeerd barista’s om doorheen heel Nederland koffie te zetten. De koffie wordt gezet met de heerlijke bonen van Bocca. Je hebt de keuze uit verschillende concepten.
Locatie: Zaandam | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in Zuid-Holland

Barista Bandits
Barista Bandits mobiele koffiebar
Volgens de barista’s van Barista Bandits moet goede koffie op elke locatie gezet en gedronken worden. Dat doen ze met hun mobiele koffiebar, gastvrij en met een goede sfeer.
Locatie: Rotterdam | Te boeken voor heel Nederland

MobiCcino
MobiCcino Mobiele koffiebar
Met één klein rood wagentje is MobiCcino ooit gestart. Het is nu een bedrijf dat is uitgegroeid tot een professionele organisatie die op veel festivals, beurzen en andere evenementen staat.
Locatie: Den Haag | Te boeken voor heel Nederland

Koffie en zo
Koffie & zo Mobiele koffiebar
De professionele barista van Koffie & zo verzorgt een bijzonder kopje espresso, cappuccino, latte macchiato of flat white. De lokale banketbakker kan de lekkernijen voorzien.
Locatie: Leidschendam | Regio Den Haag

Ketelbinkie
Ketelbinkie Mobiele koffiebar
Ketlbinkie heeft verschillende mobiele koffiebars en omgebouwde voertuigen om uit te kiezen. Een Volkswagen T2 Doka, tweemaal een Citroën HY bus, een bakfiets en een hele serie andere mobiele koffiebars. Met deze keuze komen ze in heel Nederland koffie zetten met de smaak van Rotterdam.
Locatie: Rotterdam | Te boeken voor heel Nederland

MILA
MILA mobiele koffiebar
De MILA mobiele koffiebar is ontstaan door de combinatie van koffie en de service-industrie. Dit zijn de passies van de oprichter.
Locatie: Zoetermeer | Te boeken voor heel Nederland

The Flat Tyre Coffee Bar
The Flat Tyre Coffee Mobiele koffiebar
De Flat Tyre Coffee Bars zijn omgebouwde oldtimer koffiebars. De barista’s zijn gecertifieerd en hebben hun kennis opgedaan in Australië. Australië is het land met de meest uitgesproken koffie cultuur. In dit koffie land is het idee ontstaan om met mobiele koffiebars op verschillende locaties doorheen Nederland koffie te zetten.
Locatie: Den Haag | Te boeken voor heel Nederland

Tourart
Tourart Mobiele koffiebar
Tourart heeft zich enkel gefocust op de koffiebar onder de vorm van een Airstream. Met een barista erbij heb je super leuke ervaring en beleving. Zo’n glimmende super hippe Amerikaanse food truck staat overal goed.
Locatie: Hoek van Holland | Te boeken voor heel Nederland

Vilter Coffee
Vilter voor Mobiele koffiebar
Bij Vilter Coffee heb je de keuze uit verschillende mobiele koffiebars. Ze hebben zich niet alleen gefocust op esspresso gebaseerde dranken zoals een cappuccino maar ook filterkoffie. De beleving van filterkoffie voegt altijd iets speciaals toe.
Locatie: Leidschendam | Te boeken voor heel Nederland

il Berretto
il Beretto Mobiele koffiebar
Een mobiele koffiebar met il Berretto is lekkere koffie met sfeer en beleving. Op deze manier brengen de eigenaren hun passie voor koffie over.
Locatie: Rotterdam | Te boeken voor heel Nederland

Man met bril
Mobiele koffiebar Man met bril
Om heel Nederland de laten kennismaken met de koffiebonen uit eigen branderij heeft Man met bril een mobiele koffiebar.
Locatie: Rotterdam | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in Gelderland

Koffiebar Huren.nl
Koffiebar huren op locatie
Als je met Koffiebar huren samenwerkt dan moet je er wel zeker van zijn dat de barista gecertifieerd is. Iedereen kan koffie zetten maar niet iedereen doet het zoals een professional.
Locatie: Nijmegen | Te boeken voor heel Nederland

Piaccino
Piaccino Mobiele koffiebar
Met een Piaggio kom je op de meeste locaties. De kleine afmetingen maken dat mogelijk. De barista voegt beleving toe aan jouw evenement.
Locatie: Arnhem | Te boeken voor heel Nederland

Koffie Koppen
Koffie Koppen Mobiele koffiebar
Koffie Koppen heeft creatieve koffiebars en het zijn de leukste barista’s die je doorheen heel Nederland voorzien van lekkere koffie.
Locatie: Tiel | Te boeken voor heel Nederland

Zwarte Koffie
Met Zwarte Koffie, Mobiele koffiebar
Zwarte Koffie is een koffiebranderij. Ze komen op jou locatie in hun eigen koffie zetten. Dat doen ze met hun mobiele koffiebar en mooie verhalen over de bonen en de koffieboeren.
Locatie: Ede | Te boeken voor heel Nederland

Sophia’s Koffie
Sophias Coffee Mobiele koffiebar
Sophia is een totaal koffie bedrijf met een koffiebranderij, koffiebar en een mobiele koffiebar. Natuurlijk wordt de koffie gezet met haar eigen gebrande koffiebonen. Ze weet veel over de herkomst van haar koffie en dat vertelt ze graag.
Locatie: Barneveld | Te boeken voor heel Nederland

Barista Brothers
Barista Brothers mobiel koffiebar
De Barista Brothers hebben een stoere dubbele koffiebar ontwikkeld waarmee ze vol beleving op elke locatie in Nederland koffie komen zetten.
Locatie: Hattem | Te boeken voor heel Nederland

Koffie van Koldenhof
Koffie van Koldenhof is een mobiele koffiebar
Barista Marijn zet koffie van op zijn Piaggio Ape. Deze mobiele koffiebar van Koffie van Koldenhof vormt de basis om andere mensen te laten meegenieten van zijn lekkere koffie.
Locatie: Elst | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in Utrecht

Barista Company
Barista Company Mobiele koffiebar
De Barista Company komt al meer dan 18 jaar op locatie koffie zetten. De gecertificeerde barista’s hebben dus de nodig ervaring. Ondertussen focussen ze zich niet alleen meer op latte’s maar staan er ook smoothies en cocktails op het menu.
Locatie: Nieuwersluis | Te boeken voor heel Nederland

Cascara events
Cascara events Mobiele koffiebar
Cascara events heeft verschillende omgebouwde oldtimer Mini’s waarmee ze op de meeste locaties in Nederland koffie kunnen zetten.
Locatie: Amersfoort | Te boeken voor heel Nederland

Kaldi Mobiel
Kaldi Mobiel Mobiele koffiebar
Op de mobiele koffiebars van Kaldi Mobiel staan professionele espressomachine. Hiermee worden door gecertificeerde barista’s espresso’s gezet en dus ook de lekkerste cappuccino’s.
Locatie: Utrecht | Te boeken voor heel Nederland

De Koffie TukTuk
De Koffie TukTuk Mobiele koffiebar
De Koffie TukTuk barista’s zetten het perfecte kopje koffie op jouw voorkeur locatie. Deze professionals worden gekenmerkt door klantvriendelijkheid en klanttevredenheid.
Locatie: Woerden | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele Barista
Mobiele Barista koffiebar
Barista Marlies is de professional bij Mobiele Barista. Op elke locatie maakt ze onder andere een flat white of cappuccino vanop haar bakfiets of Piaggio. De koffie wordt gezet met Bocca bonen.
Locatie: Woerden | Te boeken voor heel Nederland

Elephant Trunk
Elephant trunk voor Mobiele koffiebar
De stoere Landrover Defender van Elephant Trunk kan zeker op elke locatie koffie komen zetten. Maar je hebt ook keuze uit andere type mobiele koffiebars zoals een mobiel koffiemeubel of een elektrisch golfkarretje.
Locatie: Utrecht | Te boeken voor heel Nederland

Babes Coffee
Babes coffee Mobiele koffiebar
Babes Coffee zijn natuurlijk vrouwelijk barista’s die op elke locatie in Nederland espresso zetten. Dat doen ze met een professionele espressomachine van op een Tuk Tuk.
Locatie: Utrecht | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in Noord-Brabant

Tante Sus
Tante Sus Mobiele koffiebar
De Tante Sus barista’s brengen koffie sensatie op iedere locatie. Ze werd hiervoor geïnspireerd door bij haar oma op de koffie te gaan.
Locatie: Oisterwijk | Te boeken voor heel Nederland

Milano’s
Milano's mobiele koffiebar
De jonge ondernemer achter Milano’s heeft als doel dat jij meer tijd hebt voor je gasten. De Piaggio is zijn mobiele koffiebar waarmee hij op elke locatie in Nederland koffie komt zetten.
Locatie: Eindhoven | Te boeken voor heel Nederland

Paletti
Paletti Mobiele koffiebar
Paletti zorgt voor verse koffie op elke locatie. Dat doet Paletti in heel Nederland met verschillende mobiele koffiebars en enkel gecertifieerde barista’s.
Locatie: Ulvenhout | Te boeken voor heel Nederland

Barefoot Coffee
Barfoot Coffee Mobiele koffiebar
Tijdens de reizen van de Barefoot Coffee oprichter is dit bedrijf ontstaan. Deze koffie ervaringen worden nu op elke locatie overgebracht met zoveel mogelijk varianten koffie en thee uit te laten proberen.
Locatie: Uden | Te boeken voor heel Nederland

Koffiemobiel
Koffiemobiel Mobiele koffiebar
Van op een oude prachtige Piaggio Classico worden jouw gasten voorzien van lekkere koffie. Je zal alleen maar met goed opgeleide barista’s worden geconfronteerd. Koffiemobiel kan je ook voorzien van Italiaanse amandelkoekjes, Nederlandse worstenbroodjes of stroopwafels.
Locatie: Son | Te boeken voor heel Nederland

El Cappuccino
El cappuccino Mobiele koffiebar
De El Cappuccino mobiele koffiebar is een samenwerking tussen vader en dochter. Deze barista’s met veel diploma’s staan met hun oude bakfiets of nostalgische koffiebar op verschillende locaties doorheen Nederland.
Locatie: Oosterhout | Te boeken voor heel Nederland

Bean Brothers
Bean Brothers Mobiele koffiebar
De Bean Brothers komen met hun mobiele koffiebars doorheen heel Europa. Ze kunnen daarbij een koffie en kan je een barista workshop op locatie geven.
Locatie: Eindhoven | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in Overrijsel

Barista op locatie.nl
Barista op locatie Mobiele koffiebar
Met een groot netwerk freelance barista’s levert Barista op locatie mobiele koffiebar diensten doorheen heel Nederland. Als je met hen samenwerkt vraag dan zeker of de barista gecertifieerd is.
Locatie: Enschede | Te boeken voor heel Nederland

La Dolce Barista
La Dolce Barista Mobiele koffiebar
Bij La Dolce Barista huur je mobiele koffiebars met de leukste barista’s. De vriendelijke professionals zetten het perfect kopje koffie op elke locatie.
Locatie: Hengelo | Te boeken voor heel Nederland

Alleskoffie
Alleskoffie Mobiele koffiebar
Alleskoffie komt naar jou locatie met een oude omgebouwde bakfiets. Met de beste koffiebonen zetten de leukste barista’s de lekkerste espresso.
Locatie: Enschede | Te boeken voor heel Nederland

Hart voor Koffie
Hart voor Koffie Mobiele koffiebar
Haar koffie nieuwsgierigheid en ervaring die ze nu deelt met de wereld heeft ze geleerd tijdens een rondreis in Italië. Daar is het idee voor Hart voor koffie ontstaan.
Locatie: Ootmarsum | Te boeken voor heel Nederland

Campenaer koffie
Campenaer Mobiele koffiebar
Je kan de omgebouwde Barista Bulli van Campenaer huren voor jou evenement. Ze hebben veel ervaring met verschillende soorten events.
Locatie: Kampen | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in Flevoland

Moving Coffee
Moving Coffee Mobiele koffiebar
Koffie die gezet wordt door een professional is altijd een beleving om te drinken. Moving Coffee is koffie die roert. Op een evenement koffie drinken is altijd een moment van bezinning.
Locatie: Zeewolde | Te boeken voor heel Nederland

James Hopkins
James Hopkins mobiele koffiebar
De mobiele koffiebar van James Hopkins serveert speciality koffie. Ze werken samen met een micro koffiebranderij. Zo wordt er op jouw evenement koffie gezet met verschillende koffiebonen voor espresso en filterkoffie.
Locatie: Zeewolde | Te boeken voor heel Nederland

Flying Barista
Flying barista Mobiele koffiebar
De mobiele koffiebar van barista en eigenaresse Christel komt in heel Nederland. Ze heeft veel ervaring in de zorg en weet daarom goed wat nodig is voor ontspanning. Dat combineert ze met haar passie voor koffie.
Locatie: Dronten | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in Limburg

Bici Barista
Bici Barista Mobiele koffiebar
Bici Barista gaat met een ouderwetse Italiaanse bakfiets en een espressomachine door het land. De koffie wordt gezet met de beste koffiebonen.
Locatie: Weert | Te boeken voor heel Nederland

Coffee Minded
Coffee minded Mobiele koffiebar
Met z’n mobiele koffiebar heeft de oprichter van Coffee Minded als doel mensen kennis te laten maken met sublieme koffie. Mensen bewust te maken over betere koffie zetten en drinken.
Locatie: Venlo | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in Groningen

Lekker Bakkie
Lekker bakkie Mobiele koffiebar
Lekker Bakkie zijn verschillende barista food trucks die ze zelf hebben omgebouwd. Op deze manier worden 2 liefdes met elkaar gemengd: de liefde voor lekkere koffie en de liefde klassieke auto’s.
Locatie: Winschoten | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in Friesland

Kopi Koffie
Kopi Koffie is barista op locatie
Kopi koffie dat is koffie met Indonesische touch. De koffiebonen en de barista zijn afkomstig uit Indonesië, de mobiele koffiebar is Duits, het is een Volkswagen T2.
Locatie: Leeuwarden | Te boeken voor heel Nederland

Mobiele koffiebar inhuren in België

Coffee bar on wheels
Coffee bar on wheels barista op locatie
Stoere koffiebars die op elke locatie kunnen komen. Met de Sweet Bean, Silver Bean, Sweet Bean en ‘Been there, done that’ heeft Coffee bar on wheels leuke concepten voor een ultieme beleving.
Locatie: Wingene | Te boeken voor heel Nederland

Espressonant
Espressonant Mobiele koffiebar
Espressonant komt met een Vespa Ape of zijn Citroën HY foodtruck op jouw locatie. Barista Rik zet koffie op basis van persoonlijkheid of gemoedstoestand.
Locatie: Rotselaar | Te boeken voor heel Nederland

Cross roast
Cross roast Mobiele koffiebar
Bij Cross roast staat het leven in teken van koffie. Het is een winkel, koffiebar en koffiebranderij. De barista’s werken alleen met speciality koffiebonen en de beste espressomachines.
Locatie: Antwerpen | Te boeken voor heel Nederland

Waar moet ik op letten als ik een Mobiele koffiebar inhuur?

1. Hoeveel koffie is inbegrepen?
2. Hoeveel melk is inbegrepen?
3. Zijn de uren van de barista bij de huur van de mobiele koffiebar inbegrepen?
4. Zijn er extra kosten als er vertragingen zijn op het evenement?
5. Tot wanneer kan ik annuleren en wat zijn de kosten?
6. Zijn er voorzieningen zoals elektriciteit die noodzakelijk zijn?
7. Wat is het uurtarief als je op het moment zelf de mobiele koffiebar wil verlengen?

Ontbreken er een mobiele koffiebar bedrijven? Laat het ons dan weten.
Wil je samenwerken met Mister Barish? Laat het ons weten!

Heb je een review? Heb je nog een vraag? Stel ze hieronder of klik door op de vele links, want met Mister Barish lees en leer je alles over koffie!

Over de schrijver
Mijn koffie missie is gestart toen ik werd gegrepen door de smaak en het potentieel. Mijn doel is om het bewustzijn van goede koffie zetten en drinken op het werk en thuis te vergroten. Met een duurzame koffiewereld vooropgesteld.
Reactie plaatsen

DE MISTER BARISH SHOP
IS ALLES VOOR
DE BESTE KOFFIE

THUIS EN OP HET WERK .